Vuoden 2024 parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat PC:lle

Vertailu vuoden 2024 parhaista virustorjuntaohjelmista, joita voidaan käyttää ja asentaa ilmaiseksi PC:lle ilman rajoituksia

Suojellaksemme tietokoneitamme voimme luottaa Windowsiin integroituun virustorjuntaan, joka tarjoaa perussuojauksen. Jos perussuoja ei riitä, meidän on tehtävä se korvaa Windows Defender kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmallajoka on varustettu suuremmalla määrällä suojausmoduuleja ja pystyy pysäyttämään edistyneimmätkin uhat.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle paras ilmainen virustorjunta Windows PC:llejoka perustuu verkosta löytyviin arvosteluihin ja ennen kaikkea erittäin luotettavien sivustojen, kuten esim

1) Miksi tietokoneessa on oltava reaaliaikainen suojaus viruksilta

Reaaliaikainen virustentorjunta eroaa on-demand-tarkistamisesta. Skanneri tarkistaa haittaohjelmien varalta vasta, kun ohjelma käynnistetään, etsii koko tietokoneesta ja raportoi mahdollisista tartunnoista. Reaaliaikainen suojaus sen sijaan on jatkuvaa, ohjelma toimii taustalla ja raportoi (tai pitäisi ilmoittaa) tietokonetartunnan esiintymisestä heti, kun se saapuu tietokoneeseen. Muista, että vain reaaliaikaisella suojauksella varustettu virustorjunta voidaan asentaa ja pitää aktiivisena tietokoneessa.

2) Onko Windows Defender riittävä jokapäiväiseen käyttöön?

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä löytyy virustorjunta, jossa on integroitu reaaliaikainen suojaus nimeltä Windowsin suojaus (Tunnetaan myös Windows Defender), pääsee Käynnistä-valikosta tai asetuksista.

Tämä virustorjunta on kevyt, toimii hyvin, pysyy piilossa ja tarjoaa erinomaisen suojan kaikenlaisia ​​viruksia vastaan. Siksi Windows Defender riittää suojaamaan tietokonetta haittaohjelmiltamutta sen arvioiminen ratkaisuksi kaikkiin skenaarioihin on väärin.

Windows Defender toimii hyvin, mutta se ei välttämättä riitä erityisen alttiille tietokoneille tai joille lataamme monia epäilyttäviä tai tuntemattomia tiedostoja: joissakin tapauksissa tämä virustorjunta ei itse asiassa pysty poistamaan tehokkaasti tietokoneessa olevaa uhkia (näkyy aina varoitusikkuna) ja skannaus voi kestää todella kauanmikä hidastaa tuottavuutta työpaikalla.

Saadaksesi lisätietoja tämän virustorjunnan käytöstä, pyydämme sinua lukemaan oppaamme aiheesta miten "Microsoft Defender" -virustorjuntaa käytetään ja miten Ota Ransomware-suojaus käyttöön Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

3) Kuinka arvioida erinomainen virustorjunta

AV-Test arvioi virustentorjunnan kaikkien ymmärtämällä tavalla (ilman tieteellisen artikkelin kirjoittamista) kolmen parametrin perusteella: tehokas tietokonesuojaus, suorituskyky (eli niiden keveys järjestelmässä ja käytettävyys) ja virusten prosenttiosuus. havaittu vääriä positiivisia tuloksia; Jokaisen parametrin pisteet vaihtelevat 1–6.

Suojaustesti

Kaikkien virustentorjuntaohjelmien ensisijainen tehtävä on pitää kaikenlaiset haittaohjelmat poissa tietokoneeltasi. AV-Test-tutkijat testaavat jokaista tuotetta nähdäkseen, kuinka se puolustautuu kahta haittaohjelmanäytesarjaa vastaan: yksi uusimpien virusten muunnelmilla, jotka ovat nollapäivän uhkia, eli sellaisia, joita edustavat haitalliset toiminnot, joita ei ole vielä sertifioitu, ja sitä enemmän viimeisimmät virukset viime kuukaudelta.

Käytännössä kaikki testatut virustorjuntaohjelmat tarjoavat arvosanan vähintään 5,5, mikä on enemmän kuin riittävä suoja jokapäiväiseen käyttöön ja virusten estämiseen. Jos etsimme maksimaalista suojaa, voimme valita ilmaiset virustorjuntaohjelmat, jotka saivat suojausluokituksen 6.

Suorituskykytesti

Jos parhaiten suojattu virustorjunta hidastaa tietokonettasi liikaa, siitä tulee hyödytön. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää, mikä on kevyin, jolla on vähemmän vaikutusta tietokoneen suorituskykyyn, eikä se hidasta sitä käynnistyksen ja käytön aikana.

Nopea virustorjunta missä tahansa tilanteessa saa arvosanaksi 6, kun taas a virustorjunta, jonka luokitus on 5 tai vähemmän, vaikuttaa suuresti tietokoneesi suorituskykyynhidastaen sitä skannattaessa tai havaittaessa vakavampia uhkia.

Käytettävyystesti

Virustentorjunta, joka varovaisuudesta estää sinua käyttämästä edes kelvollisia ohjelmia, koska se näkee ne epäilyttävinä tai haitallisina, ei ole hyvä tuote, vaikka se olisi paras uhkien havaitsemisessa. Väärät positiiviset tulokset voivat tehdä laillisten ohjelmien tai työvälineiden käyttämisen mahdottomaksi, mikä tuhlaa aikaa virustentorjuntaan liittyvän poissulkemisen luomiseen (mikä heikentää käytettävyyttä).

Väärien positiivisten tulosten lisäksi käytettävyyteen vaikuttavat virustentorjuntaliittymä (sen on oltava selkeä ja tehokas), päätoimintojen pääsy muutamalla napsautuksella, suojausparametrien säätö, pääsy poissulkemis- tai tilapäisiin deaktivointivaihtoehtoihin sekä automaattisten päivitysten tiheys. .

3) Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat

Jos Microsoft Defender ei riitä takaamaan haluttua suojausta koti- tai työkoneellamme, olemme koonneet alle arvioinnit paras ilmainen virustorjunta PC:llejotta voimme valita parhaan järjestelmän käytettäväksi turvallisuustarpeidemme perusteella.

Viruksentorjuntaohjelman esittelyn lisäksi löydämme myös parametrien arvioinnin numerolla 1 (riittämätön) - 6 (erinomainen).

Avast ilmainen virustorjunta

Suosituin ilmainen virustorjunta Windows PC:lle on Avast ilmainen virustorjunta.

Avast Free Antivirus on yksi maailman eniten käytetyistä virustorjuntaohjelmista, jolla on erinomainen maine ja huippupisteet suorituskyky- ja tietoturvatesteissä. Ohjelma asentuu nopeasti ja näyttää selkeän käyttöliittymän, josta pääsee helposti kaikkiin ominaisuuksiin.

Voit skannata manuaalisesti, ja verkkoliikenteelle, sähköposteille, P2P-liikenteelle, chateille, verkkoliikenteelle, komentosarjoille ja jopa käyttäytymisen valvonnalle on reaaliaikainen suojaus, joka ennustaa virukset, vaikka niitä ei tunneta.

Avast päivittyy automaattisesti, kun uusia virusmääritelmiä on saatavilla. Sen lisäksi, että se on luotettava virustentorjunta, se sisältää myös ilmaisia ​​lisäominaisuuksia, joita muilla virustorjuntaohjelmilla ei ole, kuten VPN (rajoitettu pääsy).

 • Suojaus: 6
 • Esitys: 5.5
 • Käytettävyys: 6

AVG Antivirus ilmainen

Toinen hyvin kuuluisa virustorjunta Windows XP:n päivistä lähtien on AVG Antivirus ilmainen.

AVG:llä on sama loistava haittaohjelmien tunnistusmoottori kuin Avast (Avast omistaa AVG:n), mutta sillä on paljon kevyempi vaikutus järjestelmän suorituskykyyn. Tästä virustorjunnasta löydämme hyvän reaaliaikaisen suojauksen, manuaalisen skannerin ja linkkien skannerin suojaamaan Internetin selailua haitallisilta sivustoilta.

Siellä on myös saapuvan sähköpostin suojaus ja roskapostin esto, mutta rootkit-ohjelmia vastaan ​​ei ole suojaa. Vaikutus järjestelmään on erittäin vähäinen ja muistia kuluu vain vähän, vaikka tietokone käynnistyisi muutaman sekunnin kuluttua. Tarkistukset ovat melko nopeita ja ensimmäisen jälkeen muut tulevat erittäin nopeiksi korkealla virustunnistustarkkuudella.

 • Suojaus: 6
 • Esitys: 5.5
 • Käytettävyys: 6

Bitdefender ilmainen

Jos etsimme virustorjuntaa, joka on todella yksinkertainen käyttää ja jonka muisti on kevyt, suosittelemme kokeilemaan sitä Bitdefender ilmainen.

Bitdefender on kevyt virustorjunta, jossa on erittäin yksinkertainen käyttöliittymä, jossa on automaattinen tarkistus, reaaliaikainen suojaus, virustentorjunta ja tietojenkalastelu.

Tällä ilmaisella versiolla on sama suojaus kuin täysmaksullisella paketilla, ja uusimmissa AV-Test-testeissä se todettiin parhaaksi, sillä se onnistui 100 prosenttisesti haittaohjelmahyökkäyksiä vastaan. Ilmaisena virustorjuntaohjelmana se on täydellinen valinta, varsinkin sukulaisen tai ystävän PC:lle, yksinkertainen mutta tehokas ratkaisu.

 • Suojaus: 6
 • Esitys: 5.5
 • Käytettävyys: 5.5

Avira Antivirus ilmainen

Jos etsimme tehokasta virustorjuntaa kaikentyyppisiä uhkia vastaan, joihin voimme keskittyä Avira Antivirus ilmainen.

Avira on erittäin tehokas ja luotettava virustentorjunta, ja se on myös muokattavissa useilla toiminnoilla, kuten salasananhallinnan avulla, vaikka ne voidaan usein aktivoida vain ostamalla maksullinen versio. Viime vuosina Avira on kuitenkin menettänyt kilpailukykyään kilpailijoihinsa verrattuna erityisesti suorituskyvyn ja käytettävyyden näkökulmasta.

 • Suojaus: 6
 • Esitys: 5
 • Käytettävyys: 5

Panda Antivirus ilmainen

Panda Antivirus ilmainen se on kevyin virustorjunta: se voidaan asentaa erittäin vanhoihin tietokoneisiin ja tietokoneisiin, joissa on Windows 7 ilman ongelmia, säilyttäen silti erinomaisen suojan.

Pandan jatkuva reaaliaikainen skanneri tutkii tiedostoja ja estää epäilyttävien tiedostojen ja haittaohjelmien lataamisen käyttämällä pilviteknologiaa jopa seuraavan sukupolven uhkien estämiseen. Toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla PC:n on oltava aina yhteydessä Internetiin, muuten tunnistusprosentti laskee (vaikka se pysyisikin tehokkaana).

 • Suojaus: 5.5
 • Esitys: 6
 • Käytettävyys: 5.5

4) Muita viruksentorjuntaohjelmia kokeilla

Ne, jotka olemme osoittaneet sinulle tähän mennessä, ovat tunnetuimpia ja tehokkaimpia virustentorjuntaohjelmia, jotka voimme asentaa Windows 11:een tai Windows 10:een; Tämä ei tarkoita, etteikö muita yhtä tehokkaita ja tehokkaita virustorjuntaohjelmia olisi! Katsotaanpa alla muita mielenkiintoisia virustorjuntaohjelmia kokeiltavaksi:

 • Lavasoft Adaware Se on myös luotettava virustentorjunta, joka on erittäin välttämätön ilmaisessa versiossa ja jossa on reaaliaikainen suojaus, joka myös suojaa mainosohjelmilta eli sponsoroiduilta ohjelmistoilta.
 • MalwareBytes Antimalwareilmaisessa versiossaan, ei sisällä reaaliaikaista suojausta, mutta se on aina tehokkain ja tehokkain haittaohjelmien torjuntaohjelma kaikentyyppisten infektioiden löytämiseen ja poistamiseen, ja se on aina valmiina jokaisessa tietokoneessa.
 • Zone Alarm Ilmainen virustorjunta käyttää virustorjuntatekniikkaa, joka on lisensoitu erinomaiselta Kasperskyltä. ZoneAlarm ei siis tarjoa vain vankkaa haittaohjelmasuojausta, vaan se tarjoaa myös vahvan ja tehokkaan palomuurin verkkohyökkäyksiä ja porttitarkistuksia vastaan.
 • Kätevä virustorjunta Comodo Security Solutions on toinen erinomainen ohjelma, yksi parhaista saatavilla olevista ilmaisista virustorjuntavaihtoehdoista pääasiassa siksi, että se sisältää monia lisäominaisuuksia. Comodo Antivirus on paras ilmainen virustorjuntaratkaisu lähes yksinomaan Defence+ -teknologiansa ansiosta, joka oletuksena olettaa, että tuntemattomat tiedostot ovat uhkia.

Voimme kokeilla niitä kaikkia yksi kerrallaan, jotta voimme itsenäisesti valita parhaan ratkaisun tietokoneemme ja henkilökohtaisten tiedostojemme suojaamiseen.

Johtopäätökset

Ei ole helppoa sanoa, että virustorjunta on kaikkien aikojen paras, koska paljon riippuu mitä etsimme todellisena vaihtoehtona Windows Defendeller (Windowsin sisäänrakennettu virustorjunta).

Ne, jotka haluavat pitää järjestelmän kevyenä, voivat tyytyä Windows Defenderiin tai kokeilla Panda Freeta kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmana: he ovat ainoita, jotka eivät vaikuta vakavasti järjestelmän suorituskykyyn. Vaihtoehtoisesti, jos etsimme maksimaalista suojaa uusia uhkia vastaan ​​ja korkeaa käytettävyyttä suosittelemme Avast Antivirus Free -ohjelmaa ensimmäiseksi valinnaksi jos haluamme poistaa Windows Defenderin.

Jos haluamme käyttää haittaohjelmien torjuntaa lisätarkistukseen (hyödyllinen vakoiluohjelmia ja piilotusohjelmia vastaan) tai hätäskanneria tartunnan varalta, suosittelemme, että luet oppaamme paras haittaohjelmien torjunta myös piilotettujen vakoiluohjelmien löytämiseen ja parhaalle kannettava virustorjunta ja hätätarkistus viruksia ja haittaohjelmia vastaan.

Jos etsimme parempaa turvallisuutta ja suojaa, voimme myös lukea näkemyksiämme aiheesta parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot ja päällä paras yhdistelmä ohjelmia suojaamaan tietokonettasi.

Indeksi
 1. 1) Miksi tietokoneessa on oltava reaaliaikainen suojaus viruksilta
 2. 2) Onko Windows Defender riittävä jokapäiväiseen käyttöön?
 3. 3) Kuinka arvioida erinomainen virustorjunta
  1. Suojaustesti
  2. Suorituskykytesti
  3. Käytettävyystesti
 4. 3) Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat
  1. Avast ilmainen virustorjunta
  2. AVG Antivirus ilmainen
  3. Bitdefender ilmainen
  4. Avira Antivirus ilmainen
  5. Panda Antivirus ilmainen
 5. 4) Muita viruksentorjuntaohjelmia kokeilla
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up