Yleisiä ratkaisuja Windows 11 -virheisiin

Yleisiä ja tehokkaimpia ratkaisuja Windows 11 -virheiden ratkaisemiseen, jos tietokone ei käynnisty, verkkoongelmia, ääntä jne.

Monet ihmiset löytävät tämän uudelleen ongelmia aina, kun he päivittävät Windowsin uuteen versioon: tapahtuu virheitä, jotka estävät tietokoneen tai estävät sovellusten tai liitettyjen laitteiden oikean toiminnan.

Vaikka joihinkin ongelmiin voi olla tiettyjä ratkaisuja suoraan Googlessa, tässä artikkelissa puhumme niistä sen sijaan Yleiset ratkaisut Windows 11 -virheisiinjoita useimmiten suositellaan Windowsin virheiden tai toimintahäiriöiden korjaamiseen uudelleenasennuksen välttämiseksi.

Loppujen lopuksi, jos et löydä mitään erityistä Microsoftin keskustelupalstalla etsimisen jälkeen ja jos et ole vieläkään korjannut virhettä tämän artikkelin ehdotusten soveltamisen jälkeen, kyseessä on laitteiston yhteensopivuusongelma ja on parasta palata edelliseen painokseen (ennen päivitystä) e estää versionvaihdon vähintään 2 kuukauden ajan.

1) Vioittuneet tai puuttuvat tiedostot -virhe

Tällainen virhe oli aikoinaan erittäin pelottava, mutta nykyään se on helppo korjata sfc-komennolla, joka korjaa järjestelmätiedostovirheet Windowsissa käyttämällä jo olemassa olevia varmuuskopiojärjestelmätiedostoja.

Jatka painamalla Käynnistä-valikkoa ja etsimällä komentokehotenapsautamme hiiren kakkospainikkeella sovelluksen nimeä Komentokehoteavaa se järjestelmänvalvojana ja suorita seuraava komento:

sfc /scannow

Tämä komento on automaattinen ja skannaa tietokoneesi ja korvaa vahingoittuneet järjestelmätiedostot hyvillä.

2) Windowsin kuvankorjaus

Vaihtoehtoisesti voimme korjata Windows-virheet DISM-komennolla, joka etsii uusia järjestelmätiedostoja (tallennettuna Windows-kuvaan) Microsoftin palvelimilta. Jatka avaamalla komentokehote korotetuilla järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja kirjoittamalla seuraava komento:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Kun työ on valmis, käynnistämme tietokoneen uudelleen ja jos ongelmat jatkuvat, Suoritamme sfc-komennon uudelleen palauttaaksesi vioittuneet tai vioittuneet tiedostot.

DISM-sivustolla voimme lukea oppaitamme kuinka korjata Windows-järjestelmätiedostoja DISM:llä ja kuinka käyttää DISM-käyttöliittymä Windowsin puhdistamiseen ja korjaamiseen.

3) Korjaa Microsoft Storen ja sovellusten virheet

Jos Windows 11:een integroitu Microsoft Store tai samasta kaupasta ladatut sovellukset eivät avaudu tai näytä tyhjää valkoista näyttöä, voimme yrittää palauttaa oikean toiminnan painamalla Win+I näppäimistöllä, vie meidät polkua pitkin Järjestelmä -> Vianetsintä -> Muut vianetsintätoiminnot ja paina painiketta Juosta merkintöjen vieressä Windows Store -sovellukset Ja Ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka palauttaa Microsoft Store Windows 11:ssä.

4) Korjaa äänen, verkkokorttien ja muiden laitteiden ongelmat

Ääni-, verkkokortti- tai muut laiteohjaimet eivät välttämättä toimi kunnolla Windows 11 -päivityksen jälkeen, Näin estetään ääneen liittyvien toimintojen käyttö, Internet-selailu tai tietyn laitteen käyttö.

Yksinkertaisimpien ongelmien ratkaisemiseksi riittää, että meidät viedään takaisin polulle Asetukset -> Järjestelmä -> Vianmääritys -> Muut vianmääritykset ja paina painiketta Juosta merkintöjen vieressä Internet-yhteydet, Äänentoisto, Bluetooth tai Verkkokortti.

Vaihtoehtoisesti voimme korjata ohjainongelmat napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla Laitehallintaetsi ääni- tai verkkolaite, joka ei toimi, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja poista ajuri painamalla Poista laite. Muista poistaa myös tallennettu ohjain.

Tässä vaiheessa voit käynnistää tietokoneen tarvittaessa uudelleen tai sen poistamisen jälkeen uudelleen laitehallinnasta, paina valikosta Toiminto > Tunnista laitteistomuutokset. Jos ajuri ei toimi tai on mahdotonta löytää uusia ohjaimia, voimme käyttää palautusohjelmistoa, kuten Kuljettajan vahvistimetvarmista, että käytät toimivaa verkkoyhteyttä (Ethernet-kaapelin kautta).

Edelleen laitteisto-ongelmista voimme lukea artikkeleistamme ratkaista laitteisto- ja laiteasennusongelmat Windowsissa ja miten tunnistaa tuntemattomat laitteet Windows PC:ssä.

5) PC käynnistyy jatkuvasti uudelleen

Jos tietokone käynnistyy jatkuvasti uudelleen estäen oikean käytön, voimme käyttää i palautuspisteet palautusympäristöstä tai palauta järjestelmäkuva.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, emme voi muuta kuin palauttaa Windowsin alkuasetuksiinsa yllä olevan oppaan mukaisesti. kuinka nollata Windows 11 menettämättä tietoja.

6) Ratkaise ongelmia vanhojen ohjelmien kanssa

Jotkut vanhat tai päivittämättömät ohjelmat eivät välttämättä toimi hyvin Windows 11:n kanssa. Jos näille ohjelmille ei ole uusia päivityksiä, paina niiden kuvaketta hiiren oikealla painikkeella, paina valikkoa Omaisuussiirrytään välilehteen Yhteensopivuus ja me valitsemme Windows 7 -yhteensopivuustila.

Jos kuitenkin Käynnistä-valikko tai Edge-selain ei toimi, suosittelemme, että luet oppaamme kuinka palauttaa Käynnistä-valikko, Kauppa ja sovellukset, jotka eivät toimi ja miten palauta Chrome, Firefox, Edge alkuperäiseen tilaan.

Johtopäätökset

Windows 11 on erityisen vankka järjestelmä, mutta se voi aiheuttaa ongelmia päivityksen jälkeen, kun otetaan huomioon myös tietokoneiden lukumäärä, joissa se toimii (jotkut erittäin vanhat tai vanhentuneilla ohjaimilla). Jos huomaamme heti jotain vikaa Windows 11:ssä, noudatamme kaikkia oppaassa kuvattuja vaiheita löytääksemme sen nopeasti ihanteellinen ratkaisu yleisimpiin Windows 11 -ongelmiin.

Samasta aiheesta voimme lukea näkemyksiämme Windowsin vianmäärityksen käyttäminen ja edelleen parhaat ilmaiset työkalut Windows 11:n ja 10:n korjaamiseen.

Indeksi
  1. 1) Vioittuneet tai puuttuvat tiedostot -virhe
  2. 2) Windowsin kuvankorjaus
  3. 3) Korjaa Microsoft Storen ja sovellusten virheet
  4. 4) Korjaa äänen, verkkokorttien ja muiden laitteiden ongelmat
  5. 5) PC käynnistyy jatkuvasti uudelleen
  6. 6) Ratkaise ongelmia vanhojen ohjelmien kanssa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up