Kuinka asentaa ADB Windows 10/11 -käyttöjärjestelmään

Haluammeko yhdistää Android-älypuhelimen tietokoneeseen tiedostojen siirtämistä varten? Katsotaanpa, kuinka ADB asennetaan Windowsiin.

Kun yhdistämme Androidin Windowsiin, on usein tarpeen asentaa myös ADB, eli Android Debug Bridge. Tämän erikoistyökalun avulla voit käyttää järjestelmän erityisalueita ja siirtää tiedostoja puhelimeen suoraan päätteestä ilman, että sinun tarvitsee käyttää graafisen käyttöliittymän ohjelmaa. ADB Windowsissa tarvitaan moniin muokkaustoimintoihin, kuten asenna mukautettu ROM tai ota käyttöön i pääkäyttäjän oikeudet, mutta viime aikoina siitä on tullut kuuluisa APK-asennuksen avaamisesta Windows 11:ssä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki menetelmät asenna ADB Windows 10:een ja Windows 11:een, jotta tietokone olisi välittömästi valmis edistyneeseen modifiointiin sekä APK:iden asentamiseen suoraan Windowsiin.

Indeksi

  Asenna ADB SDK Platform Toolsin kautta

  Ensimmäinen tapa asentaa ADB välittömästi tietokoneellemme on asentaaSDK Platform Tools, jotka ovat Androidille tehtyjä kehitystyökaluja.

  Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa painamme kohtaa Lataa SDK Platform-Tools for Windows, vahvista tarvittaessa ja avaa sitten pakattu ZIP-tiedosto kansion purkamiseksi alusta-työkalut, jossa on kaikki Android-laitteille suunnitellut kehitystyökalut.

  Kansion sisällä on myös läsnä adb.exe, joka voidaan suorittaa komentokehotteesta. Ennen kuin jatkat, kirjoitetaan muistiin kansion polku alusta-työkalut, avaa kansio ja paina osoitepalkkia ylös. Tämä polku palvelee meitä lisää ADB ympäristömuuttujaksi, jotta ADB voidaan kutsua mistä tahansa kehotteesta ilman, että sinun tarvitsee ensin avata kansiota, jossa se on joka kerta.

  Aktivoi Windows-alijärjestelmä Androidille (Windows Insider -ohjelman kautta)

  Jotta voimme asentaa sovellukset ADB:n kautta, meidän on välttämättä aktivoitava Windows Insider -ohjelma, nimittäin kehitysohjelma Windows 11:n beta-versiot jossa on kehitysympäristö Androidille. Jatkamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, siirrytään kohtaan Asetukset -> Windows Update, Klikkaa Windows Insider -ohjelma sitten painamme näppäintä Aloittaa.

  Suoritamme kaikki ehdotukset ikkunassa, napsauta Linkitä tili, valitsemme Beta-kanava, jatkamme Jatkuu ja lopuksi päälle Käynnistä uudelleen nyt. Käyttöjärjestelmä käynnistyy uudelleen ja voit käyttää Windows 11:n beta-versiota.

  Uudelleenkäynnistyksen jälkeen avaamme Microsoft Storen, siirrytään kohtaan Kokoelma (vasemmalla) ja paina näppäintä Hae päivitykset päivittääksesi välittömästi kaikki Windows 11:een integroidut sovellukset. Nyt meidän tarvitsee vain asentaa Amazon Appstore Windows 11 Insideriin, jotta voidaan välittömästi asentaa Windows Subsystem for Android (tarvitaan APK-sovellusten suorittamiseksi Windowsissa).

  Tämä on edistynein ja vaikein hallintamenettely vähemmän kokeneille käyttäjille: jos havaitsemme virheitä tai epäilemme Insiderin toimivuutta (joka voi myös kaatua tyhjästä), asennamme ADB:n vain perinteisellä tavalla, kuten ensimmäisessä luvussa näkyy.

  Anna ADB ympäristömuuttujaksi

  ADB:n lisäämisen jälkeen palautamme sen kansion asennuspolun, jossa se on adb.exe ja lisää se ympäristömuuttujaksi, jotta voimme kutsua sitä missä tahansa kehotteessa. Jatka avaamalla Käynnistä-valikko, avaamalla Asetukset ja siirtymällä valikkoon Järjestelmä, jatkamme Järjestelmätiedot, avataan linkki Järjestelmän lisäasetukset ja paina lopuksi Ympäristömuuttujat.

  Uudessa ikkunassa valitsemme kohteen Polku, painamme alas Muokata, Klikkaa Uusi avautuvassa ikkunassa ja lisää oppaan ensimmäiseen osaan kopioitu ADB-polku. Nyt meidän tarvitsee vain painaa OK tähän mennessä avaamissamme ikkunoissa ja käynnistää käyttöjärjestelmä uudelleen.

  Voimme nyt käynnistää ADB-komentoja missä tahansa komentokehotteessa ilman, että meidän on käytettävä cd-komentoa navigoidaksesi kansioon, josta purimme suoritettavan tiedoston.

  Johtopäätökset

  Android-kehittäjille tai niille, jotka haluavat siirtää tiedostoja Androidiin kehotteesta, tämä opas on erittäin hyödyllinen, koska on mahdollista löytää kaikki vaiheet ADB:n lisäämiseksi järjestelmään ja käyttää sitä ympäristömuuttujana. Jos toisaalta halusimme hyödyntää ADB:tä APK-sovellusten lataamiseen Windows 11:ssä, meidän on ensinnäkin aktivoi Windows-alijärjestelmä Androidille, saatavana vain, jos olemme aktivoineet Windows 11 Insiderin.

  Aktivoimalla Windows 11 Insider pääsemme esikatseluominaisuuksiin välittömästi, mutta järjestelmä voi olla epävakaa: jatka vain omalla vastuullasi. Jos emme tiedä mikä Windows-versio meillä on, voimme helposti selvittää sen lukemalla oppaamme Mikä on uusin Windows-versio?

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up