Tallenna valokuvia ja tiedostoja OneDriveen ja synkronoi tietokoneiden välillä

Käytä Onedrivea tiedostojen ja valokuvien hallintaan PC:llä online-tiedostojen synkronoinnin ja katselun avulla sekä Windows 10- ja Windows 11 Photos -sovelluksessa

Microsoft OneDrive on yksi maailman suosituimmista ja käytetyimmistä pilvipalveluista myös siksi, että se on integroitu jokaiseen tietokoneeseen, jossa on Windows 10 tai Windows 11. OneDriven avulla tulee saataville pilvitila (eli verkossa Internetissä), jossa säilyttää henkilökohtaiset tiedostosi turvallisesti, erityisesti asiakirjoja ja valokuvia, joita voidaan sitten avata, tarkastella ja noutaa miltä tahansa tietokoneelta tai älypuhelimelta, jota käytetään samalla Microsoft-tilillä.

Verrattuna muihin kilpailijoihin, kuten Google Driveen, OneDriven etuna on integroitu Windows-sovelluksiin ja suosimaan yhtä tiedostojen synkronointi tietokoneiden välillä helposti. Pohjimmiltaan se mahdollistaa tiedostojen lataamisen verkkoon, mutta myös kopion samoista tiedostoista eri tietokoneissa. Tämän tärkeän ominaisuuden ansiosta OneDrivesta tulee täydellinen valokuvien säilyttämiseen ilman riskiä niiden menettämisestä ja niiden saamisesta saataville, vaikka tietokone ei olisi yhteydessä Internetiin.

On selvää, että OneDriven käyttäminen PC:llä meidän on suoritettavakirjaudu sisään Microsoft-tilillä Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä henkilökohtaisen synkronoinnin aloittamiseksi. Jos käytämme paikallista tiliä meidän on ensin kirjauduttava sisään tilillä ja sitten hyödynnettävä OneDrivea.

OneDriven käyttäminen PC:llä

OneDrive-tiedostonhallinta voidaan tehdä kahdella tavalla: omistettu verkkosivu tai OneDrive-asiakaskokoonpanossa valitusta kansiosta, joka Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä se voidaan avata suoraan Käynnistä-valikosta (hakemalla OneDrive) tai avaamalla File Explorer -sovellus ja painamalla OneDrive-pikakuvaketta vasemmalla puolella.
Synkronointiohjelmassa voit valita OneDrive-juurikansion, jotta kaikki sisällä olevat tiedostot ladataan verkossa pilvitilaan. Jokaiselle OneDriveen syötetylle kansiolle ja tiedostolle se on mahdollista valita, säilytetäänkö kopio tietokoneellasi vai vain pilvessä.

Tämä vaihtoehto löytyy painamalla hiiren oikeaa painiketta eri tiedostojen ja kansioiden kohdalla ja napsauttamalla "Säilytä aina tässä laitteessa". Muita OneDriveen liittyviä vaihtoehtoja, jotka löytyvät hiiren kakkospainikkeen valikosta, ovat tilan vapauttaminen ja kopion poistaminen tietokoneelta, jaettava ja tiedoston katselu verkossa.

Nämä kaksi viimeistä vaihtoehtoa avaavat OneDrive-verkkosivun, josta voit selata kansioita ja avata tiedostoja samalla tavalla kuin tietokoneesi resurssienhallinnassa. OneDrive-verkkosivu se on erityisen hyödyllinen, kun haluat käyttää henkilökohtaista arkistoasi ei-omistetulta tietokoneelta, esimerkiksi ystäväsi tietokoneelta tai julkiselta tietokoneelta.

Voit jakaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella sekä verkkosivulta että Windowsin erillisestä kansiosta. Saatu jakolinkki voidaan lähettää sähköpostitse, sosiaalisen median tai WhatsAppin kautta ladataksesi sen ystävälle, tuttavalle tai kollegalle.

Siirrä ja muokkaa asiakirjoja OneDrivessa

Aina sivustolla se on mahdollista järjestää tiedostoja luoda kansioita ja siirtää kohteita samalla tavalla kuin tietokoneellasi. Vähän niin kuin se tapahtuu myös Google Drivessa, lisäksi OneDrivesta se on mahdollista luoda uusia Word-, PowerPoint- ja Excel-asiakirjoja verkossa käyttämällä Office-verkkosovellukset.

OneDrive on tärkeä osa Officen maksutonta käyttöä: verkkosivulle luodut uudet asiakirjat tallennetaan OneDriveen ja voimme avata ne lataamatta niitä yksinkertaisesti avaamalla OneDrive-kansion ja hakemalla luodun dokumentin.

Tietysti voimme myös ladata asiakirjamme OneDriveen ja avata ne Officessa verkossa sekä ladata ja avata PDF-tiedostoja.

Kuinka tallentaa kuvia tietokoneeseen

OneDrive on myös erityisen kätevä tallentaa ja synkronoida PC-kuvia turvallisesti. OneDriven Valokuvat-osio kerää automaattisesti kaikki ladatut kuvat kronologisessa järjestyksessä samalla tavalla kuin Google Kuvat. OneDrive-kuvat ovat myös katseltavissa Windows 10- ja Windows 11 -kuvat-sovelluksessa, jota Microsoft päivittää ja parantaa jokaisen järjestelmäpäivityksen yhteydessä. Jos haluat etsiä verkossa ladattuja kuvia välittömästi, avaa Kuvat-sovellus Käynnistä-valikosta ja siirry kohtaan Kansiot sitten avaamme kansion OneDrive.
Valokuvat-sovellus mahdollistaa myös tuo matkapuhelimen valokuvia tietokoneelle etänä, suoralla linkillä. OneDrivesta on siksi tullut todellinen henkilökohtaisten kuvien online-hallinta, jotka voidaan jakaa tai jättää yksityisiksi.

Jokainen albumi näytetään esikatseluilla tietokoneellasi, ja voit luoda diaesityksiä ja esityksiä sekä jakaa kuvia kenen tahansa kanssa.

Rajoita tilaa OneDrivessa

Näitä ominaisuuksia rajoittavat selvästiOneDrive ilmainen tili, jonka avulla voit ladata vain 5 Gt dataa verkossa. Hyödyntämään yhtä 1 TB tilaa (eli 1000 Gt) voit tilataperhelippu (enintään 6 henkilöä) alkaen 10 euroa kuukaudessa, joka sisältää 1 Tt kuudelle eri henkilölle (jokaisella on oma tili) ja myös Microsoft 365 -tilauksen, jotta Office-ohjelmaalustaa voidaan käyttää säännöllisesti tietokoneissa ja tableteissa.

Jos emme halua hyödyntää Micorsoft 365:n tehoja, vaan meillä on vain enemmän online-tallennustilaa, voimme myös tilataOneDrive Standalone -tilaus, mikä nostaa tallennustilan 100 Gt:iin hintaan 2 € kuukaudessa.

Onedrive synkronointi

OneDrive synkronointi on toiminto, joka mahdollistaa tiedostojen tallentamisen ja jakamisen pilvessä. Pilvipalvelu tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tallentaa valokuvia, dokumentteja ja muita tiedostoja pilveen ja synkronoida ne eri laitteiden välillä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat käyttää tiedostojaan mistä tahansa laitteesta, jolla on Internet-yhteys.

OneDrive synkronointi tarjoaa myös mahdollisuuden jakaa tiedostoja muiden käyttäjien kanssa. Käyttäjät voivat luoda jaettuja kansioita, joihin he voivat kutsua muita käyttäjiä. Tällä tavoin useat henkilöt voivat työskennellä yhteisissä tiedostoissa ja päivittää niitä reaaliajassa.

OneDrive synkronointi on erittäin helppokäyttöinen. Kun synkronointi on asennettu ja aktivoitu käyttäjän tietokoneella, se tapahtuu automaattisesti. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä, että tiedostot ovat ajan tasalla eri laitteilla, sillä synkronointi hoitaa sen automaattisesti.

OneDrive synkronointi tarjoaa myös lisäturvaa tiedostoille. Pilvipalvelu varmuuskopioi tiedostot automaattisesti, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat palauttaa poistetut tai vahingoittuneet tiedostot helposti. Lisäksi tiedostot ovat suojattuja salasanalla, joten vain käyttäjällä on pääsy niihin.

Johtopäätökset

OneDrivesta voi todella tulla pätevä liittolainen niille, jotka kirjoittavat monia asiakirjoja ja haluavat aina ottaa ne online-tilassa mukanaan käyttämällä automaattista synkronointia, joka on saatavilla Windows 10:n ja Windows 11:n erillisessä kansiossa. Niille, jotka ottavat monia valokuvia tai tekevät näyttöjä tietokoneelta tai älypuhelimella sitä voidaan käyttää tiedostojen nopeaan siirtämiseen laitteesta toiseen.

 

Jos ilmaisen version tilaa on vähän rajoitettu (vain 5 Gt), voimme aina laajentaa sitä 2 eurolla kuukaudessa ja nostaa sen 100 Gt:iin, mikä on paljon helpommin käytettävissä oleva määrä tiedostojen ja asiakirjojen tallentamiseen verkossa ja siten todellisen pilvikiintolevyn käyttämiseen.

Jos OneDrive ei toimi tietokoneellamme tai ei käynnisty yhdessä Windowsin kanssa, tarkistamme, olemmeko poistaneet sen käytöstäsuoritettavan tiedoston automaattinen käynnistys tai jos olemme tehneet niin aiemmin a poista se tietokoneeltasi.

Indeksi
  1. OneDriven käyttäminen PC:llä
  2. Siirrä ja muokkaa asiakirjoja OneDrivessa
  3. Kuinka tallentaa kuvia tietokoneeseen
  4. Rajoita tilaa OneDrivessa
  5. Onedrive synkronointi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up