Kuinka hallita Windows 10 -ääniasetuksiasi

Ääniasetusten määrittäminen Windows 10 -tietokoneellasi ei ehkä ole sinulle kovin tärkeää, mutta miksi tyytyä vähempään? Muutamilla muutoksilla siellä täällä voit parantaa tietokoneesi äänenlaatua.

Voit esimerkiksi muuttaa äänitehosteita, poistaa äänen parannuksia käytöstä, muokata yksittäisten sovellusten ääniä ja paljon muuta. Kaikki riippuu siitä, mihin käytät tietokonettasi enimmäkseen.

Lue myös: Windowsin ääni ei toimi? Tässä on 12 korjausta

Indeksi
  1. Äänitehosteiden muuttaminen Windows 10:ssä
  2. Kuinka sammuttaa Windows 10:n ääniparannukset
  3. Kuinka ottaa Windows Sonic käyttöön
  4. Kuinka säätää tietyn sovelluksen äänenvoimakkuutta
  5. Kuinka päivittää ääniohjaimet ongelmallisten äänilaitteiden korjaamiseksi
  6. Johtopäätös

Äänitehosteiden muuttaminen Windows 10:ssä

Säädä äänitehosteita painamalla Win + I (tämä avaa Asetukset) ja mene kohtaan "Personointi -> Teemat -> Äänet". Pääset nopeammin käyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta ja valitsemalla Äänet.

Napsauta Sound Scheme -kohdassa avattavaa valikkoa ja valitse "Windowsin oletus" tai "Ei ääniä". Ohjelmatapahtumissa voit mennä monenlaisten äänien kanssa. Jos haluat kuulla, miltä ääni näyttää Äänet-kohdassa, napsauta "Testaa"-painiketta.

Lue myös: 12 parasta Windows-äänijärjestelmää tietokoneellesi asennettavaksi

Kuinka sammuttaa Windows 10:n ääniparannukset

Aivan kuten teit aiemmin, avaa Sound Control Panel napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta. Napsauta Äänet ja sen jälkeen Toisto-välilehteä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Speakers-vaihtoehtoa ja napsauta Ominaisuudet.

Kun olet Speakers Properties -kohdassa, napsauta Lisälaitteet-välilehteä ja valitse "Poista kaikki parannukset käytöstä" -valintaruutu.

Jos olet liittänyt laitteesi ja ääni ei toimi, napsauta Peruuta, niin sinut ohjataan takaisin Ääniominaisuudet-kohtaan. Napsauta Toisto-välilehteä, valitse toinen oletuslaite ja älä unohda valita "Poista kaikki parannukset käytöstä" -ruutua.

Lue myös: Krispin käyttäminen puheluihin, peleihin ja tallentamiseen

Kuinka ottaa Windows Sonic käyttöön

Ennen kuin voit aloittaa Windows Sonicin käytön, sinun on poistettava käytöstä kaikki käyttöön ottamasi äänitehosteet. Kun olet sammuttanut ne, napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta ja napsauta Open Volume Mixer -vaihtoehtoa.

Napsauta kaiuttimia, ja Speaker Properties -ruudun pitäisi ilmestyä. Valitse Tilaääni-välilehti ja napsauta avattavaa valikkoa. Valitse valikosta "Windows Sonic for Headphones" ja varmista, että olet valinnut 7.1-virtuaalisen surround-äänivaihtoehdon, joka on aivan avattavan valikon alapuolella. Älä unohda napsauttaa OK.

Lue myös: Windows 95:n (tai minkä tahansa muun) käynnistysäänen lisääminen Windowsiin

Kuinka säätää tietyn sovelluksen äänenvoimakkuutta

Oman äänenvoimakkuustason antaminen käyttämillesi sovelluksille on helppoa ja nopeaa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta, valitse Open Volume Mixer ja avaamiesi sovellusten äänenvoimakkuus tulee näkyviin. Säädä vain kunkin sovelluksen liukusäädintä vastaavasti ja nauti uusista äänenvoimakkuusasetuksistasi.

Kuinka päivittää ääniohjaimet ongelmallisten äänilaitteiden korjaamiseksi

Ääniohjainten päivittäminen on aina hyvä idea, koska se voi auttaa sinua välttämään ei-toivotut ääniongelmat. Päivitä ne painamalla Win + X ja napsauttamalla Laitehallinta. Kaksoisnapsauta äänituloja ja -lähtöjä ja etsi laite, jonka ääni ei ole parhaimmillaan.

Napsauta laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse päivitä ohjain. Kun uusi ikkuna tulee näkyviin, valitse Etsi päivitetyt ohjainohjelmistot automaattisesti ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Johtopäätös

Voit parantaa tietokoneesi ääntä seuraamalla useita vinkkejä. Kaikki riippuu erityisistä toiveistasi ja tarpeistasi. Miten pidät tietokoneesi äänen täydellisenä? Jaa vinkkisi kanssamme alla olevissa kommenteissa.

Lue myös: 16 parasta rauhoittavien äänien, valkoisen melun ja sateen lähteitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up