Tietojen varmuuskopiointi, kun Windows-tietokoneesi ei käynnisty

Tietojen varmuuskopioimisen oppiminen käynnistämättä Windowsia on arvokas taito. Ensinnäkin et koskaan tiedä, milloin Windows-tietokoneesi kaatuu. Mikä on pahempaa? Tietokoneesi saattaa olla huonokuntoinen, kun sitä eniten tarvitset. Auts!

Vältä lukittumasta arvokkaisiin tietoihisi; Opi tämä arvokas taito - varmuuskopioi tietosi käynnistämättä Windowsia ollenkaan.

Ennen kuin voimme tehdä varmuuskopion, tarvitsemme joukon ohjelmia, jotka auttavat sinua pääsemään vanhoihin tiedostoihisi. Yksi näistä ohjelmista on käyttöjärjestelmä, jonka voit käynnistää USB-asemalta. Mikä tahansa kevyt ja yksinkertainen Linux-distro tekee työn täällä.

Hanki flash-asema, jossa on vähintään 4 Gt muistitilaa.

Seuraavaksi tarvitset ulkoisen kiintolevyn, jossa on tarpeeksi tilaa tiedostojesi varmuuskopioiden tallentamiseen.

Lue myös: Windows 10 -varmuuskopion luominen verkkoasemaan

Indeksi
  1. 2. Luo käynnistettävä USB-asema
  2. 3. Suorita käynnistysmedia tietokoneellasi, jota asia koskee
  3. 4. Varmuuskopioi tietosi käynnistämättä Windowsia
  4. Viimeiset sanat: Varmuuskopioi tiedot käynnistämättä Windowsia

2. Luo käynnistettävä USB-asema

Linux-distro, jota käytämme tähän työhön, on Puppy Linux. Se on erittäin kevyt alle 250 Mt.

1. Lataa Puppy Linux ISO. Muista valita 32-bittinen, jos et ole varma tietokoneesi arkkitehtuurista.

2. Lataa Rufus USB työkalu ja asenna se toimivaan Windows-tietokoneeseen. (Voit suorittaa sen vain, jos olet ladannut kannettavan version.)

3. Liitä USB-asema toimivaan tietokoneeseen.

4. Siirry Rufus-sovellukseen, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana".

5. Aloitussivulla on pari asetusta, jotka sinun on tehtävä. Valitse ensin flash-tallennustila ensimmäisestä valikosta. Älä muuta muita parametreja.

Siirry alareunaan olevaan avattavaan valikkoon ja valitse "ISO-kuva". Napsauta sen vieressä olevaa levykuvaketta ja siirry sitten ladatun Puppy Linux ISO -tiedoston kohdalle.

6. Napsauta "Käynnistä" ja valitse "Kirjoita ISO-kuvatilassa". Tämä toiminto alustaa flash-asemasi ja asentaa käynnistettävän Puppy Linux -kuvan flash-asemaan.

Odota, kunnes Rufus-työkalu näyttää "VALMIS". Nyt käynnistyvä USB-asema on valmis.

3. Suorita käynnistysmedia tietokoneellasi, jota asia koskee

1. Poista käynnistyvä USB-asema toimivasta tietokoneesta ja liitä se tietokoneeseen, jossa on viallinen käyttöjärjestelmä.

2. Käynnistä tietokone ja paina asianmukaista pikanäppäintä päästäksesi BIOS-asetuksiin. (Eri tietokoneet käyttävät erilaisia ​​painikkeita BIOS-asetusten syöttämiseen. Se voi olla Esc tai F10 tai Del tai F12; valitse itsellesi sopiva.)

3. Muuta BIOS-asetuksissa käynnistysvaihtoehto käynnistämään USB-asemalta. (Sinun on ehkä vaihdettava "Käynnistysvaihtoehto" myös "Vanhatilaan", jos se käytti "UEFI:tä".) Tallenna ja poistu.

4. Tietokone käynnistyy nyt Puppy Linuxin USB-asemalta. Jos onnistut, sinun tulee saapua Puppy Linuxin työpöydälle.

4. Varmuuskopioi tietosi käynnistämättä Windowsia

Nyt voit jatkaa tiedostojen kopioimista uudelle kiintolevyllesi. Tämä vaihe voi olla hämmentävä, jos tulet Windows-taustasta. Vaihtoehdot ja valikko ovat monimutkaisia, ja jotkin Windowsin pikakuvakkeet eivät toimi. Onneksi hiiren kakkospainikkeen ja hiiren vasemman painikkeen toiminnot toimivat odotetusti.

1. Tutki Puppy Linuxin aloitusnäyttöä. Näytön vasemmasta alakulmasta löydät kuvakkeita. Nämä kuvakkeet ovat kiintolevylläsi käytettävissä oleva tallennustila ja osiot. Myös USB-tallennustilan pitäisi näkyä tässä.

2. Napsauta ja avaa kukin tallennusosio. Tee tämä, kunnes löydät Windows-pääosion.

3. Napsauta "Käyttäjät".

4. Valitse Windows-käyttäjänimesi ja avaa se. Tässä vaiheessa kaikkien aiempien tiedostojesi pitäisi tuijottaa sinua.

5. Liitä ulkoinen kiintolevy ja varmista, että se näkyy näytössä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tiedostoja, jotka haluat varmuuskopioida, ja kopioi ne ulkoiselle kiintolevylle. Tee tämä kaikille tiedoille, jotka haluat palauttaa, ja odota, että varmuuskopiointi on valmis.

Nyt sinulla on kaikki tiedostosi takaisin.

Viimeiset sanat: Varmuuskopioi tiedot käynnistämättä Windowsia

Sinun ei pitäisi joutua kadottamaan kaikkia tiedostojasi tai lähettämään tietokonettasi korjattavaksi, jos Windows-käyttöjärjestelmäsi ei toimi. Ota tietokoneesi hallintaan ja saat tiedostot takaisin tietokoneeltasi. Huomaa, että et ehkä pysty palauttamaan asennettuja sovelluksia, mutta asiakirjasi ovat varmasti ehjiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up