Kuinka luoda jaettuja kansioita antamatta salasanoja

Onko sinulla vaikeuksia käyttää jaettuja kansioita toisesta verkon tietokoneesta? Katsotaanpa, kuinka verkon jakaminen määritetään antamatta salasanaa

Kun jaamme kansion verkossa Windowsissa ja yritämme käyttää sitä toisesta tietokoneesta (joka on samassa verkossa), meiltä kysytään tällä hetkellä tietokoneella aktiivisen tilin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Tämä käyttäytyminen voi johtaa a yksityisyyden ongelma: jos jaamme kansion toimistossa ja haluamme joidenkin valituiden ihmisten pääsevän tähän jaettuun kansioon, meidän on välitettävä heille samat tunnistetiedot, joita käytettiin kirjautumiseen henkilökohtaiseen tietokoneeseen, jolloin voimme altistaa itsemme mahdollisille luvattomille tunkeutumisille.

Asia on vielä vakavampi, jos käytämme a Microsoft-tili Windowsiin kirjautumiseen: meidän on annettava Outlook-osoite ja henkilökohtainen Microsoft-salasana, jotta voimme päästä käsiksi osakkeisiin, mikä myös vaarantaa pääsyn sähköposteihin ja muihin Microsoftin tarjoamiin palveluihin!

Jos verkon jakaminen on välttämätöntä jotta voimme jakaa asiakirjoja toimistossa, mutta emme halua antaa liikaa henkilökohtaisia ​​​​tietoja kollegoille tai työntekijöille, näytämme sinulle seuraavassa oppaassa kuinka luoda jaettuja kansioita antamatta henkilökohtaista salasanaasikäyttämällä jakamiseen tarkoitettua tiliä, joka on eri kuin järjestelmään kirjautumiseen käytetty henkilökohtainen tili.

Indeksi
  1. Käyttäjämääritykset jakamista varten
  2. Käytä jaettuja kansioita muilta tietokoneilta
  3. Käytä jaettuja kansioita älypuhelimella tai tabletilla

Käyttäjämääritykset jakamista varten

Aloittaaksemme meidän on luotava toissijainen tili Windows-tietokoneellemme, jonka tunnistetietoja käytetään jaettavan kansion pääsyyn vain luku -tilassa. Helpoin tapa luoda uusi tili heti on avata Käynnistä-valikko Windows 11:ssä, avaa valikko asetukset ja vie meidät matkalle Tili -> Perhe ja muut käyttäjät. Jos käytämme Windows 10:tä, polku on sama.

Uudessa ikkunassa painamme painiketta Lisää tili osion alla Muut käyttäjät (Windows 10:ssä paina vain Lisää toinen käyttäjä tähän tietokoneeseen), sitten luomme tilin jakamista varten. Tätä tarkoitusta varten meidän on luotava paikallinen tili: paina sitten Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietoja ja lopuksi napsauta Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliä.

Käytämme yksinkertaista käyttäjätunnusta (esim Jaettu), valitse salasana (pakollinen tähän tarkoitukseen), täytä kaikki vaaditut kentät turvakysymyksissä ja vahvista, että uusi tili tulee käyttöön.

Nyt viedään polulle, jossa kansio jaettavaksi (mahdollisesti luodaan kansioon C:\Käyttäjät\Julkinen), paina sitä hiiren oikealla painikkeella ja napsauta Omaisuussitten kortille Jakaminen ja lopulta ylös Edistynyt jakaminen.

Uuteen ikkunaan laitamme valintamerkin kohteen viereen Jaa kansiopaina alas Käyttöoikeudetpoistamme kaikki muut määrätyt käyttäjät (painamalla painiketta Poista sen jälkeen, kun olet valinnut osiossa olevat käyttäjät Käyttäjät ja ryhmät) ja paina lisätä.

Kirjoita tähän ikkunaan juuri luomamme paikallisen tilin nimi (Jaettu), paina sen vieressä olevaa painiketta Tarkista nimet vahvistaaksesi oikean tilin nimen ja paina alareunassa OK. Palaamme tilin määritysikkunaan: varmista, että vain kohteen vieressä oleva valintamerkki on aktiivinen Lukeminen (pylvään alla Sallia) ja vahvista painamalla OK-painiketta vastaavissa ikkunoissa.

Olemme valmistaneet PC:llämme: nyt voimme antaa paikallista tiliä luotaessa valitun nimen ja salasanan ilman, että se vaikuttaa yksityisyyteen. Jos haluamme jakaa uusia kansioita tulevaisuudessa, noudata valikosta annettuja ohjeita Edistynyt jakaminenkoska osakkeille omistautunut käyttäjä on jo valmis käytettäväksi.

Kuinka välttää lupavirheet

Jakamisen helpottamiseksi käytämme Julkinen kansio (C:\Users\Julkinen) tai luomme uusia kansioita jaettavaksi siinä; kansio Julkaista jolla on jo tarvittavat valtuutukset ja luvat ja joka tekee kaikesta paljon helpompaa.

Jakamalla henkilökohtaisen kansion (ei ole kansiossa Julkaista mutta henkilökohtaisessa kansiossamme), meidän on lisättävä ja määritettävä uuden tilin käyttöoikeudet (Napsauta hiiren kakkospainikkeella valikkoa -> Ominaisuudet -> Suojaus -> Muokkaa äskettäin jaetussa kansiossa), muuten paikallisverkon käyttäjät eivät koskaan pääse käyttämään.

Jos haluat jakaa yksityisen kansion, noudatamme yllä olevia ohjeita ja noudatamme sitten oppaassamme annettuja ohjeita kuinka muuttaa tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeuksia.

Käytä jaettuja kansioita muilta tietokoneilta

Jos haluamme käyttää jaettua kansiota yllä kuvatulla menetelmällä, meidän tarvitsee vain avata Käynnistä-valikko ja käynnistää sovellus Tiedostonhallintapaina kuvaketta Netto ja odota muutama minuutti, kunnes kansion jakaneen tietokoneen nimi tulee näkyviin. Jos ikkuna ilmoittaa meille, että jakaminen on poistettu käytöstä tai että olemme julkisessa verkossa, painamme ponnahdusikkunaa ja muutamme ehdotettuja käyttöoikeuksia nähdäksesi kaikki verkkoresurssit ilman ongelmia.

Kun olet painanut PC:n nimeä, meiltä kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa jaetun sisällön käyttämiseksi.

Jos meillä on oikeus päästä verkkokansioon, olemme varmasti saaneet tunnukset suoraan osaston johtajalta tai johtajalta: syötämme sitten hallussamme olevan käyttäjätunnuksen ja salasanan ja painamme OK käyttääksesi jaettuja resursseja.

Jos haluamme jatkossa käyttää jaettuja resursseja nopeasti, merkitse kohde kohtaan valintamerkki Tallenna tunnistetiedotjoten kun käynnistämme tietokoneen uudelleen, meidän ei tarvitse syöttää tunnistetietoja joka kerta, kun käytämme verkkoresurssia.

Käytä jaettuja kansioita älypuhelimella tai tabletilla

Omalla salasanalla jaettuja resursseja voi tarkastella myös älypuhelimella tai tabletilla, kunhan ne on yhdistetty samaan verkkoon kansiot jakaneen tietokoneen kanssa. Jos haluat tarkastella jaettuja kansioita Androidilla, suosittelemme, että asennat sovelluksen Kiinteä Explorersaatavilla ilmaiseksi alkaen Google Play Kauppa.

Kun olet asentanut sovelluksen laitteellemme, painamme eteenpäin+ kuvake valitsemme kohteen oikeasta alakulmasta Uusi etäyhteysvalitsemme yhteystyypiksi LAN / SMBodota, kunnes kansiot jakanut tietokone tulee näkyviin, aseta valintamerkki sen viereen ja paina -painiketta Seurata.

me valitsemme Käyttäjänimi ja salasanaanna käyttöoikeustiedot pyydettäessä, valitse, tallennetaanko tunnistetiedot (nopeaa käyttöä varten tulevaisuudessa), ohita lisäasetukset ja paina Seurata kunnes pääsemme jakamisyhteenvetoon. Kun olemme täällä, painamme eteenpäin Seurata Älä viitsi Kytkeäsulje sitten ikkuna painamalla loppu.

Kuitenkin, jos meillä on iPhone tai iPad, voimme heti käyttää jaettua resurssia lataamalla sovelluksen FE File Explorersaatavilla ilmaiseksi alkaenApple App Store.

Asennuksen lopussa avaamme sovelluksen, annamme kaikki sovelluksen pyytämät luvat, paina oikeasta yläkulmasta+ kuvakepainamme kuvaketta Windowsodotamme muutaman sekunnin, kunnes jakamisen aloittaneen tietokoneen nimi tulee näkyviin (osion alla Verkot löydetty).

Painamme meitä kiinnostavan PC:n nimeä, jatkamme Käyttäjätilitanna annetut tunnistetiedot ja paina lopuksi Kirjaudu sisään päästäkseen käsiksi. Myös tässä tapauksessa voimme valita, muistammeko kirjautumistunnuksen, jotta meidän ei tarvitse syöttää tunnistetietoja uudelleen tulevaisuudessa.

Johtopäätökset

Olemme näyttäneet sinulle yksinkertaisen toimenpiteen, joka on kaikkien ulottuvilla kuinka luoda jaettuja kansioita antamatta henkilökohtaista salasanaasimutta käyttämällä tähän tarkoitukseen omistettua käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Käyttäjien luominen osakkeille on hyvin yleinen käytäntö suurissa yritysverkoissamutta pienemmissä verkoissa jaamme hyvin usein Windows-kansioita tietämättämme, että tilimme on vaarassa tietosuojalle, koska (ilman yllä näkyvää kokoonpanoa) meidän on annettava Microsoft-kirjautumistietomme, jotta voimme käyttää jaettuja resursseja.

Jos haluamme poistaa kansion jakamisen, siirry osoitteeseen Edistynyt jakaminen ja poista valintamerkki; Jos sen sijaan haluamme sulkea joitain ihmisiä jakamisen ulkopuolelle, se riittää vaihda salasana tilaisuutta varten luotuun paikalliseen tiliinnoudattamalla yllä olevan oppaan ehdotuksia kuinka vaihtaa windows salasana 10 ja 11.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up