Kuinka käyttää erityistä kopiointia ja liittämistä Excelissä

Solujen kopioimiseksi oikein Excelissä voimme käyttää asiantuntijatemppuja, jotta voimme kopioida vain tarpeelliset tiedot.

Solujen kopiointi Excelissä on todella yksinkertainen: useimmissa tapauksissa riittää, että valitset kopioitavat solut, painat näppäimistön CTRL+C, siirrymme toiseen laskentataulukkoon ja liität ilmoitetut arvot näppäinyhdistelmällä CTRL+V. . Kaikki ei kuitenkaan aina ole niin välitöntä ja skenaariot, joissa se on välttämätöntä käyttää erityistä liitä toimintoa on useita, varsinkin yrityssektorilla. Itse asiassa ei ole harvinaista joutua tilanteeseen, jossa on pakko kopioi vain osa valinnasta tai joudut kopioimaan vain kaavatjotta voit liittää ne toiselle arkille tai toiseen valintaan kopioimalla vain sen, mikä on ehdottoman välttämätöntä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka käyttää Excelin erityisiä kopiointi- ja liittämistoimintoja, jotta voit kopioida vain tiedot erittäin ammattimaisesti. Jotta opas olisi todella täydellinen, näytämme sinulle, kuinka voit käyttää erityistä kopiointitoimintoa sekä Excelissä että LibreOffice Calcissa, avoimen lähdekoodin versiossa, joka on saatavilla ilmaiseksi.

Kuinka käyttää erityistä kopiointia ja liittämistä Excelissä

Jotta voisimme käyttää erityistä kopiointitoimintoa Excelissä, meidän on ensin lähdettävä oikeasta skenaariosta eli kopioitavista tiedoista. Nämä tiedot on kopioitava toiselle arkille tai toiseen taulukkoon koskematta (kohdesivun) tyhjiin soluihin.

Jos etenemme yksi solu kerrallaan tai valitsisimme vain täydet solut, kuluisi varmasti enemmän aikaa ottamalla käyttöön erikoiskopioimisen ja liittämisen voimme edetä paljon nopeammin. Ensin painetaan sarakkeen kirjainta, rivin numeroa tai luodaan manuaalinen valinta, jossa kopioitava tieto on.

Valinnan jälkeen painamme näppäimistöltä CTRL+C tai käytämme näppäintä Kopio näytöllä Koti kopioidaksesi kaikki tiedot. Nyt valitaan hiirellä sarake, rivi tai luodaan valinta johon tiedot liitetään (joko samalle tai toiselle arkille), paina yläreunassa painikkeen alla olevaa nuolenpäätä Liitäpainamme kohdetta Liitä erikoisotetaan ääni ulos Ohita tyhjät solut ja lopuksi paina OK vahvistaaksesi muutokset.

Tämä temppu on vielä tehokkaampi, jos olemme lisänneet kaavoja tyhjien solujen sisään: välttämällä niihin koskemista emme menetä kaavaa, mutta voimme täyttää muut solut ohjelmoidusti. Excel tarjoaa muita erityisiä liittämistoimintojanäkyy painamalla painikkeen alla olevaa nuolenpäätä Kopio tai napsauta hiiren oikealla painikkeella lopullista valintaa (johon tiedot kopioidaan) ja avaa valikko Liitä erikois.

Erikoisliittämispainikkeilla voimme liittää vain muotoilun, liittää tiedot ilman muotoilua, liittää vain kaavat, liittää vain taulukon tai transponoida tiedot. Muissa näppäimissä on erikoistoimintoja, kuten liitä linkki -vaihtoehto, liitä vain kuva -vaihtoehto ja mahdollisuus liittää kuvalinkki.

Voit mukauttaa Excelin liitä-erikoisasetuksen mene vain oppaan alussa näkyvään valikkoon ja valitse liitettävät elementit tai toiminnot.

Sen lisäksi, että liitettävää dataa voidaan muokata, on myös mahdollista käyttää operaatioita (Lisää, vähennä, kerro tai jaa) mikä nopeuttaa laskentaa kohteen valinnassa. Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa Kuinka tehdä laskelmia Excelissä.

Kuinka käyttää erityistä kopiointia ja liittämistä Calc

Kuka käyttää ilmainen LibreOffice-paketti voit käyttää erityisiä liittämistoimintoja ilmaiseksi ilman, että sinun tarvitsee maksaa Microsoft Officen tilauksesta tai lisenssistä.

Paste special käyttöä varten Calcissa (Excelin ilmainen versio) avaamme ohjelman, lataamme laskentataulukon tai luomme uuden ja kopioinnin yhteydessä valitset kopioitavat solut, paina näppäimistön CTRL+C, valitse solujen kohde, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta lopuksi Liitä erikois.

Paina avautuvassa valikossa Liitä erikois ja aktivoimme äänen Ohita tyhjät solut jotta vältetään tietojen liittäminen soluihin, jotka olemme tarkoituksella jättäneet tyhjiksi. Kun olet tehnyt muutokset, paina OK liittääksesi vain tarvittavat tiedot.

Tässäkin voimme käyttää muita erikoisliimaa: napsauta hiiren kakkospainikkeella soluvalintaa, siirry Liitä määräten -valikkoon ja valitse, kopioidaanko vain numerot, teksti vai vain kaava.

Johtopäätökset

Kopioi ja liitä avaimet eivät useinkaan riitä kehittyneemmille laskentataulukoille! Kaikki käyttäjät, jotka työskentelevät usein laskentataulukoiden parissa, arvostavat välittömästi Erityiset kopiointi- ja liittämistoiminnotjoten voit ekstrapoloida vain raakatiedot, kopioida vain kaavat, ohittaa tyhjät solut ja lisätä tekstiä tai linkkejä vahingoittamatta laskentataulukon rakennetta.

Jotta sinusta tulee todellinen Excel-asiantuntija, suosittelemme, että luet myös oppaamme kuinka tehdä taulukko excelissä ja miten Käytä nopeita temppuja Excel-toimintoihin.

Indeksi
  1. Kuinka käyttää erityistä kopiointia ja liittämistä Excelissä
  2. Kuinka käyttää erityistä kopiointia ja liittämistä Calc
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up