Kuinka muuttaa ikkunan otsikkopalkkien väriä Windows 10: ssä

Windows 10:ssä kaikkien työpöytäsovellusten otsikkopalkki on vain valkoinen. Toisin kuin aiemmissa Windowsin versioissa, otsikkopalkin väriä ei voi muuttaa niin helposti muutamalla napsautuksella mukautuspaneelissa. Vaikka päätös poistaa otsikkopalkin värin vaihtomahdollisuus on osa suunnittelun valintaa, se on ehdottomasti poikkeama aiemmista Windowsin vaihtoehdoista.

Jos luulet, että valkoinen otsikkorivi on liian vaalea silmillesi, tai jos haluat vain vaihtaa otsikkopalkin värin suosikkivärisi, voit tehdä sen noudattamalla alla olevaa ohjetta. Alla kuvattu menettely ei välttämättä ole vaikea, mutta se on varmasti sotkuinen. Joten seuraa läpi ja voit helposti muuttaa Windows 10:n otsikkorivien väriä.

Huomautus: tämä menettely koskee vain työpöytäsovelluksia, ei nykyaikaisia ​​sovelluksia. Tämä johtuu siitä, että nykyaikaisten sovellusten kehittäjät voivat valita omat värinsä.

Muuta ikkunan otsikkopalkkien väriä

Ikkunan otsikkorivien värin muuttamiseksi käytämme Windows Aero Style -tiedostoja. Aloita avaamalla File Explorer ja siirtymällä kansioon "C:\Windows\Resources\Themes".

Kun olet Teemat-kansiossa, kopioi kansio "aero" ja liitä se samaan kansioon. Tämä toiminto luo uuden kopion "aero"-kansiosta. Saat muutaman varoitusviestin; Napsauta vain "Jatka" -painiketta ja sen jälkeen "Ohita" -painiketta toisessa varoitusikkunassa kopiointiprosessin viimeistelemiseksi.

Tältä se näyttää, kun tiedosto on kopioitu (kopioitu).

Kun kansio on kopioitu, nimeä kansio uudelleen nimellä "väri".

Kun olet nimennyt kansion uudelleen, avaa kansio, etsi "aero.msstyles"-tiedosto ja nimeä se uudelleen muotoon "color.msstyles".

Avaa samassa kansiossa "en-US"-kansio ja etsi tiedosto "aero.msstyles.mui" ja nimeä se uudelleen muotoon "color.msstyles.mui".

Kun olet tehnyt yllä olevat muutokset, palaa Teemat-kansioon ja kopioi "aero.theme"-tiedosto työpöydällesi.

Heti kun olet kopioinut tiedoston, nimeä se uudelleen nimellä "color.theme".

Meidän on muokattava tätä tiedostoa "VisualStyles"-polun muuttamiseksi. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, valitse "Avaa", valitse vaihtoehtoluettelosta "Muistio" ja napsauta "Ok"-painiketta.

Yllä oleva toimenpide avaa tiedoston Notepadilla. Vieritä alas ja etsi rivi "Path=%ResourceDir%\Themes\Aero\aero.msstyles" kohdasta "[VisualStyles]," ja muuta se muotoon "Path=%ResourceDir%\Themes\color\color.msstyles." Tallenna nyt tiedosto ja sulje se.

Muokkausosan jälkeen leikkaa (Ctrl + X) tiedosto ja liitä se (Ctrl + V) Teemat-kansioon. Kun olet liittänyt tiedoston, tuplaklikkaa sitä, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos olet tehnyt kaiken artikkelissa kuvatulla tavalla, Windows muuttaa otsikkopalkin värin yllä olevan kuvan mukaisesti.

Otsikkopalkin väri on sama kuin Windows 10 Accent Color, mutta voit helposti muuttaa sitä "Värit"-paneelissa "Personalization"-asetuksissa. Jos annat Windowsin valita korostusvärin automaattisesti, otsikkopalkin väri muuttuu työpöydän taustakuvan mukaan.

Kuten aiemmin mainittiin, muutos koskee vain työpöytäsovelluksia, ei nykyaikaisia ​​sovelluksia. Jos haluat kumota muutokset, kaksoisnapsauta "aero.theme"-tiedostoa Teemat-kansiossa.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä ikkunan otsikkorivin värin muuttamiseen Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up