Kuinka käyttää nestejäähdytintä tietokoneessa

Kuumeneeko pöytätietokoneeni usein? Pelaammeko pelejä usein eikä prosessori kestä lämpöä? Otetaan selvää, kuinka nestejäähdytintä käytetään.

Jos pöytätietokone lämpenee liian kuumaksi kesäkaudella tai havaitsemme suorituskyvyn heikkenevän liian suuren lämmön vuoksi (ilmiö ns. Kuristus), luultavasti ilmajäähdytysjärjestelmä ei enää riitä jäähdyttämään sitä ja on tarpeen keskittyä nestejäähdytysjärjestelmään, joka saadaan pumppuun ja jäähdyttimeen yhdistetyn nestejäähdytyslevyn kautta (asennettava tietokoneen koteloon, jossa on ovat kanavat faneille).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle nestejäähdyttimen käytön edut ja haitat, mitkä ovat parhaat mallit, joita voit ostaa verkossa Amazonista, ja kuinka kiinnität ne tietokoneellesi kiinnittäen aina äärimmäistä huomiota (koska meidän on käsiteltävä nesteitä läheisessä kosketuksessa sähköpiirien kanssa).

Indeksi

  Nestejäähdyttimen edut ja haitat

  Nestejäähdyttimen asentamisesta pöytätietokoneeseen on lukuisia etuja, kuten alla olevasta luettelosta näkyy:

  • Parempi jäähdytys: jäähdytyselementin kanssa kosketuksissa oleva neste poistaa lämpöä prosessorista paremmin alentaen käyttölämpötiloja merkittävästi myös kesällä (CPU:n lämpötila aina hallinnassa).
  • Pidempi prosessorin käyttöikä: Jos prosessori jäähdytetään paremmin, se ei kärsi liiallisen lämmön aiheuttamista vaurioista, joten se kestää keskimäärin pidempään kuin samat ilmajäähdytteiset prosessorit.
  • Turvallinen ylikellotus: jos haluamme lisätä prosessorimme taajuutta, voimme tehdä sen täysin turvallisesti, koska nestejäähdytyksellä ylikellotuksen marginaalit ovat paljon korkeammat kuin ilmajäähdytyksellä.
  • Suurin teho peleihin: jos valittu peli käyttää paljon prosessoria (esimerkiksi NPC:iden hallintaan), hyvin jäähdytetyn prosessorin avulla voit nostaa pelin asetukset maksimiin ilman, että sinun tarvitsee tehdä kompromisseja pelien aikana saavutetun lämpötilan vuoksi.

  Valitettavasti tietokoneen nestejäähdyttimellä on myös haittoja, pitää mielessä ennen tämän vaiheen jatkamista. Nesteen haihtumisen haitat ovat:

  • Lisää melua: Ilmajäähdytteisiin järjestelmiin verrattuna nesteen poisto on meluisampaa, koska jäähdyttimessä on aina aktiivinen pumppu, joka pyörittää jäähdytysnestettä ja kaksi tai useampia tuuletinta. Vain osa budjettimalleista onnistuu toimimaan hyvin ilman erillistä pumppua, mikä tuottaa vain vähän melua.
  • Nestevuodon riski: nestemäisessä jäähdytyselementissä valuu vettä, joka voi hyvin poistua putkien liitoksista, jäähdyttimestä ja itse jäähdytyselementistä, mikä vaurioittaa korjaamattomasti PC:n komponentteja, jonne se tippuu (sekä lisää tulipalon ja sähköiskun vaaraa ).
  • Korkeammat kustannukset: Nestejäähdytysjärjestelmä PC-peleihin maksaa paljon. Onneksi kotitietokoneisiin on myös edullisia ja helposti koottavia malleja, jotka on tarkoitettu pelaamiseen tai erittäin raskaaseen prosessorikuormitukseen.

  Vasta tämän tekniikan edut ja haitat huolellisesti punnittuamme voimme jatkaa oppaan lukemista, jossa näytämme sinulle, mitkä ovat parhaita malleja, joita voit ostaa Amazonista, joka on paras PC-komponenttien kauppa, koska myös 2 vuoden luotettava takuu.

  Asenna nestemäinen pesuallas

  Nestejäähdytin koostuu erittäin tarkoista elementeistä, jotka tulisi tietää ennen tietyn mallin ostamista. Nestejäähdyttimessä on seuraavat osat:

  • Jäähdytyselementti
  • Nestepumppu
  • Jäähdytyspatteri
  • Jäähdyttimen tuulettimet

  Jäähdytystarpeemme perusteella valitsemme a nestejäähdytin yhdellä tuulettimella, kahdella tuulettimella tai kolmella tuulettimella, valitse myös käytettävissämme olevien talotyyppien mukaan. Kun olet valinnut asennettavan jäähdytyslevyn, poistamme pistorasian, poistamme kotelon sivupaneelin, tunnistamme ja poistetaan vanha ilmanjäähdytin (puhallin, jossa metallirivat alla), kiinnitä huomiota myös tuulettimen kaapeliin (FAN_CPU, kytketty emolevyyn).

  Vanhan jäähdytyslevyn poistamisen jälkeen puhdistamme prosessorin pinnan ARCTIC MX-5.

  Permic tahna levitetään CPU:n pinnalle yhdistämme uuden jäähdytyselementin, sitten löydämme paikan jäähdyttimelle ja mille tahansa pumpulle käyttämällä valitun jäähdytyslevyn pakkauksessa olevia ruuveja.

  Viimeisenä vaiheena on kytkeä CPU-tuulettimen kaapeli (CPU-FAN) uudelleen emolevyn erilliseen liitäntään ja yrittää nähdä, alkaako kaikki: parempi tehdä tämä testi kotelon ollessa auki, jotta voit puuttua ongelmatilanteisiin. . Suurempia jäähdytyslevyjä varten saatat tarvita useita emolevyn liitäntöjä tai erillisen liitännän virtalähteestä, jotta se voi käyttää pumppua tai mitä tahansa LED-valoa.

  Saat lisätietoja myös lukemalla oppaamme Kuinka vaihtaa tuulettimet tietokoneellasi.

  Parhaat helposti koottavat mallit

  Harkittuaan huolellisesti, asennetaanko nestejäähdytin vai ei, katsotaan yhdessä parhaat nykyaikaisille tietokoneille saatavilla olevat mallit, jotta voimme jäähdyttää paremmin mitä tahansa nykyaikaista prosessoria, etenkin pelaamiseen tai edistyneeseen grafiikan käsittelyyn tarkoitetuissa tietokoneissa.

  Ensimmäinen nestejäähdytin, jota voimme harkita, onARCTIC Liquid Freezer II 120 vain 70€.

  Pakastin II 120

  Tämä jäähdytyselementti on yhteensopiva uusimman sukupolven Intel- ja AMD-prosessorien kanssa, siinä on integroitu PWM-ohjattu pumppu, säädettävä nopeus tuuletin (200-1800 RPM) ja hermeettinen järjestelmä, mikä minimoi nesteen vuotamisen järjestelmästä.

  Jos toisaalta etsimme jäähdytyselementtiä kahdella tuulettimella, voimme keskittyä Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX alkaen 140 euroa.

  Corsair iCUE

  Tässä jäähdytyselementissä on 33 kirkasta (ohjelmistoohjattua) CAPELLIX RGB -LEDiä, kaksi PWM-ohjattua 120 mm:n RGB-tuuletinta, tuulettimen nopeudet 400–2400 RPM, nollakierrostila ja erillinen iCUE Commander CORE -järjestelmä.

  Niille, joilla on tilaa kotelossa, on mahdollista heti keskittyä kolmen tuulettimen jäähdytyselementtiin, kuten Cooler Master MasterLiquid ML360 alkaen 120 euroa

  MasterLiquid ML360

  Tässä jäähdytyselementissä on itsenäinen LED-valaistu 360 mm jäähdytin, kaksoispoisto, matalaprofiilinen kaksikammiopumppu, Cooler Master MasterPlus + -ohjelmisto (LED-ohjaukseen) ja PWM-tuulettimen ohjausjärjestelmä.

  Johtopäätökset

  Nestejäähdyttimen kokoaminen voi olla tärkeä askel pelitietokoneen päivittämisessä tai raskaampiin tehtäviin omistetuissa tietokoneissa, mutta se vaatii vähintään kokemusta tietokoneen sisäisten osien purkamisesta. Jos emme ole käytännöllisiä, kannattaa pyytää apua tekniseltä ystävältä tai ottaa yhteyttä asiantuntevaan ammattilaiseen, jotta voimme koota valitun jäähdytyselementin nopeasti.

  Pysyäksemme PC-jäähdytyksen aiheessa, voimme myös lukea oppaitamme Kuinka muuttaa tuulettimen nopeutta Windows 10: ssä Ja Kuinka saada hiljainen PC.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up