Kopioi musiikkia CD-levyltä ja muunna se MP3-muotoon (CD-rippaus)

Musiikki-CD-levyn kopioiminen tietokoneeseen muuntamalla CDA-ääniraitoja MP3-tiedostoiksi

90-luvulla ja 2000-luvun alussa levitetystä musiikista pitäneet muistavat varmasti Audio CD:t, levyt, joilla oli mahdollista kuunnella laadukasta musiikkia autostereossa tai kotona Hi-Fi-järjestelmällä. Kokonaiset levykokoelmat ovat päätyneet ullakolle tänään, kun ääni on saapunut digitaalisiin tiedostoihin (kuuluisat MP3-tiedostot) ja suoratoistopalvelut, kuten Spotify, jotka ovat itse asiassa mullistaneet tapamme kuunnella musiikkia.

Jokainen, jolla on suuri kokoelma ääni-CD-levyjä, voi säilyttää alkuperäisen laatunsa CD-kappaleiden tallentaminen digitaalisiin tiedostoihin MP3-muodossa, joten voit kuunnella niitä milloin tahansa älypuhelimella, tabletilla ja Smart TV:llä ilman, että sinun tarvitsee tilata Spotifyta. Katsotaan parhaat yhdessä ohjelmia musiikin poimimiseen CD-äänilevyltä ja muuntaaksesi sen MP3-muotoon, joka tunnetaan nimellä CD-rippaus.

Jos tietokoneessamme tai Macissamme ei ole levysoitinta tai poltinta, voimme korjata sen nopeasti ja polttaa CD- ja DVD-levyjä käyttämällä ulkoista USB-poltinta, jonka voi ostaa

Windows Media Player

Asentamatta mitään Windowsiin voimme kopioida ääni-CD-levyt MP3-muotoon käyttämällä Windows Media Player, valittavissa avaamalla Käynnistä-valikko ja etsimällä pelaajan nimeä.

Vaikka tätä ohjelmaa ei ole päivitetty moneen vuoteen, se tarjoaa silti loistavan kopiointityökalun, joten voit muuntaa CD-äänilevyt MP3-muotoon muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Jatka asettamalla levy soittimeen tai polttimeen, avaa Windows Media Player, paina vasemmalle asetetun CD-levyn nimeä ja paina yläreunassa CD-kopiointiasetukset.

Avautuvassa näytössä asetamme MP3:n digitaaliseksi tiedostomuodoksi, vahvistamme tarvittaessa ja painamme tällä kertaa Kopioi CD:ltä aloittaaksesi muuntamisen. Kaikki tiedostot tallennetaan tiettyyn kansioon kansion sisällä Musiikki.

Apple Music (Mac)

Jos käytämme Macia, voimme pura musiikkia CD-äänilevyltä ja muunna se MP3-muotoon Musiikki-sovelluksen avulla, jota kutsutaan myös iTunesiksi aiemmissa macOS-versioissa. Tämä ohjelma löytyy alemmasta telakasta tai voimme avata sen avaamalla Launchpad ja etsimällä pelaajan nimeä.

Muuntaaksesi ääni-CD-levyn nopeasti MP3-muotoon, avaa Macissa ilmoitettu sovellus, liitä johdannossa näkyvä ulkoinen USB-poltin, aseta levy asemaan ja heti, kun varoitusikkuna tulee näkyviin Macissa, paina Jep ja vahvista ikkuna, johon sinua pyydetään tuo CD kirjastoon.

Vaihtoehtoisesti avaamme aina Musiikki-ohjelman Macissa, paina oikeasta yläkulmasta Tiedosto, valitsemme valikon Sillä on väliä ja osoita ääni-CD sivupalkissa, jotta voit aloittaa kopioinnin manuaalisesti Mac-levyllä.

Mac tallentaa kappaleet tiedostoon AAC-muoto, korkeampi laatu kuin MP3; Jos haluamme säilyttää yhteensopivuuden ja keskittyä edelleen MP3-tiedostoihin, avaa sovellus Musiikki, paina kohteen oikeaa yläkulmaa Musiikki, valitsemme valikon Asetukset, napsauta välilehteä Tiedosto, sitten Tuo asetukset ja valitse MP3-kooderi ikkunassa Tuo käyttämällä.

VLC

Yksi parhaista ohjelmista, joita voimme käyttää musiikin kopioimiseen, on VLC, kuuluisa monipuolinen multimediasoitin, joka on saatavana Windowsille, Macille ja Linuxille ja ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.

VLC:ssä on hyvä tasomuunnin, jolla voi kopioida minkä tahansa ääni-CD:n. Jatkamiseksi avaamme ohjelman, asetamme CD-levyn hallussamme olevaan lukijaan tai polttimeen, painamme Median vasenta yläkulmaa ja paina lopuksi Muunna / Tallenna.

Napsauta avautuvassa uudessa ikkunassa välilehteä Levy, valitsemme levytyypiksi Audio CD, varmista, että soittimeen Levylaite-kohdan vieressä oleva levy on valittuna (muussa tapauksessa paina Selaa) ja paina alas Muunna / Tallenna.

Uusi ikkuna avautuu, jossa sinun tarvitsee vain valita profiili Ääni - MP3, valitse kohdetiedosto alta (napsauttamalla Selaa) ja paina lopuksi alkaa. CD-levyllä olevien tiedostojen muuntaminen alkaa, ja tiedostot tallennetaan yhdeksi MP3-tiedostoksi, jossa on kaikki kappaleet.

Express Rip CD Ripper ilmainen

Toinen hyvin yksinkertainen ohjelma, jonka voimme ladata Windowsissa ääni-CD-levyjen kopioimiseksi MP3-muotoon Express Rip CD Ripper ilmainen, saatavilla ilmaiseksi alkaen Microsoft Store.

Tämän yksinkertaisen ohjelman avulla voit tarkastella kaikkia äänilevyn raitoja, vaihtaa manuaalisesti tai automaattisesti raitatunnisteita ja aloittaa kopioinnin yksinkertaisen painikkeen painalluksella. Se on tällä hetkellä yksi nopeimmista ja käytännöllisimmistä tavoista kopioida mikä tahansa ääni-CD MP3-muotoon, ja se on saatavilla ilmaiseksi Microsoft Storesta, joten sinun ei tarvitse etsiä muita sovelluksia Internetistä.

EAC (tarkka äänikopio)

EAC (tarkka äänikopio) on paras CD-rippausohjelma, suunniteltu poimimaan kappaleita korkeimmalla äänenlaadulla: itse asiassa saamme CD-laatuisia MP3-tiedostoja, ilman kuultavaa eroa.

EAC muuntaa CD-levyn raidat täydellisesti ja mahdollistaa sen tarkista purkamisen lopussa sen laatu alkuperäiseen verrattuna. EAC on siksi ohjelma, joka on suunniteltu perfektionisteille ja laatuhulluille, koska niin suuren täydellisyyden ja uskollisuuden edessä on asioita, jotka tekevät siitä yhden hitaimmin muuntavista (koska sen on tarkistettava saatujen tiedostojen laatu).

CDex

Toinen erittäin kelvollinen ohjelma ääni-CD-levyjen kopioimiseen MP3-muotoon CDex, jota monet pitävät parhaana valintana niille, joilla on kiire ja jotka haluavat hyvän repauksen ilman liiallisia väitteitä.

EAC:hen verrattuna se on yksinkertaisempi ja helpompi ymmärtää ohjelma, koska vain yksi käyttöliittymän painike riittää muuntamisen aloittamiseen. Yksinkertaisen purkamisen lisäksi sen avulla voit myös muokata kappaleiden tunnisteita ja saada erinomaisia ​​MP3-tiedostoja (vaikka se ei olisi verrattavissa EAC:lla hankittaviin kappaleisiin). Jokainen, joka etsii yksinkertaisuutta ja joutuu kopioimaan paljon ääni-CD-levyjä, arvostaa varmasti CDexin nopeutta.

Suojattujen ääni-CD-levyjen kopioiminen

Jumalat ovat aktiivisia monilla nykyaikaisilla ääni-CD-levyillä kopioinninestojärjestelmät, mikä tekee mahdottomaksi kopioida oppaan ensimmäisessä osassa näkyvillä ohjelmilla. Näiden turvajärjestelmien on tarkoitus estää piratismi, mutta Jos teemme kappaleista henkilökohtaisen kopion, olemme oikeassa ja voimme poistaa suojaukset ohjelman avulla AnyDVD, jota voimme kokeilla ilmaiseksi 20 päivän ajan.
Vaikka tämä ohjelma luotiin poistamaan suojaukset DVD Videolta ja Blu-rayltä, se voi myös poistaa aktiiviset suojaukset Audio CD-levyiltä ilman ongelmia.

Ohjelman käyttö on todella yksinkertaista: käynnistetään se taustalla ja pienennetään se kuvakkeeksi, laitetaan Audio CD hallussamme olevaan lukijaan tai USB-polttimeen ja käytämme ilman ongelmia jollakin oppaassa olevista kopiointiohjelmista. Tämä ohjelma toimii lennossa heti, kun suojattu levy asetetaan paikalleen, meidän ei tarvitse painaa missään.

Saat lisätietoja myös lukemalla oppaamme AnyDVD:n käytöstä poista suojaus DVD- ja Blu-Ray-levyltä kopioitavaksi PC:lle.

Cd levyn kopiointi

CD-levyn kopiointi on prosessi, jossa kopioimme musiikkia CD-levyltä ja muunnetaan se digitaaliseen muotoon. Tämä prosessi on erittäin kätevä, sillä se mahdollistaa musiikin kuuntelun eri laitteissa ja helpottaa musiikin jakamista ystävien kesken.

CD-levyn kopiointi tapahtuu yleensä tietokoneen avulla. Tarvitset CD-levyä lukevan aseman sekä ohjelman, joka pystyy kopioimaan musiikin levyltä. On tärkeää varmistaa, että käytettävä ohjelma on luotettava ja turvallinen, jotta musiikki kopioituu virheettömästi ja säilyy alkuperäisen laadun.

CD-levyn kopiointi voi kestää jonkin aikaa riippuen levyn koosta ja tietokoneen suorituskyvystä. On hyvä varata tarpeeksi tilaa tietokoneen kiintolevylle, jotta voit tallentaa kopioidun musiikin. Muista myös tarkistaa, että tietokoneesi on yhdistetty internetiin, jotta voit hakea tietoja CD-levyn kappaleista ja albumeista, kuten kappaleiden nimiä ja artisteja.

CD-levyn kopiointi ei ole laitonta, kun teet sen omaksi henkilökohtaiseksi käytöksesi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että levyn kopioiminen ja jakaminen muiden kanssa ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa on laitonta. Varmista, että noudatat tekijänoikeuslakeja ja kunnioitat artistien ja levy-yhtiöiden oikeuksia.

Johtopäätökset

Niille, joilla on suuria ääni-CD-levyjä, kannattaa tehdä digitaalinen kopio kappaleista välittömästi tai, jos he todella haluavat säilyttää alkuperäisen levyn, voivat luoda koko optisesta levystä ISO-kuvia, kuten myös oppaasta näkyy kuinka luoda ISO-kuvia PC:llä. Tämä on välttämätöntä, koska Audio CD -levyt voivat huonontua noin 10-15 vuoden kuluttua ja olisi suuri sääli menettää musiikkikokoelmasi albumeista ja kappaleista.

Jos meillä on kopioitavia DVD-videoita, voimme valita parhaiden joukosta DVD-rippausohjelmat, jotta voimme säilyttää parhaatkin elokuvat, joita olemme säilyttäneet DVD-levyjen kultakaudella.

Indeksi
  1. Windows Media Player
  2. Apple Music (Mac)
  3. VLC
  4. Express Rip CD Ripper ilmainen
  5. EAC (tarkka äänikopio)
  6. CDex
  7. Suojattujen ääni-CD-levyjen kopioiminen
  8. Cd levyn kopiointi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up