Mukauta Windows-työpöytäsi sademittarilla

Jos haluat muokata työpöytääsi, kannattaa tutustua Rainmeterin käyttöön. Asiattomille Rainmeter on sovellus, jonka avulla voit saada enemmän irti Windowsin aloitusnäytöstä erilaisilla näyttöelementeillä ja widgeteillä, joita kutsutaan "skineiksi", mikä laajentaa huomattavasti sen toimintoja. Tässä oppaassa tarkastellaan perusteellisesti Rainmeteriä ja opastaa sinua sen asentamisessa, määrittämisessä ja omien räätälöityjen "skinien" löytämisessä käytettäväksi.

Hyvä tietää: näyttääkö Windows satunnaisesti mustan taustakuvan? Opi korjaamaan tämä ongelma.

Indeksi
 1. Laitteistovaatimukset
 2. Kuinka asentaa sademittari
 3. Perussademittarin säätimet
 4. Rainmeter Skinien hallinta
 5. Rainmeter Skinien asentaminen ja käyttö
 6. 1. Etsi ja asenna skinit
 7. 2. Skinien käyttäminen
 8. 3. Muokkaa Rainmeter Skiniä
 9. Usein Kysytyt Kysymykset

Laitteistovaatimukset

Odota hetki – tarvitset joitain asioita ennen kuin asennat ja määrität Rainmeterin tietokoneellesi.

 • Prosessori: tukee sekä 32- että 64-bittisiä järjestelmiä
 • Käyttöjärjestelmä: vain Windows, ei tue macOS:ää tai Linuxia
 • Windows versiot: tukee Windows 7:ää (se on ladattava Service Pack 1 ja Alustan päivitys), Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ja Windows 11 (jotkin ominaisuudet, kuten "Aero Blur", ovat tuettuja vain Windows 11:ssä)

Huomaa, että joihinkin Rainmeterin "skineihin" ei pääse suoraan paketin asennusohjelmasta. Sinun on määritettävä ne erikseen, koska niillä on omat dokumentaationsa tai erityiset laitteistovaatimukset. Paras tapa on analysoida tietokoneesi laitteistosi ensin käyttämällä HWinfon kaltaista ohjelmaa (katso usein kysytyt kysymykset alla).

Kärki: tiesitkö, että voit asettaa päivittäisen Bing-taustakuvan työpöydällesi? Opi tästä oppaasta.

Kuinka asentaa sademittari

Rainmeterin asentaminen on melko yksinkertaista. Sen määrittäminen ja erilaisten Rainmeter skinien käyttäminen on kuitenkin hieman monimutkaisempaa.

 1. ladata Sademittari sen viralliselta sivustolta.

Huomautus: muista valita uusin ”Final Release” vakauden varmistamiseksi. Jos sinulla on vanhempi Windows-versio, sinulla saattaa olla parempi yhteensopivuus vanhempi Rainmeter rakennus.

 1. Avaa Rainmeter-asennusohjelma jollakin kahdesta asennusvaihtoehdosta: Standard ja Portable. Tässä oppaassa valitsemme Standardin.
 1. Asennuksen aikana sinulla on mahdollisuus ottaa Rainmeter käyttöön automaattisesti käynnistyksen yhteydessä. Voit poistaa sen käytöstä, jos sinulla on vanhempi tietokone, joka kamppailee pidemmän käynnistysajan kanssa.
 1. Käynnistä Rainmeter milloin tahansa hakupalkista tai työpöytäsovelluksena.

Perussademittarin säätimet

Seuraa alla olevia ohjeita hallitaksesi ja ohjataksesi Rainmeteriä työpöydälläsi.

 1. Kun käynnistät Rainmeterin ensimmäisen kerran, työpöytäsi muuttuu seuraavan kuvan kaltaiseksi.
 2. Tämä näyttää Illustro, Rainmeterin oletuspaketin ja ihoyhdistelmän, joka latautuu automaattisesti. Näet tervetuliaiskuvan näytön keskellä, ja näytön oikeassa yläkulmassa on ajan, järjestelmän käytön ja levyn käytön laskurit.
 1. Voit poistaa ne napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla "Variants" ja poistamalla sen .INI-tiedoston valinnan. Tässä esimerkissä "Järjestelmä"-skin on poistettu työpöytänäkymästä.
 1. Kuten tässä näkyy, keskellä oleva System skin ei ole enää näkyvissä.
 1. Jos poistat vahingossa Rainmeter-skin, ota se uudelleen käyttöön ilmaisinalueelta napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Rainmeter-kuvaketta. Siirry kohtaan "Skins" ja valitse sitten valitsemasi Rainmeter-paketti (tässä esimerkissä Illustro) ja valitse haluamasi ulkoasu (tässä tapauksessa "System -> System.ini").
 1. Voit myös poistaa Illustron ja muut skinit napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella missä tahansa sovellustelakan sisällä ja valitsemalla "Unload skin" (alareunasta).
 1. Valitse hiiren kakkospainikkeen vaihtoehdoista "Asetukset"-valikko hallitaksesi Rainmeterin asetuksia, kuten läpinäkyvyyttä, sijaintia ja sitä, haluatko sovellustelakan häipyvän tai häipyvän osoittimen liikkumisen aikana vai vedettävän.
 1. Jos haluat muokata Rainmeteriä edelleen, valitse hiiren kakkospainikkeen vaihtoehdoista "Manage skin".

Kärki: opi tallentamaan Windows Spotlight -kuvia työpöydällesi.

Rainmeter Skinien hallinta

Hallinta-ikkunasta pääset tutustumaan ohjelman toimintoihin. Siinä on seuraavat välilehdet.

1. Nahat

"Skinit"-välilehti näyttää luettelon Rainmeterin hakemistossa olevista skineistä riippumatta siitä, oletko asentanut ne .RMSKIN-tiedoston kautta (kuten useimmat skinit) vai asettanut ne manuaalisesti Rainmeterin skin-hakemistoon.

 1. Seuraavassa esimerkissä on kaksi aktiivista skiniä, Illustro (asennettu oletuksena) ja Neon Space. Illustro tarjoaa erilaisia ​​laskureita, näyttöjä ja jopa näppärän pienen Google-hakutoiminnon, joka antaa pienen käsityksen siitä, mihin Rainmeter pystyy.
 1. Löytääksesi skin-hakemiston napsauta "Aktiiviset skinit" -kohdan vieressä olevaa pientä kansiopainiketta nimeltä "Luo uusi skin". Se avaa uuden ikkunan.
 1. Voit etsiä olemassa olevaan hakemistoon tallennettuja skinejä, jos sellaisia ​​on, ja lisätä uusia malleja ja uuden kansion.
 1. Muista, että Rainmeter skinien toiminnallisuus vaihtelee peruswidgeteistä sellaisiin, joita voidaan pitää täysimääräisinä sovelluksina. Tällä välilehdellä voit helposti hallita aktiivisia skinejäsi sekä päivittää niitä muokkausten tai muutosten huomioon ottamiseksi.

2. Asettelut

"Layouts" tallentaa ja hallitsee tiettyjä ulkoasuja skineillesi. "Layouts" avulla voit tallentaa suosikki Rainmeter-asetuksesi seuraavan kerran, kun nollaat tietokoneen tai käynnistät Rainmeterin uudelleen. Tämä asetus on tärkeä, jos haluat, että Rainmeteristä tulee suuri osa päivittäistä työpöytäkäyttöäsi.

 1. Oletusasettelu on se, jonka näet aina, kun avaat ohjelman. Tässä esimerkissä Neon Space tallennetaan uutena asetteluna.
 1. Jos haluat korvata oletusillustron, anna sille uusi nimi alla olevan kuvan mukaisesti ja napsauta "Tallenna" ja muokkaa sitten asettelua.

Tiedoksi: tutustu kaikkiin tapoihin käyttää sisäänrakennettua pelipalkkia Windows-tietokoneessa.

3. Pelitila

Rainmeterin "Game mode" mahdollistaa Rainmeter-palkin kuvakkeen avulla poistuaksesi ja palataksesi tietokoneesi pelitilaan. Se voidaan ottaa käyttöön koko näytön peleissä. Tämän avulla voit tarkistaa sähköpostisi tai selaimen työpöydällä käynnissä olevan pelin aikana ja palata pelaamiseen, kun olet valmis. Jokaista tilannetta varten sinun on muutettava "Käynnistä"- ja "Pysäytys"-asetuksia. Tässä esimerkissä Neon Spacea käytetään oletusarvoisena Rainmeter-skinä koko näytön pelitilassa.

4. Asetukset

"Asetukset" antaa sinulle pääsyn perusasetuksiin, kuten päivitysvaihtoehtoihin, kieliasetuksiin ja siihen, mikä sovellus käynnistyy, kun muokkaat tiettyjä skinejä. Useimmilla ihmisillä ei ole mitään syytä muuttaa tätä, mutta jos haluat kaikkien skinien pysyvän samassa paikassa, valitse "Poista vetäminen käytöstä", jos joku muu käyttää tietokonettasi tai olet huolissasi vahingossa tapahtuvasta vaihtamisesta. asioita.

Kärki: tutustu upeiden Windowsin näytönsäästäjien luetteloomme ja valitse suosikkisi!

Rainmeter Skinien asentaminen ja käyttö

Meille tämä on parasta Rainmeterin käytössä. Jatketaan skinien asentamiseen ja käyttöön!

1. Etsi ja asenna skinit

Rainmeterillä on vilkas kehittäjäyhteisö, joka tekee erilaisia ​​skinejä, jotka keskittyvät korkeatasoiseen esteettiseen vetovoimaan, lisätoimintoihin tai molempiin. Näytämme, kuinka löydät skinit ja asennat ne, ja joitain omia suosituksiamme opetusohjelman lopussa.

Rainmeter Skinien löytäminen

 1. Rainmeterin nettisivut suosittelee DeviantArtia, Lifehackeria, Discordia, Redditiä ja omia foorumiaan laadukkaiksi Rainmeter skineiksi. Voit saada täydellisiä ja monimutkaisia ​​skinejä, joissa on useita elementtejä ja linkkejä, joista voit ladata ne (joka on yleensä DeviantArt).
 2. Voit myös käyttää verkkosivustoa nimeltä VisualSkinsjossa on loistava kokoelma Rainmeter-paketteja.
 3. Löysimme tämän mukavan Rainmeter-ihon, joka on julkaistu a Sademittarin subreddit mutta haluavat vain säilyttää kello/päivämäärä-elementin siitä.

Rainmeter Skinien asennus

 1. Saadaksesi sen, vieritä alas Reddit lanka jossa juliste on kätevästi linkitetty kaikkiin elementteihin, mukaan lukien "Aika ja päivämäärä". Saamme korostetun Rainmeter-skin elementin pelkästään tästä linkistä.
 1. Lataa se osoitteesta DeviantArt-sivu. (Sinun on kirjauduttava sisään tilillä, jotta latauspainike toimii.)
 1. Kun olet saanut skinin, avaa tiedosto, jonka pitäisi olla .RMSKIN-tiedosto. (Se voi olla arkistoidussa kansiossa, joka sinun on purettava.) Kaksoisnapsauta sitä avataksesi ponnahdusikkunan, kuten seuraavassa vaiheessa näytetään.
 1. Napsauta "Asenna" Rainmeter Skin -asennusohjelmassa.
 1. Ladattu ja asennettu Date and Time Rainmeter skin ilmestyi työpöydällemme, kuten tässä näkyy.
 1. Hallitse ihoa palaamalla Hallitse sademittari -paneeliin yllä olevassa osiossa kuvatulla tavalla.

Kärki: jos sinulla on useita näyttöjä, sinun ei tarvitse käyttää samaa taustakuvaa kaikissa. Voit käyttää eri taustakuvaa jokaisella näytöllä.

2. Skinien käyttäminen

Kun olet asentanut skinisi, käytä niitä oikein seuraavilla tavoilla.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ilmaisinalueella olevaa Rainmeter-kuvaketta ja valitse "Rainmeter". Vaihtoehtoisesti napsauta minkä tahansa skinin keskellä nähdäksesi sen käytettävissä olevat vaihtoehdot.
 2. Siirry kohtaan Skinit ja valitse sitten lataamasi skini. (Tässä tapauksessa se on "Iron Man Mark 7.")
 1. Kun työpöydälläsi on skini, voit hiiren vasemmalla napsautuksella vetää sitä näytöllä ja sijoittaa sen haluamaasi paikkaan tai napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella saadaksesi joukon lisäasetuksia.
 1. Seuraava esimerkki havainnollistaa Iron Man -teeman alla olevia eri skinejä.
 1. Kuten Illustrossa, voit poistaa ulkoasun kaikista ladatuista .RMSKIN-tiedostoista työpöydältäsi napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Poista ulkoasu".
 1. Valitse "Päivitä ulkoasu" ladataksesi sen uudelleen vastaamaan tekemiäsi muutoksia.

Useimmiten sinun ei tarvitse säätää näitä muita vaihtoehtoja, mutta jos haluat muuttaa niiden käyttäytymistä tai ulkonäköä hieman, noudata yllä olevia ohjeita.

3. Muokkaa Rainmeter Skiniä

Etkö pidä Rainmeter-ihosi oletusulkomuodosta? Voit muokata sitä helposti sen kokoonpanoasetuksista Notepadin avulla.

 1. Siirry kansioon, johon Rainmeter skin on asennettu.
 2. Määritysasetustiedoston kaksoisnapsauttaminen avaa sen Muistiossa tai WordPadissa alla olevan esimerkin mukaisesti.
 3. Voit säätää erilaisia ​​ulkoasuasetuksia asetustiedoston sisällä.

Kärki: oppia saamaan Windows 11 näyttämään enemmän Windows 10:ltä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka poistan Rainmeterin asennuksen?

Rainmeterin asennuksen poistaminen on erittäin helppoa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Rainmeter-kuvaketta ilmaisinalueella, napsauta "Poistu" ja poista se sitten asetusten tai ohjauspaneelin "Sovellukset ja ominaisuudet" -kohdasta.

Käyttääkö Rainmeter paljon RAM-muistia?

Ei. Rainmeter on erittäin kevyt sovellus Windows-laitteille. Se ei kuormita RAM- tai CPU-resursseja. Jos sinulla on kuitenkin vanhempi tietokone, harkitse Rainmeterin poistamista käytöstä Käynnistä-valikosta. Siinä tapauksessa sinun on ladattava Rainmeter manuaalisesti uudelleen käynnistyksen yhteydessä, kun työpöytäsi on näkyvissä. Kaikki verkosta lataamasi .RMSKIN-paketit ovat myös erittäin kevyitä.

Tyhjentääkö Rainmeter akun nopeasti?

Ei. Vaikka Rainmeter auttaa tarjoamaan yksityiskohtaisia ​​tietoja RAM-muistin, suorittimen ja kellon käytöstä, se ei johda tietoja suoraan emolevyn laitteistosta. Näin ollen Rainmeterilla on mitätön vaikutus tietokoneen akun käyttöikään.

Ovatko Rainmeter skinit turvallisia käyttää?

Joissakin Rainmeter skineissä voi olla haittaohjelmia, joten sinun on oltava varovainen latauslähteen kanssa. Yleensä Rainmeter-skinit, jotka on ladattu yllä luetelluilta Rainmeterin suosittelemilla verkkosivustoilla, eivät aiheuta ongelmia.

Kuinka voin lisätä taustan Rainmeteriin?

Rainmeterin taustavaihtoehtoja pääsee käsiksi napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten "Manage Rainmeter -> Layout". Voit tehdä sen myös suoraan "Ihopolku" -kansiosta. Ja mikä olisikaan parempi tapa täydentää Rainmeter-työpöytääsi kuin kaunis 4K-tausta?

Kuinka paljon teknisiä taitoja tarvitsen Rainmeterin käyttämiseen?

Vaikka useimmat Rainmeter-toiminnot ovat helppoja ymmärtää satunnaisille PC-käyttäjille, jotkut toiminnot vaativat joitain teknisiä taitoja. On esimerkkejä Rainmeter .RMSKIN -tiedostoista, joilla on pitkälle kehitetyt laitteisto- ja dokumentaatiovaatimukset.

Monissa näistä sinun on linkitettävä Rainmeter kolmansien osapuolien sovelluksiin, kuten HWiNFO saadaksesi nämä yksityiskohtaiset tiedot (kuten GPU- ja CPU-lämpötila). Tämä voi olla melko monimutkainen prosessi, joten jos haluat mennä alas tähän kanin reikään, suosittelemme suuntaamaan viralliselle Rainmeter-sivustolle opas Rainmeterin integroimiseksi HWiNFOn kanssa.

Mitkä ovat parhaat Rainmeter skinit?

Monet hyödyllisimmistä Rainmeter-skinistä ovat sellaisia, jotka näyttävät esimerkiksi suorittimen käytön, grafiikkasuorittimen käytön, lämpötilat, RAM:n käytön ja niin edelleen, joten voit nähdä nämä tavallisesti vaikeaselkoiset tiedot vain katsomalla työpöytääsi. Tästä eteenpäin loput ovat sinun. Monien upeiden Rainmeter skinien ansiosta löydät varmasti muutaman, jotka vetoavat sinuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up