Kuinka korjata "Avaa sovelluksella", joka ei toimi Windows 10:ssä

"Avaa sovelluksella" -vaihtoehto on ollut Windows-alustan peruspilari jo yli vuosikymmenen ajan, ja sen avulla voit ohittaa tietyn tiedoston oletusohjelman tai antaa tiedostolle ohjelman, johon se voi lukita, vaikka Windows ei tunnistaisi mitä suunniteltu ohjelma on. Kun tämä ominaisuus lakkaa toimimasta, voit tuntea olosi suorastaan ​​heikoksi.

Tälle ongelmalle on useita epäselviä syitä, mutta joitain melko selkeitä korjauksia "Avaa kanssa" -ongelmaan, joka ei toimi. Meillä on ne täällä sinua varten.

Lue myös: Windowsin Käynnistä-valikon haku ei toimi? Tässä on 14 korjausta

Indeksi
  1. Onko sinulla varmasti oikea ohjelma?
  2. Korjaa puuttuva "Avaa sovelluksella" -vaihtoehto
  3. Poista Shell Extensions käytöstä
  4. Johtopäätös

Onko sinulla varmasti oikea ohjelma?

Ensinnäkin, oletko varma, että tiedoston avaamiseen tarvittava ohjelma on asennettu tietokoneellesi? On helppo olettaa, että esimerkiksi itsepurkautuva Rar-tiedosto aukeaa helposti tietokoneellasi, mutta se ei tapahdu, jos sinulla ei ole WinRARia.

Ja tiesitkö, että JPG-LARGE-tiedostot eivät ole samoja kuin JPEG-tiedostot, ja sinun on nimettävä tiedostopääte uudelleen muotoon ".jpg", jotta voit avata sen tavallisella kuvankatseluohjelmalla?

Nämä ovat vain pieniä huomioitavia asioita ja vain esimerkkejä, mutta jos olet jo ryhtynyt tarvittaviin toimiin tällä alalla, lue eteenpäin.

Korjaa puuttuva "Avaa sovelluksella" -vaihtoehto

Jos "Avaa"-kontekstivalikon vaihtoehto puuttuu, saat sen takaisin muokkaamalla rekisteriä (varmuuskopioi kuitenkin ensin rekisteri!).

Avaa rekisterieditori painamalla Win + R ja kirjoittamalla regedit.

Siirry rekisterieditorissa kohtaan "HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers".

Vasemmalla olevassa ruudussa sinun pitäisi nähdä kansio nimeltä "Avaa sovelluksella". Jos se puuttuu, ongelmasi on - sinun on luotava avain/kansio uudelleen.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella "ContextMenuHandlers" vasemmalla olevassa ruudussa, valitse "New -> Key" ja kutsu se "Avaa sovelluksella".

Kun olet luonut sen, valitse uusi "Avaa"-kansio, ja oikealla olevasta ruudusta näet, mitä seuraavassa kuvassa on kuvattu.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella bittiä, jossa lukee "(oletus)", napsauta "Muokkaa", kirjoita sitten "Arvotiedot"-ruutuun seuraava ja napsauta OK:

{09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}

Kun kaikki tämä on tehty, poistu rekisterieditorista, ja "Avaa sovelluksella" -vaihtoehdon pitäisi palata pikavalikkoon. Jos näin ei ole, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista sitten uudelleen.

Poista Shell Extensions käytöstä

Jos Avaa sovelluksella -vaihtoehto puuttuu tai toimii virheellisesti, se voi johtua myös siitä, että asentamasi kolmannen osapuolen sovellus (kontekstivalikkovaihtoehdolla) on häirinnyt sen tavallista toimintaa.

Voit korjata tämän poistamalla kolmannen osapuolen sovellukset pikavalikosta yksitellen ilmaisella CCleaner-siivoustyökalulla ja tarkistamalla jokaisen jälkeen, onko se palannut toimintakuntoon.

Siirry CCleanerissa kohtaan "Työkalut -> Käynnistys -> kontekstivalikko" nähdäksesi, mitä kolmannen osapuolen sovelluksia siinä on. Aloita poistamalla uusin käytöstä ja katso sitten, palaako "Avaa sovelluksella" joka kerta.

Jos tämä ei onnistu, poista käytöstä kaikki kolmannen osapuolen kontekstivalikon vaihtoehdot yksitellen, kunnes "Avaa sovelluksella" toimii taas. Näin saat selville tarkalleen, mikä sovellus on aiheuttanut ongelmia, ja voit olla varma, ettet asenna sen kontekstivalikon ominaisuuksia uudelleen.

Johtopäätös

Jonkin yllä olevista menetelmistä pitäisi auttaa sinua korjaamaan "Avaa sovelluksella" -ongelman, joka ei toimi. Toinen vaihtoehto on suorittaa järjestelmän palauttaminen kohtaan ennen ongelmien alkamista. Se on yksinkertainen ratkaisu, mutta usein luotettava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up