Ratkaisut, jos ei ääntä Windows 11:ssä

Ääni ei toimi Windows 11:ssä? Katsotaanpa kaikki mahdolliset syyt ja kuinka palauttaa oikea toiminta.

Uudessa Windows 11:ssä ei ole ongelmia, koska myös sen on toimittava suuri määrä tietokoneita. Yleinen virhe koskee järjestelmän ääntä: Yhtäkkiä kaiuttimista ei kuulu mitään, vaikka toistamme ehdottomasti ääniä Internet-videosta tai oletusmediasoittimesta. Ratkaisu voisi kuitenkin olla paljon yksinkertaisempi kuin luulet, koska ääneen liittyvä laitteisto ei todennäköisesti riko yhtäkkiä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata ääniongelmia Windows 11:ssä, käyttämällä Microsoftin itse tähän tarkoitukseen tarjoamia asetuksia ja työkaluja. Tämän tyyppiseen ongelmaan ei tarvitse asentaa ohjelmia, joten voimme edetä myös yrityksen tietokoneilla tai tietokoneilla, joilla on rajoitettu käyttöoikeus.

Ääni mykistetty fyysisellä painikkeella

Monissa kannettavissa tietokoneissa on painike, jonka avulla voit hiljentää välittömästi kaikki tietokoneesta tulevat äänet; Jos painoimme tätä painiketta vahingossa, tietokoneen ääni puuttuu. Ennen kuin jatkat oppaan muihin osiin, paina painiketta, jossa on yliviivatun kaiuttimen kuvake tai kaiutin, jonka vieressä on X, jotta voit palauttaa äänen välittömästi.

Joissakin tapauksissa on tarpeen painaa myös FN-näppäintä ennen mykistyspainikkeen painamista: tämä johtuu siitä, että nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa näppäimet on vähennetty minimiin ja mykistysnäppäin on saatavana erikoistoimintona klassiseen näppäimeen (yleensä F4-näppäin).

Väärä äänilähtö

Jokainen, joka usein kytkee kuulokkeita tai muita äänentoistolaitteita tietokoneeseensa, voi joutua tilanteeseen, jossa ääni puuttuu kokonaan pääkaiuttimistakoska sillä välin muutimme äänilähtöä.

Asettaaksesi oikean äänilähdön avaamme Käynnistä-valikon, avaa asetuksetmennään valikkoon Järjestelmävalitsemme valikon Audio ja laajentakaamme ääntä Valitse, missä ääni toistetaanjotta voit tarkastella kaikkia tietokoneeseen tällä hetkellä kytkettyjä lähtölaitteita ja palauttaa äänen tietokoneen kaiuttimista.

Vaihtoehtoisesti voimme tarkistaa äänilaitteiden yhdistämisen ottamalla meidät polkua pitkin Asetukset -> Järjestelmä -> Ääni -> Kaikki äänilaitteetpainamalla PC-kaiuttimia (tunnetaan myös nimellä Kaiuttimet), painamalla painiketta Sallia (jos sellainen on) ja tuotteen valinta Oletusasetuksena samannimisessä valikossa.

Mukavuuden vuoksi voimme myös muuttaa äänilähtöä oikean alakulman järjestelmävalikosta: jatkaaksesi paina äänenvoimakkuuskuvaketta, napsauta äänenvoimakkuusrivin vieressä olevaa nuolenpäätä ja valitsemme toistoon käytettävän laitteen.

Virheet äänenvoimakkuuden sekoittimessa

Jos olemme muuttaneet äänenvoimakkuutta tietylle sovellukselle tai järjestelmän lähettämille äänille, toimi Äänenvoimakkuuden mikseri, voimme palauttaa kaikkien sovellusten äänenvoimakkuuden helposti. Voit ratkaista tämän painamalla oikeaa painiketta äänenvoimakkuuskuvakkeessa oikeassa alakulmassa ja valitsemalla kohteen Avaa äänenvoimakkuuden mikserivieritä uuteen avautuvaan ikkunaan ja paina lopuksi -painiketta Nollaa.

Kaikki äänenvoimakkuustasot (ja asettamasi mykistykset) poistetaan, mikä palauttaa oikean äänenvoimakkuuden kaikille sovelluksille ja järjestelmääänille.

Vianetsintätoiminnon käyttäminen

Eivätkö tähän mennessä nähdyt menetelmät ole ratkaisseet ääniongelmaa Windows 11:ssä? Microsoft tarjoaa tämäntyyppisiä ongelmia integroitu työkalu diagnostiikan suorittamiseen ja ratkaise vaikeimmat ongelmat. Käynnistä tämä työkalu avaamalla Käynnistä-valikko ja siirtymällä polkuun Asetukset -> Järjestelmä -> Äänivieritä sivua alaspäin ja paina kohdetta Ulostulolaitteetosion alla Yleisten ongelmien ratkaiseminen.

Noudatamme kaikkia työkalun antamia ohjeita ja annamme sen toimia, jotta voimme tunnistaa ongelman ja ratkaista sen ilman, että meidän tarvitsee leikkiä ohjaimilla (itse asiassa viimeinen keino yrittää ratkaista Windows 11:n ääniongelmia).

Tarkista ääniohjain

Jos mikään menetelmä ei ole toistaiseksi toiminut, sinun tarvitsee vain tarkistaa Windowsissa oleva ääniohjain. Tämän tyyppisen tarkistuksen suorittamiseksi napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, avaa valikko Laitehallinta ja tarkista mahdolliset virheet tai keltaiset kolmiot laajentamalla osiota Ääni-, video- ja peliohjaimet.

Kun olet tunnistanut toimimattoman laitteen, paina sitä hiiren oikealla painikkeella ja napsauta Päivitä ajurit, jotta voit aloittaa päivitettyjen ohjainten etsinnän. Vaihtoehtoisesti napsautamme hiiren kakkospainikkeella sisäistä äänikortin ohjainta (yleensä tunnistetaan nimellä Realtek), paina Omaisuusnapsauta välilehteä Kuljettajat ja jatkamme Poista laitevalitse myös ohjaimen asennuksen poisto.

Kun pääääniohjain on poistettu, paina yläreunassa olevaa painiketta Tunnista laitteiston muutokset ja anna Windowsin asentaa oikea ohjain uudelleen, ehkä käyttämällä tilaisuutta varten ladattua Realtek-ohjainta (kuten artikkelin alussa olevasta oppaasta näkyy).

Uusimpien ajurien asentamiseen voimme myös käyttää ohjelmaa, kuten Kuljettajan vahvistimetjoka pystyy lataamaan automaattisesti kaiken, mitä käytettävää tietokonetta varten tarvitaan.

Johtopäätökset

Oppaassa näkyvillä menetelmillä pystymme siihen Palauta puuttuva ääni useimmissa tapauksissa, joten voit palata kuuntelemaan selaimen ääniä, suoratoistosovellusten ääniä tai Windowsin ääniä. Jos ääni ei vieläkään toimi ohjaimen uudelleenasennuksen jälkeen, viimeinen keino on Windowsin palautusjoka voi ratkaista vakavimmat ongelmat, mutta johtaa myös tietokoneeseen asennettujen ohjelmien katoamiseen.

Jos ongelma koskee pöytätietokonetta, jossa on vanha sisäinen äänikortti, voimme ratkaista sen asentamalla ylimääräinen äänikorttiäänen palauttamiseksi ja korkeamman laadun saavuttamiseksi, kun käytämme kaiuttimia tai kuulokkeita.

Indeksi
  1. Ääni mykistetty fyysisellä painikkeella
  2. Väärä äänilähtö
  3. Virheet äänenvoimakkuuden sekoittimessa
  4. Vianetsintätoiminnon käyttäminen
  5. Tarkista ääniohjain
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up