Kuinka lisätä mukautettuja kirjasimia komentokehotteeseen Windows 10:ssä

Windowsin komentokehote on hyvin rajallinen mukauttamisen suhteen. Toki teet yksinkertaisia ​​mukautuksia, muutat värejä, lisäät läpinäkyvyyttä jne., mutta et voi tehdä juuri mitään. Jopa fonttivalikoima on hyvin rajallinen, vain kahdesta viiteen kirjasinta riippuen siitä, mitä Windows-versiota käytät.

Hyvä asia on, että voit nyt lisätä mukautettuja kirjasimia komentokehotteeseen.

Ennen kuin aloitat

Yksi huomioitava asia on, että voit lisätä komentokehotteeseen vain yksivälisiä kirjasimia. Jos fontti, jota yrität lisätä, ei ole yksitoista välilyöntiä, komentokehote ei tunnista sitä eikä näytä sitä käytettävissä olevien kirjasinten luettelossa.

Lisäksi, jos sinulla ei ole vielä asennettuna järjestelmääsi suosikki monospace-fonttejasi, on monia verkkopalveluita, kuten Google Fonts, Font Squirrel, DaFont jne., joista voit ladata erilaisia ​​monospace-fontteja.

Kun sinulla on haluamasi monospace-fontti, seuraava asia on asentaa se. Napsauta tätä varten hiiren oikealla painikkeella ladattuja fontteja ja valitse "Asenna" lisätäksesi fontin järjestelmääsi.

Kun olet asentanut fontin, voit jatkaa sen lisäämistä komentokehotteeseen.

Lue myös: 14 hyödyllistä komentokehotteen temppua, jotka sinun pitäisi tietää

Lisää mukautettuja kirjasimia komentokehotteeseen

Komentorivi ei salli kirjasimien lisäämistä käyttöliittymän kautta. Sinun on lisättävä ne manuaalisesti rekisterieditorin kautta.

1. Avaa Windowsin rekisterieditori etsimällä regedit Käynnistä-valikosta ja avaamalla se. Siirry nyt seuraavaan paikkaan:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Console\TrueTypeFont

2. Oikeassa paneelissa näet luettelon kirjasimeista, kuten Consolas ja Lucida Console, jotka on tällä hetkellä lueteltu komentokehotteessa. Jokaisella näistä merkkijonoista on yksilöllinen arvo, kuten "0", "00" jne.

3. Jos haluat lisätä mukautetun kirjasimen, sinun on luotava uusi merkkijonoarvo yksilöivällä nimellä. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Uusi > Merkkijonoarvo. Nimeä merkkijono arvoksi "01" ja paina Enter. Jos sinulla on jo arvo "01", anna sille jokin muu nimi, kuten "02". Varmista vain, että kaikilla arvoilla on yksilölliset numerot.

4. Kaksoisnapsauta juuri luotua arvoa. Syötä arvotietokenttään fontin nimi sekä fontin nimessä mahdollisesti olevat isot kirjaimet ja välilyönnit. Minun tapauksessani halusin lisätä "Inconsolata"-fontin, joten kirjoitin "Inconsolata" arvotietokenttään. Kun olet lisännyt fontin nimen, napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

5. Käytä kirjasinta käynnistämällä komentokehote, napsauttamalla otsikkopalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Ominaisuudet".

6. Siirry Ominaisuudet-ikkunassa "Fontti"-välilehteen ja etsi fonttisi Fontit-osiosta. Valitse fontti ja ota muutokset käyttöön napsauttamalla "OK" -painiketta. Joskus sinun on leikittävä eri fonttien kokoilla, jotta kirjasin näyttää paremmalta komentokehotteessa.

Jos et näe kirjasintasi kirjasinluettelossa, yritä käynnistää järjestelmä uudelleen. Jos et vieläkään näe kirjasinta, lisäämäsi kirjasin ei ehkä ole yksitoista välilyöntiä tai komentokehote ei vain tue sitä, vaikka se olisi monospace.

Esittelen vain, että olen mennyt eteenpäin ja asentanut kaksi muuta fonttia, Fira Monon ja Ubuntu Monon, ja tältä se näyttää rekisterissä. Kuten näet, olen nimennyt merkkijonoarvot "02" ja "03".

Henkilökohtaisesti mielestäni Fira Mono näyttää hyvältä komentokehotteessa.

Pelaa eri monospace-fonteilla ja katso, mikä toimii sinulle.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä kirjasimien lisäämiseen Windowsin komentokehotteeseen.

Indeksi
  1. Ennen kuin aloitat
  2. Lisää mukautettuja kirjasimia komentokehotteeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up