Kuinka ottaa HDR käyttöön Windows 10:ssä

Vaikka HDR on ollut saatavilla useimmissa suurissa televisioissa nyt kolme vuotta, se on vihdoin alkanut ilmestyä tietokoneiden näytöille vasta äskettäin. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että toukokuuhun 2018 asti Windows ei edes tukenut HDR-näyttötekniikkaa. Nyt käyttäjät voivat kuitenkin hyödyntää kaikki HDR:n tarjoamat bonukset ja nähdä värisyvyyden ja tarkkuuden valtavan parantumisen itse.

Lue myös: 4 helppoa vaihetta näytön hienosäätämiseen Windows 10:ssä

Varmista ensin, että voit tukea HDR:ää

Kuten huomasin kerääessäni kuvakaappauksia ja materiaaleja tätä artikkelia varten, käy ilmi, että Windows on melko valikoiva niiden laitteiden suhteen, joilla voit näyttää HDR-sisältöä. Huolimatta siitä, että tietokoneeni on liitetty HDR-valmiiseen Samsung QF7 -televisioon, käytin 20 jalan HDMI 1.4 -kaapelia päästäkseni näyttöön, mikä tarkoittaa, että HDR-asetukset eivät näy minulle, koska HDR toimii vain DisplayPort 1.4:n tai -portin kautta. HDMI 2.0a kaapelit.

Tässä on täydellinen luettelo vaatimuksista, jotka ulkoisen näytön on täytettävä voidakseen näyttää HDR-sisältöä Windows 10:n kautta:

  • HDR-näytön tai television on tuettava HDR10:tä ja DisplayPort 1.4:ää tai HDMI 2.0:aa tai uudempaa. Suosittelemme näyttöjä, jotka ovat DisplayHDR sertifioitu.
  • Windows 10 -tietokoneessa on oltava näytönohjain, joka tukee PlayReady 3.0 -laitteiston digitaalisten oikeuksien hallintaa (suojattua HDR-sisältöä varten). Tämä voi olla mikä tahansa seuraavista näytönohjainkorteista: NVIDIA GeForce 1000 -sarja tai uudempi, AMD Radeon RX 400 -sarja tai uudempi tai Intel UHD Graphics 600 -sarja tai uudempi. Suosittelemme näytönohjainta, joka tukee laitteistokiihdytettyä 10-bittistä videodekoodausta HDR-videokoodekkeille.
  • Windows 10 -tietokoneeseen on asennettava tarvittavat koodekit 10-bittistä videon purkamista varten (esimerkiksi HEVC- tai VP9-koodekit).
  • Suosittelemme, että sinulla on uusimmat WDDM 2.4 -ohjaimet asennettuna Windows 10 -tietokoneeseesi. Saat uusimmat ohjaimet siirtymällä Windows Update -kohtaan asetuksissa tai tarkistamalla tietokoneesi valmistajan verkkosivustolta.

Ota HDR käyttöön Windows 10:ssä

Jos tietokoneesi, näyttösi ja näyttökaapelisi täyttävät kaikki vaatimukset ja olet päivittänyt viimeisimpään syksyllä 2017 julkaistuun päivitykseen, sinun pitäisi olla valmis aloittamaan. Ota HDR käyttöön Windows 10:ssä ja aloita avaamalla Käynnistä-valikko ja siirtymällä Asetukset-sovellukseen:

Napsauta tästä "Näyttö" ja sinun pitäisi nähdä Night Light -vaihtoehdon alapuolella kytkin, jossa lukee "HDR ja WCG:".

Ota tämä käyttöön ottaaksesi HDR:n käyttöön näytölläsi, mutta muista, että kaikki ei-HDR-valmius sisältö näyttää värispektrissä paljon haalistuneelta. Tämä johtuu siitä, että Windows säätää automaattisesti järjestelmäsi koko väriprofiilin HDR-sisällön huomioon ottamiseksi, mikä tarkoittaa, että kaikki muu (sähköposti, verkkoselaus jne.), jota ei ole määritetty HDR:ää varten, näyttää harmaalta ja paljon tummemmalta kuin tavallisesti.

Voit muuttaa tätä napsauttamalla linkkiä "HDR- ja WCG-asetukset" yllä mainitsemamme kytkimen alla.

Täältä voit käyttää "SDR-sisältö" -liukusäädintä säätääksesi kaikkien muiden kuin HDR-kuvien tai -videoiden kirkkautta ja väripalettia. Ja vaikka tämä on parannus, on yleisesti ottaen vaikea saada samoja ei-HDR-värejä näyttämään täydellisesti, kun HDR on käytössä.

Tämän ongelman välttämiseksi suosittelemme, että kytket HDR-kytkimen päälle vain, kun tiedät, että olet katsomassa HDR-sisältöä tai pelaavasi peliä, joka tukee HDR-värialuetta, ja kytket sen pois päältä, kun palaat normaaliin selaamiseen. .

Indeksi
  1. Varmista ensin, että voit tukea HDR:ää
  2. Ota HDR käyttöön Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up