Kuinka luoda omia OS X Dashboard -widgetejä Safarista

Yksi monista ainutlaatuisista ideoista, joita Apple on edelläkävijä käyttöjärjestelmissä, on työpöytäwidgetien käyttö. Apple esitteli ensimmäisen kerran Dashboardin widgetit, kun se julkaisi OS X v.10.4:n. Siitä lähtien niiden suosio, saatavilla olevien widgetien määrä on kasvanut, ja niitä on kopioitu useissa iteraatioissa jokaiseen suureen käyttöjärjestelmään. Vaikka ne eivät kaikki toista Dashboardin toimintoja, useimmissa pöytätietokoneissa, tableteissa ja kannettavissa tietokoneissa, olivatpa ne täysikokoisia koneita tai matkapuhelimia, on jonkinlainen widget-järjestelmä. Yksi OS X:n toteutuksen hienoimmista osista on kuitenkin mahdollisuus luoda omasi nopeasti ja helposti miltä tahansa usein vieraillulta verkkosivulta. Näin voit nopeasti tarkistaa Dashboardista useita kertoja päivässä saamasi tiedot sen sijaan, että sinun pitäisi avata Safari, siirtyä sivulle ja löytää etsimäsi.

Mistä aloitan?

Näytän sinulle, kuinka se tehdään, käytän Philadelphia Phillies -sivuston liigataulukkoa. Ilmeisesti olen suuri Phillies-fani. Sellaisenaan tarkistan vähintään kerran päivässä nähdäkseni, kuinka he menestyivät viimeisessä pelissä, ketä heidän seuraava on vastaan, milloin se on ja kuinka he pärjäävät divisioonansa joukkueita vastaan. Kaikki nämä tiedot ovat yhdessä kaaviossa Philsin sivustolla. Mutta Safarin avaaminen, siirry sivulle, etsi linkki ja lataa se on aivan liikaa vaivaa. Näin lisäät sen hallintapaneeliin.

Vedä ensin sivu ylös. Sen pitäisi näyttää suunnilleen tältä:

Napsauta sitten "Tiedosto"-valikkoa ja napsauta sitten "Avaa hallintapaneelissa…". Näyttösi himmenee ja näet seuraavanlaisen laatikon:

Tämän laatikon ääriviivan pisteiden avulla voit muuttaa sen kokoa, ja ehkä hyödyllisempää on vetää sitä ympäriinsä, jolloin sen koko muuttuu automaattisesti sivun osiin, jotka haluat todennäköisesti lisätä hallintapaneeliisi. Vieritän sivua alaspäin ja nappaan National League East -osion.

Kun olet valinnut, mitä haluat lisätä hallintapaneeliin, napsauta "Lisää" -painiketta oikeassa yläkulmassa. Tämä tuo automaattisesti näyttöön hallintapaneelisi sekä äskettäin lisätyn verkkoleike-widgetin!

Etkö loppujen lopuksi pidä siitä, miltä se näyttää? Vai tarttuitko väärään asiaan vahingossa? Älä unohda, että widgetien poistaminen hallintapaneelista on yhtä helppoa kuin avaat Dashboardin, pidät Optio-näppäintä painettuna ja napsautat widgetin vasemmassa yläkulmassa näkyvää X-merkkiä. Lisäksi, kuten sanoin, useimmilla käyttöjärjestelmillä ei ole vain oma versio widgeteistä, vaan on jopa kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka lisäävät ylimääräisiä widget-toimintoja moniin järjestelmiin. Jos pidät jostakin näistä tai jopa vain kaipaat tiettyjä ominaisuuksia, muista kuunnella alla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up