Miksi sinun pitäisi pidätellä Windows 10 -päivitystä

Julkaisunsa jälkeen Windows 10 on saanut paljon hypeä. Tämä on ymmärrettävää: se toimii ensimmäisenä suurena Microsoft OS -päivityksenä, joka tarjoaa itsensä "ilmaiseksi", ja sadat tuhannet käyttäjät, jotka päivittävät aiemmista Windows-versioista ympäri maailmaa, ovat ottaneet sen onnistuneesti käyttöön. Nämä käyttäjät eivät ehkä tiedä, että Windows 10 ei ole vielä kaikki, mitä se on leikattu olevan, ja että on olemassa useita syitä, miksi sinun pitäisi harkita Windows 10:n odottamista tai palaamista 7- tai 8-versioon, jos olet jo suoritti päivityksen. Aloitetaan.

Indeksi
  1. 1. Vanhat ohjelmat ja ominaisuudet hylätään
  2. 2. Veloitetaan pudonneista ominaisuuksista
  3. 3. Yhteensopivuusongelmia on edelleen paljon
  4. 4. Tietosuojaongelmat
  5. 5. Rajoitettu käyttäjän valinta

1. Vanhat ohjelmat ja ominaisuudet hylätään

Windows 10 näyttää olevan Microsoftin yritys virtaviivaistaa Windowsia ja yhdistää työpöytäkäyttäjät yhdeksi käyttöjärjestelmäksi. Ehkä osana tätä tavoitetta suuri joukko sovelluksia ja ominaisuuksia, jotka ovat olleet osa Windowsia useiden vuosien ajan, on joko muutettu suuresti tai poistettu kokonaan.

Ominaisuuksien osalta integroitu DVD-toisto (Windows Media Centeristä) ja työpöytägadgetit (7:stä) poistetaan. DVD-toisto Windows 10:ssä voidaan palauttaa "Windows DVD Playerin" muodossa App Storesta, mutta jos sinulla ei aiemmin ollut sitä Windows 7:ssä tai 8:ssa, joudut maksamaan siitä 15 dollaria. Lisäksi ilmainen lataus Windows Media Centeriä käyttäville päivittäjille on ajallisesti rajoitettu, vaikka Microsoft ei ole vielä kertonut, milloin he alkavat veloittaa kaikilta Windows DVD Playerista. Onneksi markkinoilla on edelleen vaihtoehtoisia soittimia, kuten VLC, jotka sopivat hyvin DVD-levyjen toistamiseen Windows 10:ssä.

Käyttöjärjestelmään integroidut työpöytägadgetit ovat kuitenkin täysin kuolleita. Jos tarvitset samanlaisia ​​toimintoja, harkitse Rainmeterin tai muiden ratkaisujen etsimistä.

Aiemmin mainittu Windows Media Center on poistettu kokonaan. Sen avulla menetät monia sen tarjoamista ominaisuuksista. Windows Media Center ei ollut erityisen suosittu, mutta sitä voitiin käyttää PC:n median selaamiseen ja niiden integroimiseen TV-virittimiin ja DVR-laitteisiin, mikä teki siitä erinomaisen kotiteatterin ja viihdekeskuksen asetuksissa.

2. Veloitetaan pudonneista ominaisuuksista

Oletko koskaan halunnut pelata Solitairea ja Miinaharavaa Windowsissa, paitsi että sinun täytyy ottaa yhteyttä, ladata se itse ja pelata aiemmin täysin ilmaista peliä, joka oli täynnä videomainoksia?

Sillä jos etsit sitä Miinaharavassa, Microsoftilla on varmasti täällä. Jos haluat poistaa nämä vastenmieliset mainokset, joudut maksamaan 10 dollarin vuosimaksun, jotta voit nauttia aiemmin käyttöjärjestelmääsi integroidusta sisällöstä ilman lisäkustannuksia ja ilman mainoksia, kuten se alun perin oli tarkoitettu.

Saatat ajatella, että he haluavat ansaita enemmän rahaa Windowsista, ja he luopuivat joistakin toiminnoista. Iso juttu. Mitä muuta he tekivät?

3. Yhteensopivuusongelmia on edelleen paljon

Oletko taiteilija? Jos näin on, Paint Tool SAI on erittäin suosittu ohjelma taideyhteisöjen keskuudessa. Katso ja katso, Paint Tool SAI:lla on monia käyttäjiä, joilla on monia yhteensopivuusongelmia, jotka vaihtelevat kynän toimimattomuudesta aina siihen, että ohjelma ei käynnisty ollenkaan. Ratkaisu, jonka jotkut käyttäjät raportoivat, on Windowsin yhteensopivuusasetusten säätäminen Vista SP2:een, mutta jos suositut ohjelmat eivät yksinkertaisesti toimi ilman yhteensopivuustilaa, vaikka ne ovat täysin kunnossa aiemmissa Windows-versioissa, joku ei tee osuuttaan.

Saatat kuitenkin ajatella, että se on vähäistä, ja loppujen lopuksi se on vain yksi ohjelma. Entä kuljettajaongelmat?

Katso, Nvidian näytönohjainten käyttäjillä on ollut vakavia ongelmia päivittäessään Windows 10:een. Kivuttoman päivityksen olisi pitänyt olla suorituskyky- ja näyttöongelmat vähentyneet, jotka vaativat erityisiä Windows-päivityksiä, jotta käyttäjät voivat korjata ongelman. Jopa niille, jotka ovat tehneet korjauksen, jotkut raportoivat silti laskeneen kuvanopeuden ja suorituskyvyn peleissä, joita he pelasivat aiemmin täysin hyvin.

Ammattilaisille tai harrastajille Windows 10 voi aiheuttaa monia odottamattomia yhteensopivuuspäänsärkyä. Tämä on vain piipun huippu, ja Microsoftin saavutusten perusteella on todennäköisesti vain lisää tulossa.

4. Tietosuojaongelmat

Cortana on yksi Windows 10:n ensisijaisesti mainostetuista ominaisuuksista, mutta se kerää myös paljon tietoa. Haluaisin käsitellä tätä ja muita tietosuojaongelmia myöhemmin yksityiskohtaisemmin, mutta toistaiseksi tässä on luettelo asioista, joita Cortana yksin kerää, lukuun ottamatta muuta käyttöjärjestelmää:

  • Laitteen sijainti
  • Kalenteritiedot
  • Sovelluksen käyttötiedot
  • Data sähköposteista, tekstiviesteistä, puheluista, yhteystiedoista...
  • Musiikki, herätysasetukset, lukitusnäytön asetukset, katsomasi ja ostoksesi, selaus- ja hakuhistoria...

Jos et usko minua, voit katsoa Microsoftin omaa Tietosuojakäytäntö lisää. Cortana on henkilökohtainen avustaja, joten jonkin verran dataa odotetaan kerättävän, mutta Cortanan keräämä määrä on enemmän kuin hermoja raastava.

5. Rajoitettu käyttäjän valinta

Windows 10 -päivitykset ovat pakollisia kotikäyttäjille. Vain Pro-käyttäjät voivat poistaa automaattiset päivityslataukset ja päivitykset käytöstä. Vaikka tämä saattaa kuulostaa pieneltä ongelmalta, Windows-päivitykset ovat aiheuttaneet ajoittain ongelmia, jotkut vähäisiä, jotkut vakavia. Katso ja katso, Windows 10:ssä on jo esimerkkejä päivityksistä tehdä tietokoneista täysin käyttökelvottomia.

Lisäksi Windows 10 -päivitykset voivat estää sinua käyttämästä luvatonta laitteistoa tai ohjelmia, jotka Windows 10 määrittää laittomasti hankituiksi. Jälleen nämä ovat päivityksiä, jotka ladataan ja otetaan käyttöön ilman, että käyttäjän valintoja otettaisiin huomioon.

Microsoft on myös vaikeuttanut käyttäjien oletusselaimen vaihtamista, mikä on tehnyt Mozillan toimitusjohtajasta Chris Beardista oikeutetusti raivoissaan. Oletusselainta ei säilytetä päivitysten välillä, ja aiempien selainasetusten uudelleen ottaminen käyttöön on paljon monimutkaisempaa kuin aiemmin hyvin yksinkertainen tapaus.

Tällä hetkellä en usko, että Windows 10 on yritys voittaa takaisin käyttäjiä. Luulen, että Windows 10 on Microsoftin yritys saada kaikki käyttämään uusinta, parasta käyttöjärjestelmäänsä, jotta he voivat vapaasti veloittaa palveluista, joiden pitäisi olla ilmaisia, pakottaa yksityisyyttä loukkaavia ominaisuuksia ja vaatia järjestelmäpäivityksiä, jotka uhkaavat järjestelmää. vakautta ja käyttäjän valintoja. Tästä syystä mielestäni sinun pitäisi odottaa Windows 10:tä. Jos olet jo asentanut sen ja se ei toimi niin hyvin kuin luulet, jatka ja palaa siihen, mitä käytit aiemmin, kunnes nämä ongelmat on korjattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up