Kuinka tehdä yhteenveto pitkistä asiakirjoista Macillasi palveluiden avulla

On aina tuskaa käydä läpi pitkiä asiakirjoja, varsinkin tylsiä. Jos olet tilanteessa, jossa sinun täytyy käydä läpi kymmeniä pitkiä asiakirjoja saadaksesi selville niiden pääkohdat, voit käyttää Macin yhteenvetoominaisuutta saadaksesi yleiskuvan näistä asiakirjoista lukematta niitä kokonaan.

Näin voit tehdä sen.

Indeksi
  1. Tee yhteenveto pitkistä asiakirjoista Macilla
  2. Johtopäätös

Tee yhteenveto pitkistä asiakirjoista Macilla

1. Napsauta Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse "Järjestelmäasetukset...", jolloin pääset Macin Asetukset-paneeliin.

2. Avaa näppäimistöasetukset etsimällä ja napsauttamalla vaihtoehtoa "Näppäimistö".

3. Napsauta välilehteä, jossa lukee "Pikakuvakkeet".

4. Pikanäppäimet-välilehdellä on kaksi osiota - yksi vasemmalla ja toinen oikealla. Sinun tarvitsee tässä valita "Palvelut" vasemmalla olevasta osiosta ja selata alas oikeasta osiosta. Valitse ruutu, jossa on Yhteenveto-vaihtoehto.

Tämä ottaa yhteenvedon käyttöön Macin Palvelut-valikossa. Nyt kun Yhteenveto-vaihtoehto näkyy Palvelut-valikossa, voit käyttää sitä vain yhteenvedon tekemiseen pitkistä asiakirjoistasi.

5. Avaa pitkä asiakirja, josta haluat saada yhteenvedon missä tahansa Macin tekstieditorissa, kuten Microsoft Wordissa.

Kun asiakirja avautuu valitsemassasi sovelluksessa, valitse kaikki teksti, josta haluat saada yhteenvedon. Valitse koko teksti painamalla "Command + A".

Kun olet valinnut tekstin, napsauta sovelluksen nimeä yläreunassa ja valitse "Palvelut" ja "Yhteenveto".

6. Yhteenvetovalintaikkunan pitäisi avautua, ja sinun pitäisi nähdä yhteenveto pitkästä tekstistäsi. Voit nyt lukea yhteenvedon läpi ja käyttää sitä haluamallasi tavalla.

Voit halutessasi muuttaa yhteenvedon "Lauseista" "Kappaleiksi". Voit myös lyhentää yhteenvetoa, jos se on mielestäsi hieman liian pitkä, vetämällä annettua kahvaa.

7. Jos etsit kyseistä tekstiä, voit tallentaa sen tekstitiedostona Mac-tietokoneellesi napsauttamalla "Tiedosto"-valikkoa yläreunassa ja valitsemalla "Tallenna nimellä...". Anna sitten nimi tiedosto ja valitse kohdekansio ja napsauta "Tallenna".

On monia paikkoja, joihin voit kirjoittaa yhteenvedon. Jos esimerkiksi olet kirjoittanut artikkelin jollekulle ja haluat hänen saavan sen ytimeen, voit lähettää tallennetun yhteenvedon hänelle.

Johtopäätös

Jos sinulla on todella pitkiä asiakirjoja Macissasi ja haluat tietää, mitkä ovat näiden asiakirjojen pääkohdat, Macin yhteenvetoominaisuuden pitäisi auttaa sinua saamaan ne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up