Kuinka määrittää oma sähköpostipalvelin Windows PC:ssä

Nykyään tuskin ketään järkyttää, että suositut verkkosähköpostipalveluntarjoajat, kuten Gmail, Yahoo ja Outlook, tarkistavat sähköposteja rutiininomaisesti. Itse asiassa, kuten kliseinen sanonta kuuluu: "Jos et ole kuluttaja, olet tuote."

Pitäisikö yksityisyyden ystävien sitten yksinkertaisesti antautua Big Data -yritysten valtaan? Ei, kun suosituille web-sähköpostipalveluntarjoajille on niin monia mukavia vaihtoehtoja. Jos olet valmis oppimaan perustamaan perussähköpostipalvelimen, tulet yllättymään siitä, kuinka turvallisia ja yksityisiä sähköpostit voivat todella olla.

Tässä näytämme sinulle, kuinka voit isännöidä omaa sähköpostipalvelintasi suoraan Windows-tietokoneellasi.

Lue myös: Mikä sähköpostimarkkinointialusta sopii sinulle parhaiten?

Helppo tapa ulos – hMailServer

hMailServer on yksi parhaista ilmaisista avoimen lähdekoodin sähköpostipalvelimista Windowsille. Sitä käyttävät yleisesti Internet-palveluntarjoajat, hallitukset, oppilaitokset ja muut. Sovelluksessa on sisäänrakennettu SpamAssassinin roskapostinhallinta ja se tukee nopeaa ja helppoa latausta/asennusta.

Kun olet ladannut sen, suorita asennusohjelma. Valitse alla olevasta näytöstä "Palvelin" vain, jos haluat paikallisen tietokoneesi toimivan palvelimena. Jos määrität palvelimen muualle, valitse vain "Hallintatyökalut" palvelimen etähallintaa varten.

Sinun on asetettava salasana asennuksen aikana. Kirjoita se muistiin jonnekin, koska tarvitset sitä aina, kun käynnistät sovelluksen.

Kun kojelauta on auki, kirjoita uusi verkkosivuston verkkotunnus (jos SMTP on käytössä isännöintipalveluntarjoajalta). Kun olet luonut verkkotunnuksen, siirry kohtaan "Protokollat" ja "SMTP". Täällä sinun on määritettävä Paikallinen isäntänimi "localhost".

Napsauta lopuksi "Tilit" -kohtaa. Täällä voit luoda sähköpostiosoitteen, jolle tarvitset pääsyn ylätason verkkotunnukseen ja sen DNS-asetuksiin. Periaatteessa joka kerta kun lähetät sähköpostin, viesti tallennetaan ensin hMailServeriin ja lähetetään myöhemmin DNS:n IP-osoitteeseen.

DNS-asetukset ovat helposti saatavilla minkä tahansa ostetun verkkotunnuksen ohjauspaneelista. Sinun on päivitettävä verkkotunnuksen Mail Exchange -tietueet (MX). Tarkka menettelytapa MX-tietueiden päivittämiseksi vaihtelee toimialueittain. Esimerkiksi GoDaddylla ostetun verkkotunnuksen yksityiskohtaisen MX-tietueen päivittäminen on onnistunut täällä on selitetty.

Voit myös ottaa käyttöön automaattisen vastauksen, edelleenlähetyksen, harmaalistan, DNS-mustat listat ja paljon muuta asetukset hMailServerissä. Varaamme kuitenkin nämä vaihtoehdot alla olevaan vaiheeseen. Kun sähköpostipalvelimesi on määritetty onnistuneesti, tarvitset asiakkaan, kuten Thunderbirdin tai Outlook Expressin, näiden sähköpostien lukemiseen/kirjoittamiseen.

Ota isännöity sähköposti käyttöön Thunderbird-asiakassovelluksella

lataa ja asenna Mozilla Thunderbird. Sinun on heti luotava sähköpostitili sinne. Käytä samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joita normaalisti käyttäisit web-isännöintipalveluntarjoajan kanssa.

Pian sinua kehotetaan seuraavaan näyttöön, jossa sinun on valittava ”Manual Config” hienosäätääksesi Thunderbird-asiakasasetukset.

Tässä vaiheessa sinun on määritettävä olemassa oleva sähköpostitilisi. Palvelimen isäntänimen tulee olla "localhost", koska olet aiemmin ottanut nämä asetukset käyttöön hMailServerissä. Käytä hMailServer-ohjeiden mukaisesti "143" IMAP-portille, "993" IMAP:lle SSL/TSL:n kautta ja joko "465" tai "587" SMTP-portille.

Lisäksi voit muuttaa palvelinasetuksia Thunderbird-tililtä. Kun sähköpostiosoite on määritetty asiakkaan kanssa, voit helposti aloittaa uuden verkkoisäntäsi sähköpostipalvelun käytön.

Voit käyttää Thunderbird-sähköpostiohjelmaa ajaaksesi niin monta yksityistä sähköpostiinstanssia hMailServerissä kuin haluat. Sähköpostipalvelin on toiminnassa ja määritetty alkuperäisen sähköpostin kanssa.

Valinnaisena vaiheena saatat haluta verkkosähköpostitoiminnon, joka toimii uuden sähköpostipalvelimesi kanssa sähköpostien käyttöä varten liikkeellä ollessasi. SquirrelMail on yksi IT-järjestelmänvalvojien suosimista suosituista web-sähköpostiohjelmista. Siinä on tiedostopohjainen kokoonpano (Perl-pohjainen) järjestelmä konfigurointiin, joka perustuu tässä kuvatut vaiheet. Jos et pysty suorittamaan määritystä, voit tehdä sen muuta hMailServerin arvot manuaalisesti.

Johtopäätös

Sähköpostipalvelimen isännöiminen itse vaatii joitain varotoimia ja ylläpitotoimia. Ensinnäkin on erittäin tärkeää, että verkkotunnuksesi ja palvelimesi IP ovat hyvässä kunnossa. Sinun on seurattava, onko palvelimesi IP jollakin julkisella mustalla listalla. Käytä tätä työkalua saadaksesi selville, onko sinulla todellakin ongelmia. Joskus verkkosähköpostipalveluntarjoajat, kuten Gmail, lisäävät mustalle listalle sähköpostit, jotka saapuvat tietyn palvelimen IP-osoitteesta virheellisten DNS-asetusten vuoksi.

Oletko harkinnut oman sähköpostipalvelimesi hankkimista? Mitä ratkaisuja käytit?

Indeksi
  1. Helppo tapa ulos – hMailServer
  2. Ota isännöity sähköposti käyttöön Thunderbird-asiakassovelluksella
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up