Windows Movie Makerin aloittelijan opas

Windows Movie Maker on perusvideoeditori, joka toimitetaan ilmaiseksi Windows-järjestelmien mukana. Microsoft lopetti virallisesti tuen tammikuussa 2017 Story Remixin hyväksi. Jos sinulla on kuitenkin hieman vanhempi Windows 10 -tietokone, voit käyttää klassista videonmuokkausohjelmistoa ilman ongelmia.

Seuraa alla olevia yksinkertaisia ​​ohjeita, kun haluat päivittää taitosi Windows Movie Makerissa ja luoda ammattimaisia ​​videoita.

Valitse paras raakamateriaalisi

Säästä jälkituotannon kuluissa valitsemalla aina parhaat versiot raaka-aineesta, jalostamattomasta videomateriaalista. Alkuperäisen materiaalin puhdas materiaali tekee siitä joustavamman ohjauksen editoinnissa toisin kuin aiemmin käsitellyt videofilmit. Käytä 4k- ja HD-leikkeitä aina kun mahdollista. Saatat myös vaatia pääsyn rojaltivapaaseen musiikkiin. Käytä kuvia varten Creative Commonsia tai kameran still-kuvia. Seuraavat leikkeet ovat vuoden 2018 uudenvuodenjuhlista Bangkokissa.

Lue myös: Parhaat ilmaiset videomuuntimet Windowsille

Tuo videoleikkeet aikajanalle

Videoleikkeiden ja kuvien tuominen Movie Makerin aikajanalle onnistuu helposti "Homesta". On aina hyvä idea työskennellä "erittäin suuren" pikkukuvakoon kanssa kehysten muokkauksen aikana. Aikajanaa järjestettäessä on kuitenkin parempi käyttää "pieniä" pikkukuvien kokoja. Voit siirtää videoruutuja helposti "Leikkaa ja liitä" -toiminnolla. Tai valitse ja vedä ne mihin tahansa paikkaan aikajanalla. Kun aikajanasi on järjestetty, voit keskittyä kuvakäsikirjoitukseen.

Optimoi johdanto

Hyvin aloitettu on puoliksi tehty. Sinulla on muutama ensimmäinen sekunti aikaa kiinnittää videon katsojan huomio. Windows Movie Makerissa on oletusarvoinen "Title"-vaihtoehto, mutta se näyttää tylsältä ja tylsältä absurdeilla väriteemoilla.

Seuraava on helppo tekniikka, joka auttaa sinua saavuttamaan houkuttelevamman alun. Käytä "Jaa"-työkalua (katso seuraava osio) leikkaamaan lyhyt johdanto-osio, jonka voit jättää pois (0,06 sekuntia alla olevassa esimerkissä), tuo "pysäytyskuva" tapahtumasta aikajanalle, siirrä se heti ensimmäisen viereen. kehys ja poista sitten ensimmäinen kehys.

Käytä oletusfonttien sijaan kahta työkalua, nimeltä "Transparency" ja "Outline Size", saadaksesi paremman näköisiä kuvatekstejä kuvatekstiin. Tarvitset enemmän vaihtelua.

Neljä muistettavaa ominaisuutta: Kierrä. Jakaa. Trimmata. Vakauttaa.

Hyvä puoli Windows Movie Makerissa on, että siinä ei ole liikaa ominaisuuksia, joista pitäisi huolehtia. Nämä neljä ominaisuutta auttavat sinua tekemään perusmuokkauksia aikajanallasi.

 1. Kiertää: Tällä toiminnolla voit kiertää kuvia ja leikkeitä 90 astetta vasemmalle tai oikealle.
 2. Jakaa: Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Se auttaa jakamaan mitkä tahansa kaksi kehyksen osaa. Käytä "erittäin suurta" pikkukuvakokoa ammattimaiseen halkaisuun.
 3. Trimmata: Leikkaa videomateriaalisi ihanteelliseen kokoon tällä leikkurilla.
 4. Vakauttaa: tärisevätkö kätesi paljon pitäessäsi kameraa? "Videon stabilointi" -ominaisuuden avulla voit korjata virheesi.

Poista hyppyleikkaukset

Hyppyleikkaukset ovat amatöörivideon suurin ärsytys. Jos kamerasi tärisee paljon, sinun on poistettava kyseiset tapaukset videosta. Vaikka Windows Movie Makerissa ei ole reunoja pehmentäviä ominaisuuksia, voit minimoida hyppyleikkaukset huomattavasti käyttämällä "Aaltomuoto"-työkalua. Se on saatavilla "Näytä"-välilehdellä. Kuten alla olevasta näytöstä näet, jos harjat ja kourut näyttävät tasaisilta ja ehjiltä, ​​se on hyvä. Kuitenkin, jos aaltomuotoa ei ole, kyseessä on todennäköisesti hyppyleikkaus. Valitse ja poista se aikajanalta.

Lue myös: Videoproc: Muokkaa ja käsittele videoitasi helposti kuin asiantuntija

Erikoistehosteet

Windows Movie Makerissa on melko paljon erikoistehosteita, kuten "pan" ja "zoom", joiden avulla voit antaa videoille tyylikkään reunan. Älä vain käytä niitä liikaa. Siellä on myös mielenkiintoisia siirtymiä ja visuaalisia tehosteita, joita kannattaa käyttää säästeliäästi.

Voit myös "lisätä kertomuksia" videoleikkeihisi jälkituotannon aikana. Käytä digitaalista ääninauhuria saadaksesi selkeän äänen ja poistat kaiut.

Tallenna ja julkaise

Windows Movie Maker tarjoaa useita vaihtoehtoja videon tallentamiseen. Voit hienosäätää ja säätää YouTuben, Facebookin, Vimeon tai DailyMotionin asetuksia. Jos et halua julkaista verkossa, käytä vain teräväpiirtonäytön asetuksia.

Johtopäätös

Windows Movie Maker on suosittu yksinkertaisuuden, kevyen käyttöliittymänsä ja helposti sijoitettavien suunnitteluelementtien vuoksi. Vaikka se ei ole niin monipuolinen kuin Adobe Premiere Pro, Lightworks tai iMovie, se tekee työnsä tyydyttävästi.

Indeksi
 1. Valitse paras raakamateriaalisi
 2. Tuo videoleikkeet aikajanalle
 3. Optimoi johdanto
 4. Neljä muistettavaa ominaisuutta: Kierrä. Jakaa. Trimmata. Vakauttaa.
 5. Poista hyppyleikkaukset
 6. Erikoistehosteet
 7. Tallenna ja julkaise
 8. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up