Kuinka kytkeä kannettavan tietokoneen näyttö ulkoiseksi näytöksi Windowsissa

Windowsissa on sisäänrakennettu ominaisuus, jonka avulla voit liittää ylimääräisen kannettavan tietokoneen näytön toiseksi näytöksi. Projisoitua näyttöä voidaan ohjata langattomasti ensisijaisesta kannettavasta tietokoneesta kaksois- tai laajennettuna näyttönä. Tämä on hyödyllistä parantaa katselukokemustasi tai kun tarvitaan lisänäyttöjä, mutta sinulla ei ole useita näyttöjä.

Lue myös: Mihin Bluetoothia käytetään? 7 Langattoman tekniikan käyttötavat

Kannettavan tietokoneen näyttöjen alkuasetukset

Kahden kannettavan tietokoneen näytön välinen yhteys käynnistetään Käynnistä-valikon toiminnolla: "kopioi tai laajenna yhdistettyyn näyttöön". Se tarjoaa myös vaihtoehtoja lisäasetusten säätämiseen.

Windows 11:n lisäasetukset on listattu "Useita näyttöjä" -kohtaan näyttöjesi esitystilaksi. Täällä voit muodostaa yhteyden toiseen langattomaan näyttöön toissijaisessa kannettavassa tietokoneessa tai havaita toisen näytön.

Windows 10:n "Useita näyttöjä" -valikossa on hieman erilaiset vaihtoehdot langattoman näytön liittämiseen, joka ei välttämättä muodosta yhteyttä automaattisesti Windows 10:ssä, kuten Windows 11:ssä. Sinun on napsautettava "Tunnista"-painiketta sen olemassaolon tunnistamiseksi.

Lue myös: Ulkoinen näyttö ei toimi? Kokeile näitä 15 korjausta macOS:lle

Kuinka projisoida tietokoneesi

 1. Valitse Käynnistä-valikosta Projektioasetukset. Tässä sinun on varmistettava, että sekä ensisijainen että toissijainen kannettava tietokone ovat saatavilla kaikkialla suojatuissa verkoissa. On hyödyllistä saada ilmoitus aina, kun tietokoneella pyydetään yhteyttä.
 1. Valitse Sekä Windows 10:ssä että 11:ssä "Valinnaiset ominaisuudet", jotta voit projisoida nykyiselle tietokoneellesi.
 1. Valitse Lisää valinnainen ominaisuus -alivalikosta Näytä ominaisuudet.
 1. Etsi (valinnainen) ominaisuus nimeltä "Langaton näyttö". Se vaatii Miracast-yhteensopivan laitteiston, joka on saatavana oletuksena kaikissa Windows 11 -koneissa ja uusimmissa Windows 10 -kannettavissa.
 1. Odota muutama minuutti, kunnes langaton näyttöominaisuus asennetaan Windows-kannettavaan tietokoneeseen. Sinun on asennettava tämä sekä ensisijaiselle että toissijaiselle kannettavan tietokoneen näytölle.
 1. Siirry Käynnistä-valikon kohtaan "Muuta näytön resoluutiota" varmistaaksesi, että ensisijaisen ja toissijaisen näytön resoluutio on sama parhaan yhteensopivuuden varmistamiseksi.
 1. Muuta toissijaisen laitteen näytön tarkkuus vastaamaan ensisijaisen laitteen lähtöä, jonka haluat projisoida. Voit myös "muuttaa tekstisovellusten ja muiden kohteiden kokoa" käyttämällä saman osan Skaalaus-asetusta.

Jos haluat järjestää näytöt uudelleen, voit tehdä sen Järjestelmäasetukset-vaihtoehdosta nimeltä "Järjestä useita näyttöjä". Tämä tunnistaa kannettavan tietokoneen numerolla "1" tai "2".

Lue myös: Pikselien skaalaus: Miksi vanhat suosikkisi näyttävät huonommilta uusissa näytöissä

Aloita kahden kannettavan tietokoneen yhdistäminen

Kun molempien kannettavien näyttöjen alkuasetukset on korjattu, on aika yhdistää ne langattomasti Bluetoothin avulla.

 1. Siirry Käynnistä-valikon kohtaan Kopioi tai laajenna yhdistettyyn näyttöön tai paina Win + P avataksesi ponnahdusikkunan. Valitse ensisijaisen näytön kaksoisnäyttö tai laajennus. Napsauta "Yhdistä langattomaan näyttöön".
 1. Valitse "Bluetooth ja muut laitteet" varmistaaksesi, että Bluetooth-toiminto on käytössä molemmissa kannettavissa tietokoneissa.
 1. Pidä Bluetooth käytössä ja laitteesi löydettävissä. Valitse Windows 11:ssä "Lisää laite". Tämä avaa uuden ponnahdusikkunan, johon voit lisätä toissijaisen Bluetooth-yhteensopivan kannettavan pariliitoksen muodostamista varten.

Windows 10:ssä vastaava vaihtoehto on "Lisää Bluetooth tai muu laite".

 1. Kun ponnahdusikkuna avautuu, valitse lisättävän Bluetooth-laitteen tyyppi. Koska yritämme yhdistää kaksi satunnaista Windows-kannettavaa, valitse ensimmäinen (Bluetooth) -vaihtoehto. Jos sinulla on kaksi Miracast-yhteensopivaa kannettavaa tietokonetta, valitse toinen vaihtoehto: "Langaton näyttö tai telakka".
 1. Odota muutama sekunti, että ensisijainen näyttölaite muodostaa yhteyden toissijaisen näytön laitteeseen.
 1. Sama "Yhdistäminen" -vaihtoehto tulee aktivoida samanaikaisesti toissijaiselle laitteelle. Ensisijainen Bluetooth-yhteensopiva kannettava tietokone löytyy. Valitse se muodostaaksesi pariliitoksen ensisijaisen kannettavan tietokoneen kanssa.
 1. Molemmat laitteet luovat PIN-koodin. Tarkista ensisijaisen laitteen PIN-arvo.
 1. Varmista, että PIN-koodi vastaa toissijaisen kannettavan tietokoneen PIN-koodia. Tämä varmistaa turvallisen Bluetooth-yhteyden. Napsauta Yhdistä jatkaaksesi.
 1. Jos olet määrittänyt ilmoitushälytyksiä, sinun pitäisi saada "lisää laite" -viesti toissijaisen kannettavan tietokoneen ilmaisinalueelle. Napsauta sitä määrittääksesi laitteen.

Sinun pitäisi sitten nähdä viesti "laitteesi on valmis käyttöön" ensisijaisessa ja toissijaisessa kannettavassa tietokoneessa.

Lue myös: Mikä on näytön tarkkuus ja miksi sillä on väliä?

Projisoi näyttö kannettavasta tietokoneesta toiseen

Kun Bluetooth-pariliitos on käytettävissä, voit nähdä ensisijaiset ja toissijaiset laitteet "pariksi liitettyinä" niiden vastaavilla näytöillä.

Siirry ensisijaisen kannettavan tietokoneen Käynnistä-valikon kohtaan Kopioi tai laajenna yhdistettyyn näyttöön ja etsi käytettävissä olevia verkkoja yhdistämällä langattomaan näyttöön. Sinun pitäisi pystyä paikantamaan toissijaisen kannettavan tietokoneen Bluetooth ID. Voit myös valita tämän suoraan "Näyttöasetukset"-valikosta.

Sinun pitäisi nyt nähdä "Cast" -varoitus ilmaisinalueen päällä, jonka avulla voit ottaa näytön pariliitoksen käyttöön.

Kaksi kannettavaa tietokonetta on nyt yhdistetty toisiinsa. Olet valmis aloittamaan näytön projisoinnin langattomasti.

Lue myös: Korjaa näytön tarkkuusongelmat Windowsissa

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko liittää pöytätietokoneeni kannettavan tietokoneeni näytöksi?

Joo. Jos pöytätietokoneessa on uusin kokoonpano, kuten Windows 11, tai Windows 10 uudemmalla laitteistolla, voit käyttää sen näyttöä kannettavan tietokoneen ulkoisena näyttönä. Mutta sinun on yhdistettävä pöytätietokoneesi kannettavan tietokoneen HDMI-porttiin, jotta projisointi onnistuu.

Kuinka monta ulkoista näyttöä Windows-kannettava tukee?

Nykyaikainen kannettava tietokone tukee helposti jopa kahta ulkoista näyttöä, yhteensä kolme. Se voi tukea vielä enemmän, mutta se vaikuttaa negatiivisesti näytön suorituskykyyn ensisijaisen prosessorin ylikuormituksen vuoksi.

Kuinka korjata "toista näyttöä ei havaittu" -ongelma Windowsissa?

Jos et pysty havaitsemaan toista näyttöä Windowsissa, se johtuu useimmiten kahdesta syystä. Tarkista ensin, onko Bluetooth-pariliitos yhteensopiva vai ei. Voit tehdä tämän katkaisemalla kaksi Bluetooth-laitetta vastaavista kannettavista tietokoneista ja etsimällä niitä sitten uudelleen. Jos molemmilla kannettavilla laitteilla on samanlaiset Bluetooth-kokoonpanot, sinun ei pitäisi kokea suuria vaikeuksia saada yllä olevaa projektioruutua.

Jos haluat ohittaa yhteensopimattoman Bluetooth-pariliitoksen, harkitse kolmannen osapuolen ohjelmistojen käyttöä, kuten ShareMousejoka toimii sekä Windowsissa että macOS:ssä.

Jos Bluetooth-ongelmia ei ole, tarkista, ettei jompikumpi kannettavista ole Miracast-yhteensopiva – vanhan laitteen yhdistäminen uuteen on vaikeaa.

Indeksi
 1. Kannettavan tietokoneen näyttöjen alkuasetukset
  1. Kuinka projisoida tietokoneesi
 2. Aloita kahden kannettavan tietokoneen yhdistäminen
 3. Projisoi näyttö kannettavasta tietokoneesta toiseen
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko liittää pöytätietokoneeni kannettavan tietokoneeni näytöksi?
  2. Kuinka monta ulkoista näyttöä Windows-kannettava tukee?
  3. Kuinka korjata "toista näyttöä ei havaittu" -ongelma Windowsissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up