Kuinka muuttaa verkko julkisesta yksityiseksi Windowsissa

Kun muodostat yhteyden verkkoon Windowsissa, se havaitsee automaattisesti, onko yhdistetty verkko julkinen vai yksityinen, ja käyttää asianmukaisia ​​asetuksia. Esimerkiksi yksityinen verkko mahdollistaa muiden laitteiden löytämisen samassa verkossa ja tiedostojen ja tulostimen jakamisen niiden välillä. Julkinen verkko piilottaa järjestelmäsi muilta laitteilta ja estää tiedostojen ja tulostimien jakamisen. Tätä tilaa käytetään yleensä, kun muodostat yhteyden julkiseen WiFi-verkkoon, kuten kahviloissa tai lentokentillä.

Vaikka Windows tunnistaa verkon hyvin, jos se ei ole varma, se pyytää sinua valitsemaan verkkotyypin. Kun olet valinnut verkkoprofiilin tyypin, Windows käyttää verkkoasetuksia vastaavasti.

Jos uskot, että sinä tai Windows valitsit väärän verkkoprofiilin, voit vaihtaa sen helposti. Näin voit muuttaa verkkoprofiilin julkisesta yksityiseksi tai päinvastoin Windowsissa.

Lue myös: Verkkoprofiilin nimen muuttaminen Windowsissa

Indeksi
  1. Vaihda verkkoprofiilia Windows 7:ssä
  2. Vaihda verkkoprofiilia Windows 10:ssä
  3. Vaihda verkkoprofiili paikallisesta suojauskäytännöstä

Vaihda verkkoprofiilia Windows 7:ssä

1. Etsi Windows 7:ssä Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli ja avaa se. Vieritä nyt alas ja napsauta linkkiä "Verkko- ja jakamiskeskus".

2. Verkko- ja jakamiskeskus-ikkunassa näet aktiivisen verkkosi kohdassa "Näytä aktiiviset verkot". Jos haluat asettaa verkon julkiseksi tai yksityiseksi, napsauta verkkoprofiilia verkon nimen alla.

3. Sinua pyydetään valitsemaan verkkosijainti. Windows 7 selittää hyvin jokaisen verkkotyypin. Lue se huolellisesti ja valitse sopiva verkkotyyppi. Koska meidän on vaihdettava julkisesta yksityiseksi, valitse "Kotiverkko".

Muutokset otetaan käyttöön välittömästi. Ei ole tarvetta käynnistää uudelleen.

Lue myös: Kuinka korjata verkkokaapelin irrotettu virhe Windowsissa

Vaihda verkkoprofiilia Windows 10:ssä

Windows 10 -käyttäjät voivat käyttää yllä olevaa menetelmää verkkoprofiilin asettamiseen. Vaihtoehtoisesti voit tehdä saman myös Asetukset-sovelluksesta. Koska Windows 10 on hitaasti siirtymässä pois ohjauspaneelista, suosittelen, että noudatat alla olevaa menetelmää.

1. Avaa Asetukset-sovellus Käynnistä-valikosta. Siirry kohtaan "Verkko ja Internet".

2. Valitse "Ethernet" vasemmasta paneelista. Jos käytät WiFi-yhteyttä, valitse "WiFi". Napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa "Verkko" -painiketta.

3. Valitse "Yksityinen" verkkoprofiili. Aivan kuten Windows 7:ssä, muutokset otetaan käyttöön välittömästi.

Vaihda verkkoprofiili paikallisesta suojauskäytännöstä

Jos haluat, voit pakottaa tietyn verkkoprofiilin paikallisen suojauskäytännön avulla. Tämä menetelmä on hyödyllinen järjestelmänvalvojille tai silloin, kun et voi käyttää yllä olevia kahta menetelmää. Lisäksi sinun pitäisi käyttää Windowsin Pro-versiota.

Koska voit tehokkaasti pakottaa verkkoprofiilin ja jättää huomiotta käyttäjän valinnan, noudata tätä menetelmää vain, jos tiedät mitä olet tekemässä.

1. Paina ensin Win + R, kirjoita secpol.msc ja avaa Paikallinen suojauskäytäntö painamalla Enter.

2. Valitse Local Security Policy -ikkunan vasemmasta paneelista "Network List Manager Policies" ja kaksoisnapsauta sitten oikeanpuoleisessa paneelissa näkyvää verkkoasi.

3. Valitse Sijainnin tyyppi -kohdasta Yksityinen.

Voit jättää oletusasetukset "Käyttäjän käyttöoikeudet" -kohtaan. Jos kuitenkin haluat estää käyttäjiä vaihtamasta verkkoprofiilityyppiä, valitse "Käyttäjä ei voi muuttaa sijaintia". Varmista, että käyttäjä voi vaihtaa verkkoprofiilia valitsemalla "Käyttäjä voi vaihtaa sijaintia".

4. Tallenna muutokset napsauttamalla "Ok".

Se on siinä. Käynnistä järjestelmä uudelleen, ja muutosten pitäisi tulla voimaan.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä verkkoprofiilin vaihtamiseen Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up