Kuinka nollata Windows 11, nollaa tyhjästä menettämättä tietoja

Onko meillä ongelmia Windowsin uuden version kanssa? Katsotaanpa, kuinka järjestelmä palautetaan ja aloitetaan tyhjästä menettämättä henkilökohtaisia ​​tiedostojasi

Windows 11 -käyttöjärjestelmä kestää erityisen hyvin odottamattomia tilanteita ja järjestelmän kaatumisia, mutta tämä ei tarkoita, että se olisi kuolematon! Kuten mikä tahansa hyvä itseään kunnioittava Windows, ongelma voi ilmaantua silloin, kun sitä vähiten odotamme, sinisen näytön virheenä tai odottamattomina jumittumisena ja uudelleenkäynnistyksenä. Onneksi jopa Windows 11:ssä palautusprosessi voidaan käynnistää nopeasti ja (kuten jo Windows 10:ssä näkyy) voimme palauttaa järjestelmän menettämättä henkilötietoja.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki toimenpiteet palauttaa Windows 11 -tietokoneen menettämättä tietoja. Eri menettelyt tarjoavat sinulle erilaisia ​​tapoja palauttaa Windows järjestelmässä havaitun ongelman tason perusteella (saamme palauttaa jopa täysin estyneen tietokoneen menettämättä mitään tietoja).

Palautus paikallisen asennuksen kautta

Jos Windows 11 -tietokoneessasi on ongelmia, mutta työpöytä on edelleen käytettävissä voimme aloittaa palautusprosessin painamalla VOI + I näppäimistöllä avaamalla valikon Järjestelmä ja lopuksi klikkaa valikkoa Entisöinti.

Paina avautuvassa näytössä -painiketta Nollaa tietokoneesi ja napsauta uudessa ikkunassa kohdetta Pidä tiedostonivalitsemme kohteen Paikallinen uudelleenasennusjatkamme Seurata ja lopuksi valitsemme painikkeen Palauttaa jatkaaksesi palautusta menettämättä henkilötietojasi. Järjestelmä näyttää edelleen, mitkä ohjelmat ja sovellukset poistetaan, joten tiedämme, mitä meidän on palautettava palautusprosessin lopussa.

Kun toimenpide on alkanut, meidän tarvitsee vain odottaa: noin puolen tunnin kuluttua (aika vaihtelee käytetyn levytyypin ja tietokoneen suorituskyvyn mukaan) Windows 11 -järjestelmä on taas toiminnassa, ikään kuin mitään ei olisi ollut. tapahtui. Kun käytämme henkilökohtaisia ​​kansioita, löydämme kaikki tiedostot paikoilleen, kun olemme selvinneet palautusprosessista.

Palauta pilvilatauksella

Jos edellinen toimenpide ei onnistu, voimme aloittaa Windows 11:n palauttamisen pilvilatauksella. Tämä palautusmenettely on erittäin tehokas, koska se käynnistää uuden Windows 11 ISO:n latauksen ja käyttää sitä perustana kaikkien järjestelmätiedostojen palauttamiseen (myös ne, jotka voivat olla vahingoittuneet).

Jatka painamalla näppäimistön WIN+I päästäksesi Windowsin asetuksiin, vie meidät takaisin polulle Järjestelmä -> Palautusjatkamme Nollaa tietokoneesivalitsemme kohteen Pidä tiedostoni ja tällä kertaa painamme ääntä Pilvi lataukset.

Menettelyn loppuosa on samanlainen kuin edellisessä luvussa. Tämän menetelmän palauttaminen kestää kauemminkoska ennen jatkamista järjestelmä lataa Internetistä ISO-kuvan (vähintään 4 Gt), jota käytetään täydelliseen palautukseen.

Palauta Media Creation Toolin kautta

Jos Asetukset-valikko ei jostain syystä enää toimi (virheiden, huonon päivityksen tai tulehduksen vuoksi) tai tietokone vain käynnistyy vikasietotila verkkoyhteydellävoimme palauttaa Windows 11 -tietokoneen menettämättä tietoja käyttämällä Median luontityökaluMicrosoftin luoma pieni kannettava ohjelma luodakseen uusia ISO:ita, jotka ovat hyödyllisiä Windowsin palauttamiseen tarvittaessa.

Lataamme Windowsin palauttamiseksi tällä menetelmällä Median luontityökalu viralliselta verkkosivustolta käynnistämme juuri lataamamme sovelluksen, hyväksymme näytöllä näkyvät lisenssiehdot, vahvistamme tietokoneellamme olevan kielen ja version (jätä vain valintamerkki aktiiviseksi tuotteessa Käytä tälle tietokoneelle suositeltuja vaihtoehtoja), tarkista ISO-tiedosto ja paina Kun olet ja valitse, mihin uusi ISO-tiedosto tallennetaan.

ISO-tiedoston latauksen lopussa kaksoisnapsauta tiedostoa käynnistääksesi sen virtuaalisena levykuvana (kaksoisnapsautuksen jälkeen pääsemme siihen myös File Explorer -> Tämä tietokone), suoritetaan suoritettava tiedosto setup.exe painamme painiketta virtuaalilevyn sisällä Kun oletodotamme mahdollisia uudelleenkäynnistyksiä (tarvitaan päivityksen yhteydessä) ja paina -painiketta Hyväksyäjotta Windows 11:n uudelleenasennusnäyttö avautuu.

Periaatteessa työkalu on jo määritetty asenna Windows uudelleen säilyttäen samalla henkilökohtaiset tiedostosi ja sovelluksesi; Jos haluamme täydellisen ja puhtaan palautuksen, painamme eteenpäin Vaihda säilytettävät kohteet ja valitsemme Säilytä vain henkilökohtaiset tiedostot. Lopuksi jatkamme Kun olet Älä viitsi Asentaa aloittaaksesi Windows 11:n puhtaan asennuksen.

Palautus ISO-kuvan kautta

Jos tietokoneesi on täysin tukossa ja on Lukitusnäyttöön tai työpöytään ei pääseme voimme alusta Windows USB-tikulta samalla kun säilytät henkilökohtaisia ​​tiedostoja. Jatkamiseksi hankitaan toimiva tietokone (jopa Windows 10:llä) e Luodaan USB-tikku Media Creation Toolillakäyttämällä edellisessä luvussa esitettyä menettelyä ja valitsemalla kohteen tarvittaessa USB muistitikku.

Vaihtoehtoisesti lataamme ISO (aina Media Creation Toolin kanssa) ja käytämme ohjelmaa, kuten Rufus avaimen luomiseen. Jos Media Creation Tool ei toimi hyvin, voimme aina ladata ISO:n osoitteesta Microsoftin virallinen verkkosivustovie meidät osioon Windows 11 -levykuvan (ISO) latausvalitse painos avattavasta valikosta ja paina lopuksi -painiketta ladata.

Kun olet luonut USB-tikun Windows 11 -asennuksella, liitä se ei-toimivaan tietokoneeseen ja muutetaan käynnistysjärjestystävalitse uusi tikku käynnistyslevykkeeksi.

Uudessa näytössä painamme Kun oletpainamme painiketta AsentaaSyötä tuoteavain (tai paina alas Minulla ei ole tuoteavainta), valitsemme painoksen, jota haluamme käyttää, ja hyväksymme käyttäjälisenssin palautusvalintaikkunan avaamiseksi.

Tässä näytössä painamme Päivitys: Asenna Windows ja säilytä tiedostosi, asetuksesi ja sovelluksesivalitsemme äänen Pidä tiedostoni ja neuvottelemme tarvittaessa perintämenettelyn aloittamiseksi. Valitettavasti tämä toimenpide ei ole käytettävissä kaikissa Windows 11 -asennuksissa: meidän on kiinnitettävä huomiota järjestelmässämme olevaan versioon ja käytetyn osioinnin tyyppiin (EFI tai MBRmikä voi vaikuttaa).

Johtopäätökset

Windows 11:ssä voimme palauttaa tietokoneen menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja käyttämällä sekä Windowsiin integroituja toimenpiteitä että käyttämällä järjestelmän ISO-järjestelmää asentaaksemme kaiken uudelleen huoletta. Jos yllä olevat menetelmät eivät jostain syystä toimi, suosittelemme palauttaa henkilökohtaiset tiedostot Linuxin ISO:lla ja jatka puhtaalla asennuksella USB-tikulta, tällä kertaa valitsemalla kohde Mukautettu: Asenna vain Windows (lisäasetus) Windows 11 -asennusnäytössä.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windows 10:ssä ja 11:ssä ja ai tapoja korjata Windows 10 tai 11 ja luoda palautuslevy.

Indeksi
  1. Palautus paikallisen asennuksen kautta
  2. Palauta pilvilatauksella
  3. Palauta Media Creation Toolin kautta
  4. Palautus ISO-kuvan kautta
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up