Kuinka päivittää Windows 11:stä Windows 10:een

Oletko kokeillut Windows 11:tä ja päättänyt, että pidät mieluummin Windows 10:stä? Niille käyttäjille, jotka haluavat päivittää Windows 11:stä Windows 10:een, voit palata vanhaan käyttöjärjestelmään noudattamalla yksinkertaista opastamme. On hienoa, jos kadut tätä toimintoa myöhemmin, sillä olemme lisänneet ohjeet auttamaan sinua päivittämään Windows 11:een uudelleen.

Lue myös: Windows 11:n hakupalkki ei toimi? Tässä on 9 tapaa korjata se

Miksi päivittää Windows 11:stä vanhempaan versioon?

Riippumatta siitä, onko uudessa PC-laitteistossasi esiasennettu Windows 11 tai et vain pidä Windows 11 -valikon sisällöstä, sinun kannattaa pysyä Windows 10:ssä seuraavista syistä:

 • Windows 10 on täysin tuettu lokakuuhun 2025 asti: tämä sisältää kaikki säännölliset ominaisuus- ja tietoturvapäivitykset. Se on paljon aikaa pitää kiinni nykyisestä laitteestasi, olipa se sitten Home, Pro tai mikä tahansa muu versio. Ei tiedetä, voisiko Microsoft tehdä tulevaisuudessa laajennuksen, kuten he ovat tehneet aiemmin.
 • Windows 10:tä voidaan käyttää vuoden 2025 jälkeen: Windows 10 -tietoturvapäivitykset jatkuvat vuoden 2025 jälkeen vielä ainakin kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää ainakin vuoteen 2027 asti.
 • Suosittuja Windows 11 -ominaisuuksia tuetaan jo Windows 10:ssä: monia Windows 11:n ominaisuuksia tuetaan jossain muodossa Windows 10:ssä, mukaan lukien snap-asettelut ja useat työpöydät.

Jos aiot päivittää vanhempaan versioon, koska jokin ei toimi oikein, tutustu ensin Windows 11:n asennuksen jälkeiseen tarkistusluetteloomme. Ehkä ongelmaasi on helppo ratkaisu.

Lue myös: Luotetun alustan moduulin asentaminen tietokoneeseen, jota ei tueta

Kuinka päivittää Windows 11:een Windows 10:een

Jos olet päivittänyt Windows 10:stä Windows 11:een, voit peruuttaa sen kahdella tavalla sen mukaan, kuinka monta päivää käyttöjärjestelmän päivityksestä on kulunut. Jos se kestää kymmenen päivää tai vähemmän, Windows 11:ssä on sisäänrakennettu kytkin, joka auttaa sinua automaattisesti "palaamaan" Windows 10:een. Kun tämä määräaika umpeutuu, sinun on valittava Windows 10:n puhdas asennus.

"Palaa" Windows 10:een Windows 11:stä kymmenen päivän kuluessa asennuksesta

 1. Valitse Windows 11 -laitteellasi Asetukset -> Järjestelmä.
 2. Napsauta "Windows Update" -vaihtoehtoa alareunassa päästäksesi "Lisäasetukset -> Palautus".
 1. Uusi valikkokohta nimeltä "Palautusvaihtoehdot" tulee näkyviin. Napsauta "Palaa" -vaihtoehtoa tässä osiossa. Huomautus: voit myös etsiä suoraan "Palaa" käyttämällä Windows 11:n Käynnistä-valikon hakua.
 1. Heti kun napsautat "Palaa takaisin", näkyviin tulee sininen "Getting things ready" -näyttö. Tämä edellyttää muutaman sekunnin odottelua.
 1. Ennen palautusta saat kyselyn, jossa sinun on kerrottava syy, miksi palaat Windows 10:een. Siellä on myös tilaa antaa omaa henkilökohtaista palautetta Windows 11:stä.
 1. Sinua pyydetään tarkistamaan päivitykset Windows 11:ssä. Jatka napsauttamalla Ei, kiitos.
 1. Näkyviin tulee varoitusnäyttö, jossa kerrotaan, että et voi käyttää tietokonettasi ennen kuin päivitys on tehty ja että sinun on asennettava jotkin sovellukset/ohjelmat uudelleen. Napsauta "Seuraava" jatkaaksesi. Sinun tulisi harkita tiedostojesi varmuuskopiointia, vaikka Windows 10:een päivittäminen ei aiheuta tietojen menetystä.
 1. Älä unohda laitteesi salasanaa siltä varalta, että tarvitset sitä kirjautuaksesi Windows 10:een.
 1. Kun napsautat "Palaa takaisin Windows 10:een", et voi keskeyttää alennusprosessia.

Päivityksen aikana sininen/musta näyttö tulee näkyviin, mikä voi kestää pitkään. Jos sammutat laitteen virtapainikkeilla, se käynnistyy uudelleen Windows 11:een.

Mistä tiedän, onko Windows 11 -päivityksestä kulunut kymmenen päivää?

Niille, jotka käyttivät ilmaista Windows 11 -päivitystarjousta, sinulla on kymmenen päivää aikaa palata Windows 10:een.

Windows 11 ei varoita tästä vaihtoehdosta millään järjestelmäilmoituksilla tai muistutuksilla. Sinun on muistettava päivämäärä, jolloin asensit Windows 11:n ensimmäisen kerran itse. Jos haluat seurata tietoja Windows-laitteella, harkitse Alarms & Clock -sovelluksen käyttöä.

Päivitä Windows 10:een Windows 11:stä kymmenen päivän jälkeen

Toinen tapa palata Windows 10:een on tehdä puhdas asennus. Tehdasasetusten palautuksen tavoin tämä pyyhkii Windows 11:n kokonaan järjestelmästäsi ja asentaisi uuden kopion Windows 10:stä.

Olemme käsitelleet täydelliset ohjeet Windows 10:n puhtaan asennuksen saavuttamiseksi. Tässä on nopea yhteenveto vaiheista:

 1. Varmuuskopioi Windows 10 -tiedostot, ohjelmistolisenssiavaimet ja muut tärkeät tiedot. Voit tehdä sen itse Windows 11 -laitteella.
 2. Lataa ja asenna virallinen Windows 10 Media Creation Tool ja polta ISO-tiedosto USB-asemaan.
 3. Palauta Windows 10 -tuoteavain komentopäätteestä käyttämällä seuraavaa tekstiä:
wmic-polku SoftwareLicensingService saa OA3xOriginalProductKey

 1. Käynnistä päivitetty Windows 11 -laite vikasietotilassa käyttämällä asianmukaisia ​​käynnistysnäppäimiä, kuten F2, F10 tai F12. Asenna Windows 10 laitteellesi uudelleen noudattamalla näytön valikon vaihtoehtoja. Jos sinulla on voimassa oleva Windows 10/11 -lisenssi, puhdas asennus on täysin ilmainen.

Kuinka päivittää Windows 10:stä Windows 11:een

Palattuasi Windows 10:een voit päivittää uudelleen Windows 10:stä Windows 11:een. Ainoa ehto on, että se tulee ensin päivittää uusimpaan Windows 10 -versioon. Vaiheet perustuvat siihen, oletko Windowsin sisäpiiriläinen vai yleinen käyttäjä.

1. Windows 11 Insiders

 1. Jos olet Windows 11:n sisäpiiriläinen, siirry Windows Insider -ohjelman asetuksiin hakukentästä.
 1. Valitse Insider-asetukset julkaisun esikatselu-, kehittäjä- tai beta-kanaville. Julkaisun esikatselukanava on vakain ja sitä tulisi suosia.
 1. Ennen kuin palaat päivitykseen, varmista, että "Release Preview" -kanava on otettu käyttöön laitteessasi.

Loput Windows 10 - Windows 11 -päivitysmenettelystä ovat samanlaisia ​​​​kuin alla kuvatut yleiset käyttäjät.

2. Tavallisille käyttäjille

Jos et ole Windows Insider, voit myös päivittää ilmaiseksi Windows 11:een Windows 10:stä, mikäli laitteesi täyttää yhteensopivuuskriteerit. (Noudata tätä yhteensopivuusopasta.)

 1. Suora tapa tietää yhteensopivuus Windows 11:n kanssa on "tarkistaa päivitykset" Windows 10 -laitteeltasi.
 2. Sinun pitäisi nähdä "Valmistaudu Windows 11:een" -tila. Napsauta sitä nähdäksesi, tekeekö laitteesi leikkauksen.
 1. Sinun pitäisi nähdä kelvollisissa laitteissa tila, jossa lukee: "Tämä tietokone voi käyttää Windows 11:tä."
 1. Tarkista laitteestasi uudelleen uusimmat Windows-päivitykset. Sinun pitäisi nähdä Päivitä Windows 11:een -päivitysviesti. Se edellyttää joidenkin lisenssiehtojen tarkistamista. Napsauta painiketta jatkaaksesi.
 1. Hyväksy ja asenna Windows 11:n ohjelmistolisenssiehdot jatkaaksesi.
 1. Windows 11:n lataus ja asennus tapahtuu automaattisesti ja vaatii muutaman uudelleenkäynnistyksen.

Jos tarvitset täydelliset vaiheittaiset ohjeet siitä, mitä odottaa Windows 11 -asennuksen aikana alusta alkaen, löydät ne täältä. Seuraa viimeistä osaa ymmärtääksesi, kuinka paljon aikaa sen pitäisi viedä laitteellesi, koska päivitys sisältää enemmän kuin muutaman sinisen ja mustan näytön.

3. Päivitä Windows 11:een Windows 10:stä Windows 11:n ISO-tiedostojen avulla

Windows 11 -päivityksen käyttöaika voi vaihdella laitteittain, koska Microsoft julkaisee ilmaiset päivitykset vaiheittain. Windows Insidersin ja uuden kannettavan/PC:n ostaneiden pitäisi kuitenkin saada välitön käyttöoikeus.

Jos et voi odottaa niin kauan, sinun tulee asentaa Windows 11 ISO ja Windows 11 -medianluontityökalu. Viralliset Microsoft-linkit eivät ole vielä saatavilla, mutta niiden pitäisi olla siellä muutaman viikon kuluttua.

Kun olet ladannut kaksi erillistä Windows 11 -ohjelmistoa, noudata "Windowsin puhtaan asennuksen" -opetusohjelman vaiheita, jotka mainitaan osiossa "Alenna Windows 10:een Windows 11:stä kymmenen päivän jälkeen".

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Kuinka voin päivittää aiempaan Windows-versioon Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä?

Jos haluat päivittää aiempaan Windows 10 -koontiversioon, sinun on palautettava aikaisempi koontiversio, kuten tässä näytetään. Sama menettely pätee Windows 11:ssä. Voit myös asettaa palautuspisteitä järjestelmään palauttaaksesi tietokoneesi aikaisempaan koontiversioon.

2. Voinko päivittää Windows 11:een Windows 10:stä, kun ilmainen päivitysaika on ohi?

Microsoftin ilmainen päivitystarjous Windows 11:een kelvollisilta Windows 10 -laitteilta odotetaan kestävän vuoden 2022 puoliväliin asti.

Kun ilmainen päivitysaika on ohi, voit silti ostaa uuden Windows 11 -lisenssin viralliselta sivustolta, ladata ISO:n ja polttaa sen USB-laitteeseen Windows 11:n puhdasta asennusta varten.

3. Miksi en näe Windows 11 -tilan päivitystä laitteellani?

Jos tietokoneesi tai kannettava tietokoneesi ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa, et saa kehotetta päivittää Windows 11:een.

Jos laite on kelvollinen, mutta ei silti näe viestiä, sinun on ensin suoritettava kaikki muut päivitykset ja siirryttävä sitten kohtaan "Tarkista päivitykset" ja päivitettävä se, jotta saat Windows 11 -päivityskehotteen.

Jos haluat oppia hallitsemaan päivitysongelmia Windows 11:ssä, tutustu Windows 10:n vastaaviin toimenpiteisiin. Voit myös puhdistaa Windows C -aseman ja tehdä siitä tilaa paremman suorituskyvyn parantamiseksi.

Indeksi
 1. Miksi päivittää Windows 11:stä vanhempaan versioon?
 2. Kuinka päivittää Windows 11:een Windows 10:een
  1. "Palaa" Windows 10:een Windows 11:stä kymmenen päivän kuluessa asennuksesta
  2. Mistä tiedän, onko Windows 11 -päivityksestä kulunut kymmenen päivää?
  3. Päivitä Windows 10:een Windows 11:stä kymmenen päivän jälkeen
 3. Kuinka päivittää Windows 10:stä Windows 11:een
  1. 1. Windows 11 Insiders
  2. 2. Tavallisille käyttäjille
  3. 3. Päivitä Windows 11:een Windows 10:stä Windows 11:n ISO-tiedostojen avulla
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Kuinka voin päivittää aiempaan Windows-versioon Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä?
  2. 2. Voinko päivittää Windows 11:een Windows 10:stä, kun ilmainen päivitysaika on ohi?
  3. 3. Miksi en näe Windows 11 -tilan päivitystä laitteellani?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up