Kuinka poistaa bloatware Android-laitteesta ilman juuria

Kun ostat uuden Android-puhelimen, siinä on todennäköisesti paljon esiasennettuja bloatware-ohjelmia. Vaikka näiden kolmansien osapuolten ohjelmien poistaminen on mahdollista, jotkut niistä asennetaan järjestelmäsovelluksina, eikä niitä voida poistaa.

Tämä pätee erityisesti koko Google-sovelluspakettiin. Jos et ole Google Play Musiikin tai Google Duon fani, valitettavasti et voi poistaa niitä puhelimestasi. Jotta pääset eroon järjestelmäsovelluksista, sinun on suojattava puhelin. Haittapuoli on, että puhelimen juurtaminen ei ole helppoa, ja jos teet niin, mitätöit puhelimen takuun. Lisäksi puhelimesi juurtuminen estää sinua käyttämästä tiettyjä sovelluksia, kuten verkkopankkia ja Google Payta.

Tässä on joitain tapoja poistaa järjestelmäsovellukset ilman juuria Androidissa.

Indeksi
  1. Poista / poista bloatware
  2. Poista järjestelmäsovellukset ADB: n avulla
  3. johtopäätös

Poista / poista bloatware

Kolmannen osapuolen bloatware-ohjelmien osalta suurin osa niistä voidaan poistaa helposti.

1. Siirry Android-puhelimellasi kohtaan "Asetukset -> Hallinnoi sovelluksia".

2. Etsi poistettava sovellus ja napauta sitä.

3. 3. Jos on "Poista" -painike, poista sovellus napauttamalla.

4. Jos näet Poista-painikkeen Poista-painikkeen sijaan, se tarkoittaa, että sovelluksia ei voida poistaa, mutta ne voidaan poistaa käytöstä.

"Pois käytöstä" tarkoittaa, että sovellus on passiivinen, ei näy sovellusluettelossa eikä sitä tunnisteta asennetuksi sovellukseksi.

Napauta Poista käytöstä-painiketta poistaaksesi sovelluksen käytöstä.

Asenna Xiaomi-puhelimille ensin "Piilotetut asetukset MIUI: lle" -sovellus.

1. 1. Avaa "Piilotetut asetukset MIUI: lle".

2. Siirry kohtaan Hallinnoi sovelluksia ja etsi sovellus, jonka haluat poistaa käytöstä.

Käännös suoritettiin kääntäjän ilmaisella versiolla www.DeepL.com/Translator

3. Napauta "Poista käytöstä" -painiketta.

Poista järjestelmäsovellukset ADB: n avulla

Adb on tehokas työkalu puhelimesi virheenkorjaukseen. Siinä on myös komentoja sovelluksen pakettien hallitsemiseksi (tässä tapauksessa poista paketit).

1. Adb: n käyttämiseksi sinun on asennettava adb pöytätietokoneellesi.

Linux-käyttöjärjestelmässä voit asentaa "android-tools" vain ohjelmistokeskuksestasi tai paketinhallinnasta.

Windows: asenna ADB noudattamalla näitä ohjeita.

2. Seuraavaksi sinun on otettava käyttöön "Kehittäjäasetukset" puhelimessasi. Kun se on otettu käyttöön, siirry kehittäjävaihtoehtoon, selaa luetteloa ja ota käyttöön "USB-virheenkorjaus".

3. Liitä puhelin työpöydälle USB-kaapelilla. Vaihda pyydettäessä "vain lataus" -tilaksi "tiedostonsiirto (MTP)".

4. Siirry Windowsissa ADB-hakemistoon ja käynnistä komentokehote kyseisessä kansiossa. Linux: yksinkertaisesti avaa pääte.

5. Kirjoita seuraava komento aloittaaksesi ADB: n ja varmista, että puhelin on kytketty.

Jos Laiteluettelo-osiossa näkyy luettelomerkintä, laite on yhdistetty.

5. Adb-luettelomerkki alkaa.

adb shell

6. Luettelo kaikista puhelimeen asennetuista paketeista.

pm list packages

Luettelo on hyvin pitkä. Voit rajata luetteloa grepillä. Jos haluat esimerkiksi näyttää vain Google-paketit, käytä komentoa:

pm list packages | grep 'google'

7. Etsi poistettavan sovelluksen nimi. Nimi on merkintä paketin jälkeen:. Esimerkiksi Google-yhteystiedot -sovelluksen paketin nimi on com.google.android.contacts.

Jos sinulla on vaikeuksia paketin nimen tunnistamisessa, siirry selaimellasi Google Play -kauppaan ja etsi sovellus. Tarkista paketin nimen URL-osoite.

8. Poista seuraava asennus kirjoittamalla seuraava komento.

pm uninstall -k --user 0 package-name

Sinun pitäisi nähdä sana "Success", jos asennuksen poisto onnistuu.

Yllä olevan komennon –user-lippu on tärkeä, koska se kehottaa järjestelmää poistamaan sovelluksen vain nykyiselle käyttäjälle (ja 0 on puhelimen oletus / ensisijainen käyttäjä). Sovelluksen asennuksen poistaminen kaikille käyttäjille on mahdollista vain, jos puhelin on juurtunut.

Varoituksena on, että sovellusten poistaminen järjestelmästä voi vahingoittaa järjestelmää, joten poista vain sovellukset, joista olet varma. Sovellukset, kuten Gmail, Google Play Musiikki, Google Play Elokuvat jne. Ne voidaan poistaa turvallisesti, mutta älä koskaan poista Google Play -kauppaa tai mitään siihen liittyviä tiedostoja. Jos puhelimesi muuttuu epävakaaksi tietyn sovelluksen poistamisen jälkeen, asenna se uudelleen Google Play Kaupasta tai palauta puhelimesi tehdasasetuksiin.

johtopäätös

Puhelimen valmistajasta riippuen joissakin puhelimissa on vain muutama paisunut ohjelma ja järjestelmäsovellukset voidaan helposti poistaa käytöstä, kun taas toiset ovat täynnä kolmannen osapuolen sovelluksia, joita ei voida poistaa tai poistaa käytöstä ollenkaan.

Yllä olevien ohjeiden avulla voit päästä eroon näistä lukitusjärjestelmäsovelluksista Android-puhelimestasi ilman, että sinun tarvitsee juurruttaa puhelinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up