Kuinka poistaa sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Windows 10: ssä

Kun käytät Windows 10:n Käynnistä-valikkoa, olet ehkä nähnyt eniten käytetyt sovellukset -osion, jossa Windows luettelee kaikki usein käyttämäsi sovellukset. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, koska sen avulla voit käynnistää nopeasti suosikkisovelluksesi ja eniten käytetyt sovelluksesi. Jotta tämä toimisi, Windowsin on kuitenkin seurattava kaikkia sovellusten käynnistystoimintojasi taustalla saadakseen selville, mitä sovelluksia käytetään useammin.

Jos uskot, että et tarvitse eniten käytettyjen sovellusten ominaisuutta, voit estää Windowsia seuraamasta sovellusten käynnistystä. Tämä artikkeli näyttää sinulle kuinka.

Lue myös: Kuinka tyhjentää aikajanan toiminnot Windows 10:ssä

Indeksi
  1. Poista sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Asetukset-sovelluksesta
  2. Poista sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Regeditin avulla

Poista sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Asetukset-sovelluksesta

Helpoin tapa poistaa sovelluksen käynnistyksen seuranta käytöstä on käyttää Asetukset-sovelluksen vaihtoehtoja. Näin voit ottaa ominaisuuden nopeasti käyttöön tai poistaa sen käytöstä tarpeen mukaan.

1. Aloita etsimällä aloitusvalikosta "Asetukset" ja avaamalla se. Vaihtoehtoisesti voit myös avata Asetukset-sovelluksen painamalla pikanäppäintä Win + I.

2. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan Tietosuoja.

3. Valitse "Yleiset"-välilehti. Vaihda oikeanpuoleisen paneelin "Salli Windowsin seurata sovellusten käynnistysohjelmaa käynnistyksen ja hakutulosten parantamiseksi" -kohdan painike Pois päältä.

Se on siinä. Muutokset tallennetaan automaattisesti. Tästä eteenpäin Windows ei seuraa sovellusten käynnistystoimintojasi. Jos haluat palata takaisin, vaihda painike päälle.

Poista sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Regeditin avulla

Jos yllä oleva menetelmä ei jostain syystä toiminut, voit tehdä saman Windowsin rekisterieditorin kautta. Sinun tarvitsee vain luoda ja muokata uusi arvo Windowsin rekisterieditorissa. Sinun tulee olla varovainen muokkaaessasi rekisteriä, joten varmuuskopioi rekisteri ennen muokkauksen jatkamista varmuuden vuoksi.

1. Voit avata Windowsin rekisterieditorin etsimällä "regedit" Käynnistä-valikosta ja napsauttamalla sitä. Voit myös käyttää Suorita-komentoa regedit.

2. Kopioi ja liitä alla oleva tiedostopolku Rekisterieditorissa osoitepalkkiin ja paina Enter.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

3. Täältä löydät rekisteriarvon "Start_TrackProgs" oikeasta paneelista. Jos ei, napsauta oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella, valitse "New -> DWORD (32-bit) Value" ja nimeä se nimellä "Start_TrackProgs".

4. Voit poistaa sovelluksen käynnistyksen seurannan käytöstä kaksoisnapsauttamalla "Start_TrackProgs"-arvoa ja määrittämällä arvodataksi "0". Napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset. Jos olet juuri luonut arvon, arvotiedot on jo asetettu arvoon "0".

Muutokset ovat välittömiä. Kuitenkin varmuuden vuoksi käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos haluat ottaa käyttöön sovelluksen käynnistyksen seurannan, muuta arvotiedot arvosta 0 arvoon 1.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä sovellusten käynnistyksen seurannan poistamiseen Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up