Mitä Windowsin "Microsoft Managed Desktop" tekee (ja ei tee!)

Äskettäin on vuotanut uutisia Microsoftin suunnitelmasta. Sitä kutsutaan nimellä "Microsoft Managed Desktop", ja perusideana on, että Microsoft tarjoaa Windows 10 -koneita tilauspohjaisesti. Tämä on tietysti aiheuttanut paljon pelkoa Internetissä, sillä tietokoneuutissivustot väittävät, että tämä on Microsoftin suuri painos veloittaa kuukausimaksua Windows 10:stä.

Onneksi Windows 10 -käyttäjille tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa! Microsoft ei yritä tehdä käyttöjärjestelmästäsi maksullista tilauspalvelua. Se on vain Microsoft, joka yrittää uutta liiketoimintaa tarjotakseen parempia palveluita yrityksille. Joten mikä tämä "Microsoft Managed Desktop" oikein on? No, Mary Jo Foley äskettäin puhunut joillekin kontakteille tästä uudesta palvelusta, ja hän esitti todellisuuden siitä, mitä tämä palvelu todella on.

Indeksi
  1. Mitä Palvelu on
  2. Mitä palvelu ei ole
  3. Entä tulevaisuus?
  4. Microsoftin hallitun työpöydän hallinta

Mitä Palvelu on

Yksi suurimmista ongelmista, joita yhtiöillä on ollut Windowsin kanssa, ovat sen päivitykset. Heidän on oltava varovaisia ​​asennettavien päivitysten kanssa: jos päivitys osoittautuu ongelmalliseksi ja kaataa tietokoneita, se voi helposti tukkia liiketoiminnan ja pysäyttää kaupankäynnin. Samoin jos yritys käyttää räätälöityjä ohjelmistoja, huolimaton Windows Update voi aiheuttaa sen, että se menettää toiminnallisuuden tai lakkaa toimimasta kokonaan. Lyhyesti sanottuna Windowsin oletuspäivitysten käyttäminen voi olla riskialtista yrityksille.

Microsoft yrittää ratkaista tämän käyttämällä Microsoft Managed Desktopia. Järjestelmän ideana on, että yritykset voivat vuokrata Microsoftilta Windows 10 -koneita, jotka puolestaan ​​räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan. Asetukset ja järjestelmä muokataan vastaamaan sitä, mitä yritys haluaa, ja tietokoneille lähetettävät päivitykset sopivat koneelle, jolle ne lähetetään.

Tämä on Microsoftin uusin askel kohti "desktop-as-a-service" -nimistä liiketoimintamallia, jossa tietokonepöytätietokoneita tarjotaan kuukausimaksua vastaan. Ylimääräiset rahat käytetään käyttöjärjestelmän tarjoamiseen tarpeisiisi räätälöitynä toimivana palveluna, eikä kaikkien saatavilla olevana perustuotteena.

Mitä palvelu ei ole

Nyt kun olemme analysoineet tätä uutta "Windows 10 maksullisena palveluna" -järjestelmää yrityksille, voimme helposti nähdä, mistä kaikki sensaatiomainen media on peräisin. Oikeassa valossa se voidaan kehystää niin, että Microsoft upottaa kätensä olemassa olevan käyttäjäkunnan lompakoihin. Onneksi (toistaiseksi!) tämä liike on suunnattu vain yrityksille, jotka haluavat räätälöityjä Windows-koneita, jotka on räätälöity erityisesti heidän liiketoimintaansa varten.

Lyhyesti sanottuna sinun ei siis tarvitse jakaa rahaa jatkaaksesi Windows 10:n käyttöä. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa Microsoftille tietokoneesi asetusten muokkaamisesta tai vakoilemisesta. Itse asiassa sinun ei tarvitse tehdä mitään – ellet ole yrityksen omistaja, joka on kiinnostunut tästä uudesta mahdollisuudesta!

Lue myös: Kuinka poistaa sovellusten käynnistyksen seuranta käytöstä Windows 10: ssä

Entä tulevaisuus?

Tiedämme siis, että Microsoft Managed Desktop ei ole suunnattu meille, henkilökohtaiselle kuluttajalle. Tästä huolimatta se on silti hanke suuntaan, joka voi päättyä kuluttajalle suunnattuun palveluun. Kuinka todennäköistä on, että Windows 10:stä tulee maksullinen tilauspalvelu kaikille?

Ensinnäkin Windows 10:ssä on jo rahaa tuottavaa omaisuutta. Jos napsautat Käynnistä-valikkoa uuden asennuksen yhteydessä, näet paljon esiasennettuja pelejä ja mainoksia. Tämä tarkoittaa, että Microsoft voi saada tuloja käyttäjiltä käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen, jopa niiltä, ​​jotka ovat päivittäneet 10:een ilmaiseksi.

Toisaalta Microsoft ei todellakaan ujostele muuttamaan tuotteita tilauspohjaisiksi palveluiksi. Sinun tarvitsee vain katsoa Office 365:een, tilaukseen pilvipohjaiseen palveluun, joka on suunniteltu korvaamaan tavalliset Office-ohjelmistot. Jos Microsoft pitää kiinni väitteessään, ettei se koskaan julkaise Windows 11:tä, myöhemmin linjalla esitelty tilauspalvelu voi olla hyvä tapa puristaa ylimääräisiä penniä ulos Windows 10 -käyttäjäkannasta.

Microsoftin hallitun työpöydän hallinta

Vaikka sivustot raportoivat Microsoftin ottavan käyttöön kuukausimaksut Windows 10:lle, totuus on, että Microsoft Managed Desktop on itse asiassa suunnitelma auttaa yrityksiä saamaan tarvitsemansa räätälöidyt palvelut. Windows 10 ei ole vielä tulossa tilauspohjaiseksi työpöydäksi palveluna, mutta tämä saattaa hyvinkin olla Microsoftin tulevaisuuden käyttöjärjestelmän suunnitelmien seinälle.

Mitä mieltä sinä olet? Luuletko, että Windows 10 ottaa koskaan käyttöön kuukausittaiset tilausmaksut? Ja jos on, kuinka pitkälle se menee? Avaako se lisäominaisuuksia ja -palveluita vai onko koko käyttöjärjestelmä sidottu maksuun? Kerro meille alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up