Kuinka poistaa (tyhjiä) sivuja Wordissa

Onko meillä Word-asiakirja täynnä tyhjiä sivuja tai sisältöä poistettavana? Katsotaanpa, kuinka ne nopeasti poistetaan.

Useimmat Word-asiakirjat päätyvät tyhjälle sivulle, joka usein unohdetaan sinne tai jätetään huomiotta, kunnes palaamme asiakirjaan kirjoittamaan sille. Jos jätät turhat sivut tai, mikä pahempaa, tyhjiä sivuja, valmiista asiakirjasta tulee erittäin epäammattimaisen näköinen, varsinkin jos työnantajamme tai professorimme on sitten luettava tämä asiakirja.

Onneksi meillä on erilaisia ​​menetelmiä, joihin voimme käyttää poistaa sivu Wordissa, mutta koska meillä on usein riski poistaa jopa dokumentin osia, joiden on säilyttävä ehjinä, alta löydät vain turvallisemmat ja erehtymättömät menetelmät, jotta voimme lopulta toimittaa vain ammattimaisen näköisiä asiakirjoja.

Etsi ja poista sivu

Jos haluat poistaa virheettömästi tekstiä, kuvia tai grafiikkaa sisältävän Word-sivun, avaa asiakirja ohjelmassa, paina näppäimistön näppäimiä ALT + CTRL + G ja kun olet valinnut kohteen Sivu, syötä sivunumero ja napsauta Seurata.

Kun loukkaava sivu on avattu, siirrytään tekstin tai sisällön alkuun, vie osoitin sivun alkuun, pidä SHIFT-näppäintä painettuna ja paina viimeistä merkkiä sivun alalaidassa; Tällä tavoin valitsemme kaiken sisällön ja painamme vain näppäimistön CANC-näppäintä poistaaksesi sen yhdessä sen sisältäneen sivun kanssa.

Poista tyhjät sivut

Jos pelkäämme, että dokumentissa on piilotettu paljon tyhjiä sivuja, voimme nopeasti tarkastella niitä kaikkia avaamalla asiakirjan Wordissa painamalla oikeassa alakulmassa olevaa kuvaketta Tulosteen asetteluklikkaamalla yläreunassa olevaa valikkoa Näytä, aktivoimalla siirtymisruudun kohteen ja tuomalla meidät vasemmassa sivupalkissa välilehdelle Sivut.

Näemme siis kaikki asiakirjan sivut: vieritä hiiren rullalla, kunnes löydät tyhjät sivut ja heti kun löydämme yhden, paina niitä hiiren painikkeella ja paina näppäimistön CANC-näppäintä, jotta poistaa ne pysyvästi.

Poista sivut, joissa on kappalemerkit

Toinen erittäin tehokas tapa poistaa tekstiä sisältäviä sivuja on kappalemerkkien käyttö, jotka ovat yleensä näkymättömiä. Jatkamiseksi aktivoimme ensin kappalemerkit painamalla CTRL + SHIFT + 8 tai viemällä meidät valikkoon Koti yläreunassa ja painamalla erillistä symbolia (P ylösalaisin).

Kun tekstiin piilotetut symbolit näkyvät, siirrä kohdistin kappaleen alkuun, pidä sitten SHIFT-näppäintä painettuna ja paina tarkasti sivun tai kappaleen lopussa olevaa käänteistä P-kirjainta. Nyt kun poistettava tekstin osa on valittuna, paina CANC-näppäintä poistaaksesi kaikki ja siten myös sen isännöineen sivun.

Poista sivu LibreOfficesta

Jos käytämme Wordin sijasta LibreOffice Dokumenttien muokkausohjelmana voimme löytää nopeasti tyhjät sivut avaamalla asiakirjan LibreOffice Writerissä (Wordin vastine) ja painamalla Näytä ja painaa kohdetta Muotoilumerkit.

Nyt näemme kappalemerkit ilmestyvät uudelleen, kuten aiemmin Wordissa nähtiin. Jos haluat poistaa tietyn sivun, paina kappaleen alussa, pidä SHIFT-näppäintä painettuna, paina käänteistä P-kirjaimen muotoista näppäintä sivun lopussa ja nyt kun kaikki on valittu, poista kaikki painamalla CANC-näppäintä.

Jos toisaalta haluamme löytää tyhjät sivut erittäin suuresta asiakirjasta, paina valikon yläosassa Näytä, paina Navigaattori-kuvaketta ja valitse kohde Sivu avattavassa valikossa ja paina nuolinäppäimiä selataksesi nopeasti kaikkia esillä olevia sivuja.

Kun olemme löytäneet sivun, voimme poistaa sen nopeasti kappalemerkkien avulla. jos etsimme muita sivuja, joissa on kuvia, taulukoita, kaavioita ja kaikkea muuta, voimme käyttää selaimen alaosassa olevia suodattimia löytääksemme nopeasti kaiken sisällön.

Miten poistaa sivu wordissa

Miten poistaa sivu Wordissa

Kun käytät Wordia, saatat joskus törmätä tilanteeseen, jossa sinulla on tarve poistaa sivu. Tämä voi olla tarpeellista esimerkiksi, kun haluat päästä eroon tyhjistä sivuista tai kun haluat poistaa tarpeettoman sivun dokumentistasi. Onneksi Word tarjoaa helpon tavan poistaa sivuja. Seuraa seuraavia ohjeita, jos haluat oppia, kuinka poistaa sivu Wordissa.

Ensimmäinen tapa poistaa sivu Wordissa on käyttää näppäimistön pikanäppäintä. Voit tehdä tämän painamalla "Ctrl" ja "G" -näppäimiä samanaikaisesti. Tämä avaa "Siirry" -valintaikkunan. Kirjoita tähän valintaikkunaan "sivu" ja paina "Enter". Tämä siirtyy ensimmäiselle sivulle. Käytä sitten "Del" -näppäintä poistaaksesi sivun. Tämä menetelmä on nopea ja tehokas tapa poistaa sivuja Wordissa.

Toinen tapa poistaa sivu Wordissa on käyttää sivunvaihtomerkkiä. Sivunvaihtomerkki on piilotettu merkki, joka erottaa eri sivut toisistaan Word-dokumentissa. Voit näyttää sivunvaihtomerkit valitsemalla "Näytä" -välilehdeltä "Merkitty" -ruudun. Kun olet löytänyt sivunvaihtomerkin, voit valita sen ja painaa "Del" -näppäintä poistaaksesi koko sivun. Tämä menetelmä on hyödyllinen, kun haluat poistaa tyhjän sivun Wordissa.

Kolmas tapa poistaa sivu Wordissa on käyttää kappalemerkkejä. Kappalemerkit ovat näkymättömiä merkkejä Wordissa, jotka osoittavat kappaleiden loput. Voit näyttää kappalemerkit valitsemalla "Näytä" -välilehdeltä "Kappalemerkit" -ruudun. Etsi sivun loppuun asti ulottuva tyhjä kappalemerkki ja poista se. Tämä poistaa myös sivun. Kappalemerkkien käyttö on hyödyllinen menetelmä poistaa sivuja Word-dokumentista.

Neljäs tapa poistaa sivu Wordissa on käyttää "Leikkaa" ja "Liitä" -toimintoa. Voit tehdä tämän valitsemalla sivun sisällön ja painamalla "Ctrl" + "X" -näppäimiä. Tämä leikkaa sivun sisällön leikepöydälle. Siirry sitten siihen kohtaan, johon haluat liittää sivun sisällön ja paina "Ctrl" + "V" -näppäimiä. Tämä liittää leikepöydällä olevan sisällön uuteen kohtaan. Tämä menetelmä poistaa sivun ja siirtää sen sisällön haluamaasi kohtaan.

Word poista sivu

Wordissa tyhjien sivujen poistaminen voi olla melko helppoa, kun tiedät oikeat toimenpiteet. Joskus dokumenttiin saattaa jäädä tyhjiä sivuja, jotka haluat poistaa ennen tulostamista tai jakamista. Tämä voi olla erityisen ärsyttävää, jos tyhjiä sivuja on useita. Onneksi Word tarjoaa helpon tavan poistaa nämä sivut yhdellä napsautuksella.

Aloita siirtymällä siihen sivuun, josta haluat poistaa tyhjän sivun. Tämä voidaan tehdä joko sivunäkymällä tai tulostusnäkymällä. Tärkeintä on, että olet oikealla sivulla ennen kuin jatkat poistamista. Voit tarkistaa tämän tarkastelemalla sivunumeroa alareunassa Word-ikkunassa.

Seuraavaksi valitse "Tiedosto" -välilehti Wordin yläreunasta. Tämän jälkeen valitse "Tulosta" -vaihtoehto, joka avaa tulostusvalikon. Älä huoli, et tarvitse todellisuudessa tulostaa mitään, tämä on vain tapa päästä tyhjennysoptioon.

Tulostusvalikossa valitse "Tulosta" -vaihtoehto. Tämä avaa tulostusasetukset-ikkunan, jossa voit määrittää tulostusvaihtoehdot. Täältä löydät myös "Sivut" -osion, joka on tärkeä osa tyhjien sivujen poistamista Wordissa.

Valitse "Sivut" -osiossa "Yksittäisten sivujen" vaihtoehto. Tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden valita, mitkä sivut tulostetaan. Nyt sinun tarvitsee vain valita sivut, jotka haluat säilyttää ja jättää tyhjät sivut pois valinnasta. Kun olet tehnyt valintasi, voit sulkea tulostusasetukset-ikkunan, etkä tarvitse enää todellisuudessa tulostaa mitään.

Miten poistaa tyhjä sivu wordissa

Miten poistaa tyhjä sivu Wordissa: Joskus saatat huomata, että Word-dokumenttiin ilmestyy tyhjiä sivuja, jotka haluat poistaa. Onneksi tämä on helppoa tehdä Wordissa. Voit poistaa tyhjän sivun seuraavasti:

1. Tarkista sivun lopetusmerkit: Ensimmäinen askel on tarkistaa, onko tyhjällä sivulla mitään lopetusmerkkejä, kuten sivunvaihtoja tai tyhjiä rivinvaihtoja. Voit näyttää nämä merkit napsauttamalla "Kotisivu" -välilehden "Näytä/piilota" -osiossa "Lopetusmerkit" -painiketta.

2. Poista lopetusmerkit: Jos löydät tyhjän sivun lopetusmerkkejä, voit poistaa ne valitsemalla ne ja napsauttamalla "Poista" -painiketta. Tämän pitäisi poistaa tyhjä sivu.

3. Vähennä sivun marginaaleja: Joskus tyhjä sivu voi johtua liian suurista sivun marginaaleista. Voit yrittää vähentää marginaaleja siirtymällä "Sivuasettelu" -välilehdelle ja valitsemalla "Marginaalit". Voit sitten valita pienemmät marginaalit ja katsoa, poistuuko tyhjä sivu.

4. Poista manuaalinen sivunvaihto: Jos tyhjä sivu ei poistu edellisillä menetelmillä, se voi johtua manuaalisesta sivunvaihdosta. Voit tarkistaa tämän napsauttamalla "Kotisivu" -välilehden "Etsi" -osiossa "Etsi" -painiketta. Kirjoita "Sivunvaihto" ja paina Enter. Jos näet manuaalisen sivunvaihdon, voit poistaa sen valitsemalla sen ja painamalla "Poista" -painiketta.

Johtopäätökset

Vaikka Word-sivun poistaminen saattaa tuntua itsestään selvältä ja triviaalilta, olemme osoittaneet, että ilman kaiken tekstin poistamista on ongelmallista poistaa kokonaisia ​​sivuja asiakirjasta, ellet käytä navigointipalkkia arkkien esikatseluilla (jotka voimme poistaa yksitellen). .

Jos tyhjät sivut ovat ongelma, se on paljon helpompaa, koska tyhjällä sivulla on aina vähintään yksi kappalemerkki ja kun tietty haku on aloitettu, voimme käyttää tätä muotoilumerkkiä minkä tahansa sivun poistamiseen.

Jos käytämme LibreOfficea, toiminnot ovat melko samanlaisia, meidän ei tarvitse pelleillä liikaa kappalemerkkien käyttöönoton kanssa. Writer-ohjelman Navigator-toiminnon avulla voit nopeasti etsiä tyhjiä tai muita poistettavia sivuja todella tehokkaalla suodatusjärjestelmällä (paljon enemmän kuin Wordilla).

Asiantuntijaksi Word-käyttäjäksi pääsemiseksi kannattaa myös opetella muokkaamaan joitain piilotetut lisäasetukset, jotta se olisi erittäin tehokas. Jos sen sijaan haluamme yhdistää Word-asiakirjamme, voi olla hyvä idea oppia kuinka se tehdään lisää kaavioita, jotka antavat varmasti paljon ammattimaisempaa ilmettä esityksille ja raporteille.

Indeksi
  1. Etsi ja poista sivu
  2. Poista tyhjät sivut
  3. Poista sivut, joissa on kappalemerkit
  4. Poista sivu LibreOfficesta
  5. Miten poistaa sivu wordissa
  6. Word poista sivu
  7. Miten poistaa tyhjä sivu wordissa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up