Parhaat vaihtoehdot Adobe Acrobat Readerille PDF-tiedostojen lukemiseen ja avaamiseen

10 parasta kevyttä ja ilmaista ohjelmaa Adobe PDF -lukijan korvaamiseen ja asiakirjojen avaamiseen tietokoneellasi

Acrobat Reader ja Kannettava asiakirjamuoto" (tunnetaan PDF) ovat olleet siunaus Internet-viestinnässä. Tämän tiedostomuodon ansiosta oli mahdollista jakaa asiakirjoja säilyttäen niiden muotoilu ja muokkaukset riippumatta siitä, mitä tekstinkäsittelyohjelmistoa ne on luotu. Ajan myötä PDF-muodosta on tullut maailmanlaajuinen standardi asiakirjojen levittämisessä sekä työpaikalla ja yrityksessä että kotona ja koulussa.

Adobe sallii sen edelleen lataa Adobe Acrobat Reader PDF-lukuohjelmana, vaikka ajan mittaan on ilmaantunut muita ilmaisia ​​ohjelmia, jotka pystyvät lukemaan tätä dokumenttimuotoa myös ilman Adoben kehittämää ohjelmistoa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti vaihtoehtoja Acrobat Readerille, niin sinä voit lukea PDF-tiedostoja ilman Adobe-ohjelman lataamista, mikä pitää järjestelmän puhtaana ja nopeana, varsinkin jos tietokoneella on yli 4 vuotta harteillaan eikä liikaa RAM-muistia.

Indeksi
  1. 1) Verkkoselain
  2. 2) LibreOffice Draw
  3. 3) PDF24 Creator
  4. 4) Nitro PDF Reader
  5. Muita ohjelmia PDF-tiedostojen lukemiseen
    1. Johtopäätökset

1) Verkkoselain

Nykyaikaiset verkkoselaimet voivat lukea PDF-tiedostoja ilman ohjelmistoja, jolloin Adobe Acrobat Readerin lataaminen on täysin tarpeetonta. Parhaat selaimet, joita voimme käyttää PDF-tiedostojen lukemiseen, ovat Microsoft Edge (sisäänrakennettu Windows 11:een ja Windows 10:een) ja Google Chrome, joka voidaan asentaa myös muihin käyttöjärjestelmiin, kuten macOS ja Linux.

Kun olet ladannut PDF-tiedoston jollakin mainituista selaimista, napsauta tiedostoa avataksesi sen oletusselaimella. jos PDF-tiedostoa ei avata selaimella, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Omaisuus, napsauta painiketta Muuttaa kohteen vieressä Avaa ja valitse yksi PDF-muodon kanssa yhteensopivasta selaimesta, jotta kaikki tulevat asiakirjat voidaan avata selaimella.

Saat lisätietoja myös lukemalla oppaamme osoitteessa kuinka google chromea käytetään pdf-tiedostojen avaamiseen. <br />

2) LibreOffice Draw

Jos etsimme täydellistä ohjelmaa PDF-tiedostojen avaamiseen ja muokkaamiseen, suosittelemme, että lataat sen välittömästi LibreOffice, avoimen lähdekoodin toimistopaketti vaihtoehto Microsoft Officelle ja saatavilla Windowsille, Macille ja Linuxille.

Ohjelma, jonka voimme yhdistää PDF-tiedostoihin, on LibreOffice Draw, joka on vektorigrafiikkaan omistettu ohjelma. Avaamalla PDF-tiedostoja Draw'lla voimme sekä lukea jokaisen PDF-sivun sisällön että muokata kirjoituksia, kuvia ja grafiikkaa, jotta voimme tallentaa uuden muokatun PDF:n.

Jos haluat löytää muita PDF-tiedostojen muokkaamiseen tarkoitettuja työkaluja, suosittelemme lukemaan oppaamme aiheesta kuinka muokata PDF-tiedostoja (ilmaisia ​​ohjelmia ja sivustoja).

3) PDF24 Creator

Jos etsimme pätevää vaihtoehtoa Adobe Acrobat Readerin maksulliselle versiolle (joka voi myös muokata asiakirjoja), paras paketti on PDF24 Creator, saatavilla virallinen sivusto.

Tämän sviitin sisältä löydämme a yksinkertainen PDF-katseluohjelma mutta myös a edistynyt PDF-editori tukena on erilaisia ​​nopeita työkaluja, joilla voit pakata, leikata, yhdistää, lisätä ja poistaa mitä tahansa elementtiä PDF-tiedostoista, jolloin voit työskennellä PDF-tiedostojen parissa ilman penniäkään. Myös PDF24-työkalut ovat käytettävissä verkossa ilman asennusta, hyödyntäen tilaisuutta varten luotuja verkkosovelluksia.

4) Nitro PDF Reader

Ne, jotka etsivät yksinkertaista PDF-lukijaa asiakirjojen katseluun, voivat myös osoittaa Nitro PDF Reader, yksinkertainen ja ilmainen ohjelmisto ladattavissa osoitteesta omistettu sivusto.

Tämä lukija esittelee kaikki myös Adobe Acrobat Readerissa nähdyt elementit, mikä tarjoaa pätevän vaihtoehdon merkitse, korosta, tulosta ja lisää allekirjoitus PDF-tiedostoihin, käyttämällä hyvin yksinkertaista graafista käyttöliittymää, joka voi toimia sujuvasti jopa hitaammissa tietokoneissa.

Tässä ohjelmassa voimme myös lukea oppaamme Nitro PDF Reader: ohjelma pdf-tiedostojen lukemiseen, muokkaamiseen ja luomiseen.

Muita ohjelmia PDF-tiedostojen lukemiseen

Yllä olevien ohjelmien lisäksi voimme ladata ja käyttää monia muita kelvollisia ohjelmia PDF-tiedostojen lukemiseen, jotta meidän ei aina tarvitse olla riippuvaisia ​​Adoben julkaisemasta ohjelmistosta.

1) Sumatra PDF se on suosituin, koska se on myös kevyin. Tämä PDF-lukija on kannettava, sitä ei tarvitse asentaa, mutta se toimii heti ja on avoimen lähdekoodin, mainokseton ja ilmainen käyttää.

2) Foxit Reader se on erittäin kevyt ohjelmisto, joka muistuttaa Adobe Readeria, ja siinä on monia samoja ominaisuuksia. Voit lisätä muistiinpanoja, lähentää, etsiä tekstiä, tarkastella asiakirjaa ilman kuvia ja paljon muuta.

3) SlimPDF on pieni 1,4 Mt:n ohjelmisto, jonka avulla voit lukea PDF-dokumentteja nopeasti tulostus-, zoomaus- ja kiertopainikkeilla. Erittäin perus, ehkä vähän huonompi kuin Sumatra, mutta silti mukava parempi valinta kuin raskas Adobe-soitin.

4) PDF-Xchange Viewer on tehokkaampi ohjelmisto ja ilman mainospalkkien lisäosia. Kaiken kaikkiaan latauksen koko on 17,9 Mt, kun taas asennuksen jälkeen se painaa noin 25 Mt. Asiakirjan ja kuvien visuaalisen laadun parantamiseksi tai vähentämiseksi on useita vaihtoehtoja. Tärkein toiminto on se syötä tekstiä ja täytä PDF-dokumenttien lomakkeita.

5) Täydellinen PDF-lukija Windows 11:lle ja Windows 10:lle on loistava ohjelma niille, jotka haluavat asentaa kaiken Microsoft Storesta lataamatta mitään verkosta. Jos valitset tämän lukijan pdf-tiedostojen avaamiseen, muista poistaa kaikki valinnat paitsi Reader asennuksen aikana. Käyttöliittymä muistuttaa tällä kertaa Office 2007:ää, todellakin se on käytännössä identtinen graafisesti vasemmassa yläkulmassa olevan kuvakkeen ja sekakohteiden valikon kanssa.

6) Viileä PDF-lukija se on pieni, erittäin kevyt, kannettava ja nopea, se toimii ilman asennusta, se ei tee muuta kuin lukee pdf-tiedostoja avaamalla ne hetkessä kuin surffaisit netissä. Ainoat vaihtoehdot ovat zoomaus lähentää tai loitontaa ja painikkeet vaihtaa sivua eteenpäin ja taaksepäin.

7) Linuxille ja Ubuntulle sen sijaan paras PDF-lukija on Evince, joka on jo integroitu järjestelmään ja jota on kätevä käyttää minkä tahansa PDF-tiedoston lukemiseen.

Johtopäätökset

Yllä olevien ohjelmien avulla pystymme siihen lukea ja avata PDF-tiedostoja jopa ilman Adobe Acrobat Readeria käyttämällä useimmissa tapauksissa paljon kevyempiä ohjelmia, jotka usein on jo integroitu järjestelmään tai tarpeeksi pieni käynnistymään jopa tietokoneissa, joissa on vähän RAM-muistia.

Muistutamme myös siitä Google Docs voit avata PDF-tiedostoja suoraan Internet-selaimella hyödyntäen tätä mahdollisuutta myös silloin, kun avaamme PDF-tiedostot suoraan sähköpostin liitteisiin Gmail (joka sitten avaa PDF-tiedostoja itsestään).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up