M1 Mac -sovelluksen käyttäminen Intel-sovelluksena

ARM-arkkitehtuurilla toimivan M1 Macin julkaisun myötä ohjelmistokehittäjien on päivitettävä sovelluksensa hyödyntääkseen Apple Silicon -sirun parannettua nopeutta ja tekniikkaa. Pysäytystilanteena Apple toimitti myös "Rosetta 2" -työkalun M1 Macin kanssa, jonka avulla olemassa olevat Intel-pohjaiset ohjelmistot voivat jatkaa toimintaansa alustalla. Jos käytät edelleen Intel-pohjaista ohjelmistoversiota, käytät todennäköisesti jo Rosettaa huomaamattasi.

Lue myös: Kuinka käyttää Macia tehokkaammin

Mitä ovat "universaalit sovellukset"

Applen M1 Silicon -siruille päivitetyt sovellukset tunnetaan tällä hetkellä "universaalisovelluksina". Kehittäjät käyttävät "Universaalista binaarista" päivittääkseen sovelluksensa toimimaan natiivisti Applen piisiruilla. Tämä universaali binaari mahdollistaisi sovelluksen toimimisen sekä Intel- että M1 Mac -tietokoneissa. Jos sovellusta ei ole päivitetty Universal 2:lle, M1 MacBook käyttää sitä muuntamalla Intel x86-64 -koodin Rosetta-emulointiohjelmistolla.

Toisaalta, jos käytät M1-sirua, Apple-pohjainen piiversio toimii.

Lue myös: Stage Managerin käyttäminen Macissa ja iPadissa

Kuinka tarkistaa, onko sovellus Intel / Silicon / Universal-pohjainen

Jos haluat tarkistaa, toimiiko sovellus Intel-pohjaisella ohjelmistolla, Apple Silicon -pohjaisella ohjelmistolla vai Universal-ohjelmistolla (sovellus tukee sekä Intel- että Silicon-suorittimia), voit tehdä sen Järjestelmäasetuksista alla kuvatulla tavalla:

1. Valitse Omenavalikosta vasemmasta yläkulmasta "Tietoja tästä Macista".

2. Valitse "Järjestelmäraportti".

3. Napsauta Järjestelmäraportin vasemman valikkoruudun Ohjelmisto-kohdasta Sovellukset.

4. Näet koko luettelon järjestelmääsi asennetuista sovelluksista. Voit selvittää, mikä sovelluksen versio on asennettu Mac-tietokoneellesi, kunkin yksittäisen sovelluksen Laji-sarakkeesta.

Jos haluat tarkistaa yksittäisen sovelluksen version Finderista, napsauta hiiren kakkospainikkeella sovelluksen kuvaketta ja valitse "Hae tietoja".

Tässä näet sovelluksen version Yleiset-kohdassa, joka on lueteltu Kind-kohdan edessä.

Lue myös: Kuinka nopeuttaa Maciasi

Apple Silicon -sovelluksen avaaminen Intel-sovelluksena

Joskus, kun sinulla on Universal-versio sovelluksesta, saatat haluta käyttää Intel-versiota M1-version sijaan. Tämä voi johtua siitä, että M1-versiosta puuttuu tarvitsemasi ominaisuus tai Intel-versio on yhteensopiva tiettyjen kolmannen osapuolen laajennusten tai laajennusten kanssa, joita M1 ei vielä tue.

Tällaisissa tapauksissa voit pakottaa sovelluksen suorittamaan Intel-version Rosettalla Applen M1-version sijaan:

1. Etsi ja valitse sovellus Finder-valikosta. Useimmat sovellukset löytyvät Sovellukset-kansiosta (pääsee Finderin kautta kohdasta "Go -> Applications").

2. Napsauta sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Hae tiedot". Vaihtoehtoisesti voit valita sovelluksen ja painaa näppäimistön Komento-I. Tämä avaa tietoikkunan, jossa on tietoja sovelluksesta.

3. Valitse tässä ikkunassa "Avaa Rosettalla" -ruutu.

4. Sulje Info-ikkuna. Jos sovellus on jo käynnissä, sulje ja käynnistä se uudelleen.

Se siitä! Aina kun käynnistät sovelluksen, Mac käyttää ohjelmiston Intel-versiota Rosetta-emulointiohjelmiston kautta. Jos haluat palata M1-versioon myöhemmin, toista vaiheet ja poista valinta ruudusta.

Raportteja on myös tullut, että kolmansien osapuolien iOS-sovellukset kaatuvat uusiin M1 Macbookeihin. Onko sinullekin käynyt niin?

Indeksi
  1. Mitä ovat "universaalit sovellukset"
  2. Kuinka tarkistaa, onko sovellus Intel / Silicon / Universal-pohjainen
  3. Apple Silicon -sovelluksen avaaminen Intel-sovelluksena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up