OneDrive-sovelluksen poistaminen Windows 10:ssä

Windows 8:sta alkaen jokaiseen Windows-järjestelmään on esiasennettu OneDrive-sovellus, Microsoftin ilmainen pilvitallennuspalvelu. Tarina ei ole erilainen Window 10:ssä. Jos käytät jo toista pilvipalvelua, kuten Google Drivea tai Dropboxia, olet todennäköisesti jo asentanut asianmukaisen sovelluksen tiedostojen ja kansioiden synkronoimiseksi pilven kanssa, ja saatat haluta poista OneDrive Windows 10 -järjestelmästäsi.

Mutta kuten useimmat esiasennetut sovellukset, OneDriven asennusta Windows 10:stä ei voi poistaa helposti napsauttamalla ja napsauttamalla. Näin ollen, jos haluat, voit poistaa OneDriven kokonaan Windows 10:stä seuraavasti.

Poista OneDrive Windows 10:stä

Koska ei ole helppoa tapaa poistaa OneDriven asennusta Windows 10:stä, aiomme käyttää komentokehotetta sen poistamiseen. Ennen kuin teemme sen, meidän on suljettava OneDrive-sovellus.

Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella OneDrive-kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitsemalla "Poistu".

Tämä toiminto tuo vahvistusikkunan eteenpäin. Napsauta "Kyllä"-painiketta poistuaksesi OneDrive-sovelluksesta. Tämä toiminto lopettaa myös OneDrive-prosessin. Jos olet epävarma, voit tarkistaa saman Task Managerin "Prosessit"-välilehdeltä.

Kun olet poistunut OneDrive-sovelluksesta, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse sitten "Komentokehote (Admin)" -vaihtoehto. Vaihtoehtoisesti voit myös painaa "Win + X" ja sitten näppäimistön "A"-näppäintä.

Kun komentokehote on avattu, kirjoita seuraava komento järjestelmäarkkitehtuurisi mukaan.

Jos käytät 32-bittistä järjestelmää, käytä alla olevaa komentoa.

%systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe /uninstall

Jos käytät 64-bittistä järjestelmää, käytä alla olevaa komentoa.

%systemroot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /uninstall

Heti kun suoritat komennon, Windows poistaa OneDrive-sovelluksen lopullisesti. Komentorivi ei kuitenkaan anna vahvistusviestiä.

Itse asiassa, jos avaat Windowsin Resurssienhallinnan, et enää löydä OneDrivea siitä. Voit myös yrittää etsiä sitä Käynnistä-valikosta.

Nyt voit myös turvallisesti poistaa kaikki OneDrive-kansiot eri paikoissa, jos et halua, että sinulla on jäänteitä. Voit tehdä tämän avaamalla Windowsin Resurssienhallinnan, valitsemalla Näytä-välilehden ja valitsemalla sitten Piilotetut kohteet -valintaruudun.

Kun piilotetut kansiot paljastuvat, avaa "ProgramData"-kansio ja poista "Microsoft OneDrive" -kansio.

Siirry nyt käyttäjäprofiilisi kansioon ja poista "OneDrive"-kansio. Jos ihmettelet, sijainti on jotain "C:\Käyttäjät\Käyttäjänimesi".

Avaa samassa kansiossa "App Data" -kansio ja siirry kohtaan "Paikallinen" ja sitten "Microsoft"-kansioon. Poista "OneDrive"-kansio. Jos sinulla on ongelmia kansion poistamisessa, käynnistä järjestelmä uudelleen ja yritä uudelleen.

Olet onnistuneesti poistanut OneDrive-jäännökset Windows 10:stä.

Jatkossa, jos haluat käyttää OneDrivea uudelleen, voit asentaa sen helposti uudelleen suorittamalla alla olevan komennon komentokehotteessa.

32-bittisille järjestelmille:

%systemroot%\System32\OneDriveSetup.exe

64-bittisille järjestelmille:

%systemroot%\SysWOW64\OneDriveSet.exe

Heti kun suoritat komennon, Windows asentaa OneDriven ja voit määrittää sen heti.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä OneDriven poistamiseen Windows 10:stä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up