Kuinka yhdistää kaksi näyttöä tietokoneeseen

opas kahden näytön liittämiseen tietokoneeseen ja niiden yhteiskäyttöön: Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä tehtävät vaatimukset ja määritykset

Nykyään lähes jokainen käyttää kahta näyttöä työskentelyyn, jotta ohjelmat ja erilaiset työikkunat voidaan jakaa paremmin. Jokainen moderni tietokone tukee kahta näyttöä, ja jos ei, voimme aina asentaa näytönohjaimen kahdella videolähdöllä.

Lisätään tähän, että uusimmissa Windows-versioissa voimme löytää monia ominaisuuksia tukemaan kahden näytön kokoonpanoa, mikä edellytti aiemmin erikoisohjelmien käyttöä signaalin "jakamiseen" yksinkertaisella napin painalluksella.

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä jokaisella näytöllä voi olla oma tehtäväpalkki ja Käynnistä-painike, meillä voi olla kaksi erilaista taustakuvaa tai vain yksi panoraamakuva, joka on jatkettu kahdelle näytölle. Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka kytke kaksi näyttöä tietokoneeseenalkaen vaatimuksista ja loppuun asti Windowsissa määritettävillä asetuksilla.

Mitkä näytöt valita

Kahden näytön luomiseen tarvitaan luonnollisesti kaksi näyttöä, joiden ei välttämättä tarvitse olla samoja. Voit myös käyttää eri valmistajien näyttöjä, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi se on suositeltavaa molemmilla näytöillä on sama maksimiresoluutio.

Käyttämällä kahta eri resoluutiolla varustettua näyttöä (toinen esimerkiksi 1920 × 1080 pikseliä ja toista 1366 × 768 pikseliä) saamme ikkunoiden koon automaattisen muutoksen vetämällä ne näytöltä toiselle: tämä johtaa muutokseen ikkunan sisällön mittasuhteita (esimerkiksi Word-tekstiä) on erittäin vaikea hallita.

Jos käytät kahta näyttöä eri resoluutioilla, parempi, että ne toimivat vanhemman tai pienemmän resoluution näytön suurimmalla resoluutiolla (yllä olevassa esimerkissä asetimme molemmat näytöt 1366x768 pikseliin).

Muuta näytön resoluutiota

Voit muuttaa kunkin näytön resoluutiota avaamalla Käynnistä-valikon, avaamalla sovelluksen Järjestelmäasetukset ja lähdetään matkaan Järjestelmä -> Näyttö.
Valitsemme molemmissa näytöissä suurimman käytettävissä olevan resoluution, jotta saadaan erittäin tehokas kaksoisnäyttö.

Jos emme tiedä, mikä näyttö ostaa tietokoneellemme, voimme lukea artikkeleitamme aiheesta Mitä ominaisuuksia uudessa PC-näytössä pitäisi olla? ja miten Valitse LCD-näyttösi ja näytön tarkkuus.

Kuinka yhdistää kaksi näyttöä

Tarkastuksen jälkeen sinun on tarkistettava liitännät tietokoneen ja molempien näyttöjen takana. Tietokoneessa on oltava kaksi videolähtöäjoka voi olla saatavilla sekä emolevyllä että erillisellä näytönohjaimella.

Suosituimmat digitaaliset videoliitännät ovat HDMI, DisplayPort Ja DVI: Varmistetaan, että kaksi näistä on tietokoneen takana ja että molemmissa näytöissä on vähintään yksi DVI-portti ("vanhempi" mainituista).
Molemmissa näytöissä voi olla myös kaksi erityyppistä liitäntää: esimerkiksi yhden näytön voi liittää HDMI-kaapelilla ja toisen DVI- tai DisplayPort-kaapelilla ilman ongelmia. Vältä VGA-liitännän käyttöäjoka on nyt päivätty suurimmalle osalle tämän päivän päätöslauselmista.

Jos haluat liittää näytön HDMI:n kautta, suosittelemme a laadukas HDMI-kaapeli tai a Viimeisin DisplayPort-kaapelijotta tuettaisiin mahdollisimman paljon videoresoluutiota ja saadaan myös äänikulku (hyödyllinen näytöissä, joissa on integroidut kaiuttimet).

Onko meillä monitorillamme muutaman vuoden vyön alla? Tässä tapauksessa on varmistettava, että käytät a Laadukas DVI-kaapeli parhaan laadun saavuttamiseksi (ilman äänitukea, poissa DVI:stä).

Siinä tapauksessa että meidän on ostettava toinen näyttö tarkistetaan se HDMI ja DisplayPort ovat mukanajotta se voidaan sovittaa mihin tahansa tietokoneeseen. Jos työskentelet kannettavan tietokoneen kanssame voimme yhdistä kaksi näyttöä ostaa yksi Telakointiasematjoka toimii linkkinä ja lisää VGA- tai HDMI-portteja liitäntää varten.

Jos meillä on erityyppisiä portteja tietokoneessa ja näytössä, voimme käyttää muuntajakaapeleita HDMI-näyttöportti, HDMI-DVI Ja DVI-DisplayPortjoten voit aina kytkeä toisen näytön johonkin tietokoneen takana olevista porteista.

Jos haluamme oppia erot eri kaapeleiden välillä, voimme myös lukea oppaamme Erot HDMI- ja VGA-kaapeleiden sekä DVI- ja DisplayPort-liittimien välillä.

Käytä tietokoneesi näytönohjainta

Hyvälaatuisessa erillisessä näytönohjaimessa tulee olla HDMI-portti, yksi tai useampi DisplayPort-portti ja DVI-portti (vaikka se ei ole enää viime aikoina mukana); kalleimmilla näytönohjaimilla voimme liittää jopa 6 näyttöä niin moneen porttiin!
Jos näytönohjain on integroitu emolevyyn, lähes kaikissa nykyaikaisissa tietokoneissa on DVI- ja HDMI-liitännät videoportteina: käytä näitä vain kahden näytön hankkimiseen.

Kun kaksi näyttöä on liitetty näytönohjainkorttiin, voimme käyttää sekä Windowsin asetuksia että näytönohjainten ohjaimien ohjauspaneeli hallita resoluutiota ja käyttötilaa.

Tältä osin voimme välittömästi ladata päivitetyt ohjaimet lukemalla oppaamme Lataa ja asenna päivitetyt NVIDIA- ja AMD-näytönohjainohjaimet.

Jos haluamme lisätä tietokoneeseen erillisen näytönohjaimen, lue vain perusteellinen artikkelimme Kuinka valita näytönohjain PC-grafiikkaa varten.

Asenna kaksi näyttöä Windowsissa

Erilaisten kytkentöjen tekemisen jälkeen on aika käynnistää tietokone ja määritä kaksi näyttöä. Suosittelemme, että aloitat aina vain yhdestä näytöstä (sen, jonka tunnistamme päänäytöksi), ja jatkat sitten toisen liittämisessä ja määrityksessä. Ensimmäisen konfiguroinnin jälkeen meidän ei tarvitse tehdä muuta: Windows muistaa mukautetut asetuksemme ja voimme aina hyödyntää kaksoisnäyttöä.

Kun olemme kytkeneet toisen näytön kaapelin, mennään sisään Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttölaajennamme Useita näyttöjä -valikkoa (Windows 11:ssä) ja painamme -painiketta Havaita; Jos olemme kytkeneet kaiken oikein, toinen näyttö ilmestyy hallintajärjestelmään.
Ensisijainen näyttö on merkitty symbolilla 1 yläpuolella, kun taas toissijainen näyttö on merkitty 2; valitsemme sitten näytön, jonka haluamme ensisijaiseksi pudotusvalikosta, paina -painiketta Tunnistaa saadaksesi selville, onko se todella asetettu arvoon 1 vai 2.

Kun olet määrittänyt ensisijaisen näytön, paina näppäimiä yhdessä WIN+P päästäksesi valikkoon nopeasti Projektitarvitaan toisen näytön määrittämiseen.
Kahden näytön tilassa paras ääni on Laajennaeli alkuperäisen työpöydän laajennus luodaan uudella erillisellä tehtäväpalkilla.

Kuten yllä mainittu, päätöslauselmaa näytön on oltava identtinen molemmissa näytöissä, vaikka uhrattaisiinkin uudemman näytön laatu. Jos meidän on muutettava tekstin ja kuvakkeiden kokoa, palataan polkuun Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö ja muutetaan merkintää Skaalausjättäen 100 %, ellet käytä FullHD- tai 4K-näyttöä.

Kuinka määrittää tehtäväpalkki

Windowsissa voit valita miten tehtäväpalkki näytetään kun työpöytä on kahden näytön poikki. Windows 11:ssä se riittää viemään meidät polulle Asetukset -> Mukauttaminen -> Tehtäväpalkkilaajenna osio Tehtäväpalkin käyttäytyminen ja valitse, aktivoidaanko ääni vai ei Näytä tehtäväpalkki kaikilla näytöillä vai näytetäänkö sovellukset samassa palkissa.

Windows 10:ssä vaihtoehdot löytyvät napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windowsin alapalkkia ja napsauttamalla Tehtäväpalkin asetuksetosiossa Lisää näyttöjä. Huomaa, että Käynnistä-valikko näkyy molemmilla näytöillä, mutta jokainen ohjelma avautuu päänäytölle ja se on tarvittaessa siirrettävä ja vedettävä toiseen näyttöön. Myös Windows 10:ssä voit valita yhden panoraama tausta molemmissa näytöissä valitse taustakuva ikkunasta (napsauta tyhjää työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja siirry sitten ylös Mukauta).

Käytä televisiota toisena näyttönä

Windowsissa voimme myös käyttää yhtä Smart TV toisena näytönävalitsemalla samoja kaapeleita kuin klassisissa näytöissä tai käytä televisiota toisena langattomana näyttönähyödyntäen Miracast-toimintoa.

Hyödynnä tätä toimintoa kytkemällä televisioon virta ja yhdistämällä se samaan Wi-Fi-verkkoon kuin tietokone, siirtymällä tietokoneeseen, jossa on Windows 11 tai Windows 10, painamalla näppäimiä WIN+K avataksesi valikon Lähettää ja paina havaitun Smart TV:n nimeä.
Nimen napsautuksen jälkeen vahvistamme yhteyden muodostamisen Smart TV:n kaukosäätimeen ja heti yhdistämisen jälkeen paina WIN+P uudelleen valitaksesi tilan. Laajenna.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka käytä televisiota tietokoneen langattomana toissijaisena näyttönä.

Johtopäätökset

Aiemmin kahden näytön liittäminen tietokoneeseen saattoi johtaa yhteensopivuusongelmiin tai molempien näyttöjen resoluutioongelmiin, joita oli vaikea ratkaista, mutta nykyään Windows 11:ssä ja Windows 11:ssä muutama hiiren napsautus riittää määritä kaksoisnäyttö ja aloita vakavasti työskentely.

Voimme aina asentaa, jotta meillä on enemmän hallintaa ja enemmän määritysvaihtoehtoja (etenkin vanhemmissa Windows 10 -versioissa). ilmaisia ​​ohjelmia kahden näytön työn optimoimiseksi.

Jos ajatus tabletin tai vielä paremmin iPadin käyttämisestä tietokoneen toisena näytönä kuitenkin innostuu, meidän tarvitsee vain lukea oppaamme Käytä kannettavaa tietokonetta tai tablettia toisena PC-näyttönä Ja Käytä iPadia toisena näyttönä tietää, miten se tehdään.

Indeksi
 1. Mitkä näytöt valita
  1. Muuta näytön resoluutiota
 2. Kuinka yhdistää kaksi näyttöä
  1. Käytä tietokoneesi näytönohjainta
 3. Asenna kaksi näyttöä Windowsissa
  1. Kuinka määrittää tehtäväpalkki
 4. Käytä televisiota toisena näyttönä
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up