Suojaa Windows 11 viruksilta vahvistamalla tietoturvaa

Onko Windows 11 -tietokoneemme alttiina viruksille ja kyberuhkille päivittäin? Katsotaanpa, kuinka turvallisuutta voidaan parantaa tehokkaasti

Windows 11 se on nykyaikainen ja jatkuvasti päivitettävä käyttöjärjestelmä: tämä vaikeuttaa virusten ja haittaohjelmien elämää yleensä, joiden on voitettava puolustusjärjestelmänsä tai henkilökohtaisten tiedostojen vahingoittaminen.

valitettavasti Windowsin suojat eivät ole erehtymättömiä ja tehokas, päivitetty virus voi saastuttaa tietokoneesi ja aiheuttaa samoja vahinkoja kuin aiemmissa Windows-versioissa: umpikujassa olevat lukitusnäytöt, tiedostojen ja ohjelmien katoaminen, ponnahdusikkunoita ohjelmia selatessa tai avattaessa, yleinen hitaus ja salatut asiakirjat ( jälkimmäinen oire vaarallisten hyökkäyksestä lunnasohjelmat).

Seuraavaan oppaaseen olemme koonneet kaikki parhaat vinkit suojaa Windows 11:tä viruksilta parantamalla tietoturvaakäyttämällä molempia Windows 11:een integroidun virustorjuntaohjelman toimintoja (esim Windows Defender) ja käyttämällä toimittamia työkaluja kaupalliset virustentorjuntaohjelmat (ladattavissa ilmaisena kokeiluversiona).

Ota ytimen eristys käyttöön

Yksi tehokkaimmista ominaisuuksista Windows 11:n viruksilta suojaamiseksi on järjestelmäprosessien virtualisointi, mikä tekee niistä vaikeaksi viruksille tai hyökkääjille. Oletuksena tämä suojaus on poistettu käytöstä, mutta se voidaan ottaa käyttöön missä tahansa tietokoneessa, joka tukee virtualisointia.

Aktivoidaksesi ydineristyksen Windows 11:ssä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, paina Asetukset-kohtaa, paina valikkoa Yksityisyys ja turvallisuusnapsauta valikkoa Windowsin suojauspainamme valikkoa Laitteen suojaus ja paina lopuksi kohdetta Ytimen eristysyksityiskohdat.

Paina avautuvassa näytössä kohteen alla olevaa kytkintä Muistin eheys ja käynnistä Windows uudelleen pyydettäessä, jotta muutokset tulevat voimaan.

Tästä lähtien Windowsin ydinprosessit toimivat virtualisoidussa tilassa tietokoneen ytimessä ja muistissa, jotta Windows-tartunnat hidastuvat ja hakkerin on vaikea hallita tietokonetta kokonaan.

Ota Windowsin hiekkalaatikko käyttöön

Microsoft tarjoaa mahdollisuuden asentaa järjestelmä Windows 11:een Windowsin hiekkalaatikkoeli todellinen virtuaalikone, jossa suorittaa riskialttiimpia ohjelmia ja missä suorittaa Internetistä ladatut suoritettavat tiedostot ensimmäistä kertaa vaarantamatta pääjärjestelmää.

Kaikkea, jota käytämme hiekkalaatikossa, ei voi poistua, joten vaikka käyttäisimme viruksen tai vaarallisen haittaohjelman, pelkkä ikkunan sulkeminen poistaa sen.

Oletuksena Windows Sandbox ei ole järjestelmässä, mutta voimme asentaa sen noudattamalla oppaassamme kuvattua menettelyä kuinka aktivoida hiekkalaatikko Windows 11:ssä ja 10:ssä.

Ota Ransomware-suojaus käyttöön

Windows Defender tarjoaa tehokkaita lisäsuojaus lunnasohjelmia vastaanmikä estää jälkimmäisiä pääsemästä arkaluonteisiin järjestelmäkansioihin ja henkilökohtaisiin kansioihin, mikä estää tartunnan vaarallisimman osan (eli henkilötietojen salauksen ja katoamisen).

Saadaksesi tämän välttämättömän suojan kiristysohjelmia vastaan ​​Windows 11:ssä, katsotaanpa polkua Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Windowsin suojaus -> Virus- ja uhkien suojauspaina kohdetta alaspäin Hallitse kiristysohjelmasuojausta ja aktivoi osion alla oleva kytkin Hallittu kansion käyttö.

Kun olet aktivoinut toiminnon, paina kohdetta alas Suojatut kansiot ja ilmoita kansiot, jotka on suojattava kiristysohjelmilta, painamalla -painiketta Lisää suojattu kansio.

Jos haluamme joidenkin laillisten sovellusten pääsevän näihin kansioihin, painamme kohdetta Salli sovellusten hallitu kansion käyttöjatkamme Sovelluksen lisääminen sallittu ja valitsemme sovellukset, joilla on pääsy kansioihin ilman rajoituksia (lisäämme vain turvalliset ja sertifioidut sovellukset).

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Ota Ransomware-suojaus käyttöön Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Ota Windows Defenderin lisäsuojaus käyttöön

Windows Defender tarjoaa a sovelluksen maineeseen perustuva suoja (Smart App) ja hyväksikäyttösuojajärjestelmäerittäin hyödyllinen virusten estämiseksi tartuttamasta järjestelmää.

Pohjimmiltaan nämä kaksi suojaa ovat aktiivisia, mutta varovaisuuden vuoksi tarkistamme niiden toiminnan ottamalla meidät pitkin reittiä Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Windowsin suojaus -> Sovellusten ja selaimen hallintajatkamme Maineeseen perustuvat suojausasetukset ja varmista, että kaikki kohteet ovat aktiivisia.

Sama tarkistus on tehtävä painamalla kohdetta Hyödynnä suojausasetuksia, jossa sinun on tarkistettava, että kaikki merkinnät on määritetty oletusarvoiksi; Tässä valikossa jotkin kohteet voivat olla deaktivoituja, koska ne ovat liian rajoittavia, me voimme valita, vahvistammeko turvallisuutta aktivoimalla ne.

Käytä premium-virustorjuntaa

Windows Defender on hyvä virustorjunta yksinkertaisten infektioiden estämiseen, mutta jotkut infektiot ovat niin monimutkaisia, että ne aiheuttavat odottamattomia tapahtumia vaikka tämä virustorjunta olisi asennettuna: esimerkiksi jotkin infektiot menevät silmukassa luoden uusia viruksia joka kerta ilman, että ne pystyvät koskaan poistamaan tartuntaa kokonaan.

Suosittelemme, että saat parhaan suojatason käytä kaupallista virustorjuntaa, jotta saavutetaan riittävä suojataso kaikissa käyttötilanteissa. Monet premium-virustorjuntaohjelmat tarjoavat myös a ilmainen kokeilujaksoerinomainen ohjelmiston laadun testaamiseen ja myöhemmin PC:lle säilytettävän valinnan (maksamalla käyttöoikeus).

Yksi parhaat premium-viruksentorjuntaohjelmat jonka voimme asentaa Windows 11:een ESET NOD32viitekohta yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka haluavat lisätä Windowsin suojausta.

NOD32 on erittäin kevyt RAM-muistissa (alle 80 Mt), siinä on kehittyneet heuristiset moduulit, se tarjoaa ohjausjärjestelmän pilven kautta, suojaa myös viruslinkkejä vastaan ja tietojenkalasteluviesteistä ja sen tarkistusmoduuleista (käynnistettäessä ja pyynnöstä) voit tehdä sen estää kaikki kyberuhat jopa ennen kuin se voi käynnistyä tai vahingoittaa järjestelmätiedostoja.

Ero Windows Defenderiin verrattuna on sen äärimmäinen puhdistuksen tarkkuus: virus poistetaan ja puhdistetaan välittömästi NOD32-moduuleista, jopa erittäin vakavien infektioiden yhteydessä (jotka Windows Defenderissä vaativat uudelleenkäynnistyksen). Viruksella ei ole paljon toivoa, jos se kohtaa niin täydellisen suojajärjestelmän kuin NOD32.

Jos haluat löytää muita erittäin tehokkaita kaupallisia virustorjuntaohjelmia (ja jotka voivat korvata Windows Defenderin), suosittelemme, että luet oppaamme parhaiten maksettu virustorjunta PC:lle ilmaisella kokeiluversiolla.

Johtopäätökset

Verrattuna Windows XP:hen (joka oli todellinen seula) ja Windows 7:ään (josta myös tuli epävarma) uudet Windows-versiot ovat selvästi turvallisempia ja vaikeammin rikottavia, mutta myös hakkerit ja tietokonepiraatit päivittävät ja luovat uusia uhkia ja uusia viruksia, jotka voivat vaikuttaa myös Windows 11:een.

Suojaaksemme Windows 11:tä viruksilta voimme parantaa tietoturvaa muokkaamalla Windows Defenderiä ja tekemällä siitä "tehokkaampi ja rajoittavampi" tai roskaamalla sen ja käyttämällä tehokasta premium-virustorjuntaa, kuten NOD32, saatavana myös ilmaisena kokeiluversiona 30 päivän ajan.

Edelleen virustentorjuntateemalla pyydämme sinua lukemaan oppaamme aiheesta paras pilvivirustorjunta ja klo parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot.

Indeksi
  1. Ota ytimen eristys käyttöön
  2. Ota Windowsin hiekkalaatikko käyttöön
  3. Ota Ransomware-suojaus käyttöön
  4. Ota Windows Defenderin lisäsuojaus käyttöön
  5. Käytä premium-virustorjuntaa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up