Laske Wi-Fi-reitittimen todellinen kattavuus

Markkinoilta löytyy monia Wi-Fi-modeemeja ja reitittimiä, jotka lupaavat peittää talon joka kulman, jopa suuremmissakin useissa kerroksissa järjestetyissä kodeissa. Useimmiten emme voi tehdä muuta kuin luottaa valmistajan sanoihin ja tarkistaa vasta myöhemmin, onko se todella totta peitto on suurempi kuin tavalliset modeemit vai oliko se yksinkertainen mainostemppu asiakkaiden houkuttelemiseksi.

Valitettavasti ne todella ovat hyvin harvat ihmiset tietävät , analysoivat kuinka peitto muuttuu käytetyn protokollan tyypin mukaan, kuinka signaali vaimenee Wi-Fi:n kohtaaman esteen tyypin perusteella ja kuinka laskea todellinen peitto yksinkertaisella matemaattisella laskelmalla.

Eri Wi-Fi-protokollat, eri kattavuus

Aloitetaan yksinkertaisimmista asioista, jotka on ymmärrettävä eri Wi-Fi-verkkoprotokollien kattavuuden ero. Alle olemme keränneet arvioidun kattavuuden kaikille nykyaikaisen modeemin tukemille verkkoprotokolleille:

 • WiFi 6: kutsutaan myös IEEE 802.11axtoimii 2,4 GHz ja 5 GHz taajuuksilla ja tarjoaa maksimipeiton noin 10 metriä (kaistanleveys 60 MHz).
 • WiFi 5: kutsutaan myös IEEE 802.11actoimii yksinomaan 5 GHz taajuudella ja tarjoaa maksimipeiton noin 15 metriä.
 • WiFi 4: kutsutaan myös IEEE 802.11ntoimii 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n taajuuksilla ja tarjoaa maksimipeittoalueen noin 45 metriä (2,4 GHz:n taajuudella) tai 20 metriä (5 GHz:n taajuudella).

Kuten on helppo kuvitella, nopeimmat protokollat ​​(Wi-Fi 5 ja Wi-Fi 6) ovat myös niitä, joilla on eniten vaikeuksia päästä kodin ulkopuolelle, koska ne käyttävät vähemmän tunkeutuvaa taajuutta (5 GHz) ja käyttävät kanavia korkean kaistan leveys (60 MHz). Toisaalta Wi-Fi 4:llä on erinomainen peitto 2,4 GHz:n taajuudellamutta se on herkempi läheisten verkkojen ja muiden kodin elektronisten laitteiden häiriöille.

Maksimaalisen peiton saamiseksi meidän on käytettävä Wi-Fi 4:ää alueilla, jotka ovat kauimpana modeemista (maksimi saavutettavan nopeuden kustannuksella), jättäen nopeimmat ja vakaat protokollat ​​(Wi-Fi 5 ja Wi-Fi 6) modeemin lähellä oleville laitteille (enintään 2 huonetta).

Wi-Fi-signaalin vaimennuksen laskenta

Edellisessä luvussa esitettyjä arvoja ei oteta huomioon signaalin vaimennus joka voi muodostaa yksittäisen seinän, tiiliseinän, teräsbetoniseinän, puisen oven tai minkä tahansa esteen modeemin ja kytkettävän laitteen väliin. Olettaen että Suurin modeemista saatava Wi-Fi-signaali on -30 dBm (tai läheiset arvot)katsotaan yhdessä kuinka paljon signaali vaimentaa kunkin peittoalueelle sijoitetun esteen tyyppiä:

 • Sähköjohdot: -1,9 dBm
 • Kipsilevy: -2,43 dBm
 • Puun ovi: -5,05 dBm
 • Seinä tiilistä: -14,66 dBm
 • Malta: -16,22 dBm
 • Betoniseinä tai pylväät: -19,41 dBm

Nopeiden laskelmien (lisäysten) avulla on helppo varmistaa, että yksinkertaisella tiiliseinällä ja puisella ovella signaali on -30 dBm (erinomainen signaali) putoaa -49,71 dBm:iinjoka vastaa laitteen peittoaluetta 3/4 bar (hyvä signaali).

Jokainen lisäämämme ovi tai seinä lisää peittoalueen negatiivista arvoa, jopa -90 dBm (liian heikon verkon aiheuttama signaalihäviö). Tämä erittäin negatiivinen arvo on helpompi saavuttaa 5 GHz verkoilla.

Wi-Fi-modeemin/reitittimen todellisen peiton laskeminen

Mutta jos halusimme alusta alkaen ostaa Wi-Fi-modeemin, jolla on erinomainen verkkopeitto, mitä parametreja meidän pitäisi tarkastella? valitettavasti useimmat parametrit joiden avulla voit saada modeemin todellisen peiton valmistajat eivät näytä niitä tai ne ovat saatavilla vain huolellisen Google-haun jälkeen.

Vastaanottaja laske Wi-Fi-modeemin/reitittimen todellinen kattavuus meidän on hankittava seuraavat parametrit:

 • Modeemin/reitittimen lähetysteho (ilmaistuna dBm)
 • Ulkoisen tai sisäisen antennin (antennien) vahvistus (dBm)

Lisäämällä nämä arvot 4000 neliöjalkaa varten ja jakamalla saatu arvo 42,7:llä, saamme modeemimme maksimipeiton (jaloissa, mikä voimme helposti muuntaa metreiksi).

Käytännön esimerkkinä voimme saada Fritz!Box-modeemien lähetysteho omistetulta sivulta: se on yhtä suuri kuin 23 dBm; yhdessä sen kanssa voimme käyttää viitearvona antennin vahvistus 20 dBm (kaikkien sisäisten antennien realistinen arvo). Tehdään siis kaksi nopeaa laskelmaa:

23 dBm + 20 dBm + 4000 / 42,7 = 136,67 piedi -> 41,65 metri

Siksi FRITZ!Box-modeemilla saamme maksimipeittoalueen noin 41,65 metriä, mikä on hyvin samanlainen kuin Wi-Fi-protokollien tarjoama arvo parhaissa käyttöolosuhteissa! Ilmeisesti arvot pienenevät, jos käytetään pienempiä lähetystehoja tai Wi-Fi-antenneja pienemmällä vahvistuksella; Tämän seurauksena kattavuus kasvaa modeemeissa, joissa on ulkoiset Wi-Fi-antennit (tosin ei paljon, koska arvioitu vahvistus on 23 dBm) ja lähetystehot lähellä laillisia rajoja (30 dBm).

Johtopäätökset

Tässä oppaassa olemme näyttäneet sinulle, mikä todella vaikuttaa Wi-Fi-modeemin peittoon, minkä tyyppisiä Wi-Fi-protokollaa tulisi käyttää todellisen laajennetun peiton saamiseksi ja kuinka laskea Wi-Fi-modeemin peitto (edellyttäen, että löydämme jostain langattoman antennin lähetystehon ja vahvistuksen todellisen arvon).

Jos yksi modeemi ei riitä kattamaan koko kotiasi, suosittelemme käytä Mesh Wi-Fiä laajentaa tehokkaasti verkon peittoaluetta tai vaihtoehtoisesti Powerline Wi-Fi.

Saat lisätietoja myös oppaistamme paras reititin kuidulle ja ai parhaat Wi-Fi 6 -reitittimet (IEEE 802.11ax).

Indeksi
 1. Eri Wi-Fi-protokollat, eri kattavuus
 2. Wi-Fi-signaalin vaimennuksen laskenta
 3. Wi-Fi-modeemin/reitittimen todellisen peiton laskeminen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up