Liitä soundbar televisioon Toslink-optisella kaapelilla: edut ja haitat

Haluammeko yhdistää uuden soundbarin televisioon optisella kaapelilla? Selvitetään yhdessä tämän tekniikan edut ja haitat.

Kun ostamme soundbarin televisioon, useimmat käyttäjät haluavat käyttää äänipalkkia Toslink optinen kaapeli (Tunnetaan myös S / PDIF) yhteyden muodostamiseksi, jotta äänenlaatu on erinomainen kaikissa käyttötilanteissa. Nykyään tämä liitäntä ei kuitenkaan aina näytä olevan edullisin, koska markkinoille on ilmestynyt uusia liitäntätekniikoita, jotka ovat käytännöllisempiä ja pystyvät tarjoamaan ylivertaisen äänenlaadun (tietyntyyppisellä sisällöllä).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti mitkä ovat edut ja haitat Toslink-optisen kaapelin käyttämisestä soundbarin ja television yhdistämiseen, näyttää myös, mitä vaihtoehtoja kannattaa käyttää, jotta äänenlaadun ja helppokäyttöisyyden välinen tasapaino säilyy.

Toslinkin edut ja haitat

Toslink tai S/PDIF tunnistaa a liitäntä valokuitukaapelilla. Tämän kaapelin avulla voit siirtää laadukasta digitaalista ääntä televisiosta soundbariin punaisen valonsäteen avulla.

Ääni siirretään sitten digitaalisesti erillisen koodauksen (PCM) kautta ja toistetaan soundbarissa paljon paremmalla laadulla kuin televisioon integroidut kaiuttimet. Tämän yhteyden muodostaminen on todella yksinkertaista: meidän tarvitsee vain saada a Toslink optinen kaapeli, aseta toinen pää television optiseen äänilähtöön (tunnetaan myös nimellä OPTINEN ÄÄNILÄHTÖ, DIGITAL AUDIO OUT, S / PDIF OUT tai vastaava) ja työnnä toinen pää optiselle kaapelille valmistettuun soundbariin käyttämällä erillistä tuloa OPTINEN ÄÄNITULO, DIGITAL AUDIO IN, S / PDIF IN tai samankaltainen. Nykyaikaisissa televisioissa soundbarin kytkeminen päälle ja pois päältä kytketään television päälle kytkemiseen: päälaitteen kytkeminen päälle ja pois päältä sammuttaa myös soundbarin, mutta paljon riippuu käytössä olevan television tyypistä ja käyttämästämme soundbarista ( ostamalla saman valmistajan tuotteita integroidut ohjaimet ovat paljon suuremmat).

Toslink-liitännässä on yksi iso puute: soundbarin äänenvoimakkuutta ei voi säätää television kaukosäätimellä. Joitakin erikoistapauksia (kuten Samsung TV ja Soundbar) lukuun ottamatta aina kun haluamme nostaa tai laskea television äänenvoimakkuutta, meidän on käytettävä erillisen soundbarin kaukosäädintä tai sen säätimiä, koska optisen lähdön kautta. television lähtöäänenvoimakkuus on vakio (siisään vain soundbarin äänenvoimakkuus on voimassa). Tämä voi olla turhauttavaa pitkällä aikavälillä, koska se pakottaa meidät aina pitämään käsillä kaksi kaukosäädintä: toinen TV-kanavien vaihtamiseen ja toinen äänenvoimakkuuden säätämiseen.

Siellä on hyvä soundbar Toslink-liitännällä LG SJ3 Soundbar TV, saatavilla Amazonista alle 100€.

Vertailu muihin kaapelitekniikoihin

Pysymme edelleen kaapeli-äänensiirtoteknologioiden alalla hyödyntää uusia teknologioita Toslinkin sijaan, jotta voimme voittaa jopa yllä näkyvän suuren puutteen: puhumme HDMI ARC ja HDMI e-ARC.

HDMI ARC:n (ja sen evolution HDMI e-ARC:n) avulla ääni siirretään digitaalisesti yksinkertaisella tavalla HDMI-kaapeli, jossa paluukanava on käytössä: tällä tavalla ääni kulkee päinvastaista reittiä verrattuna tavalliseen HDMI-kaapeliin, mikä siirtää äänen televisiosta soundbariin laadulla, joka on yhtä suuri tai korkeampi kuin Toslink-kaapelin tarjoama laatu. Ohjausjärjestelmä on myös käytössä HDMI ARC:n avulla HDMI CEC, jonka avulla voit muuta soundbarin äänenvoimakkuutta suoraan television kaukosäätimellä, mikä ratkaisee Toslink-kaapelin liitäntöjen suuren vian.

HDMI ARC -tekniikasta voimme myös lukea oppaamme HDMI 2.1 ARC: mikä se on ja miten sitä käytetään parhaiten. Jos toisaalta etsimme soundbar-mallia HDMI ARC -sisääntulolla, voimme katsoa soundbarin LG SN4 Soundbar TV, saatavilla Amazonista alle 150 €.

Langaton yhteys: oikea kompromissi?

Jos toisaalta halusimme liittää soundbarin ilman kaapelia, ainoa tällä hetkellä saatavilla oleva tekniikka on Bluetooth, jonka laatu on hieman huonompi kuin Toslink, mutta vapauttaa meidät aina kaapelin käytöstä ja mahdollistaa myös äänenvoimakkuuden ohjauksen yhdellä kaukosäätimellä, television kaukosäätimellä.

Tällä tekniikalla varustettu soundbar liitetään televisioon ikään kuin se olisi kuulokkeet käyttämälläBluetooth-äänilähtö kuunnellaksesi suoratoistosisällön ja TV-kanavien ääntä a enemmän kuin tarpeeksi äänentoistoa. Tämä ei tietenkään ole paras ratkaisu niille, jotka etsivät parasta äänenlaatua, mutta se voidaan ottaa huomioon tilaongelmissa tai jos emme kestä olohuoneen roikkuvia johtoja tai huonekalussa, johon sijoitimme uuden Smart TV:n.

Hyvä soundbar, jossa on sisäänrakennettu Bluetooth, on Samsung Soundbar HW-A430 / ZF, saatavilla Amazonista alle 200€.

Soundbar vertailu

Soundbar vertailu

Soundbarit ovat suosittuja äänentoistolaitteita, jotka tarjoavat parannetun äänenlaadun televisioon. Soundbarit voidaan liittää televisioon Toslink-optisella kaapelilla, mikä mahdollistaa paremman äänenlaadun ja enemmän tehoa. Monet soundbarit tarjoavat myös langattoman Bluetooth-yhteyden, joka mahdollistaa musiikin suoratoiston useista eri lähteistä. Tässä soundbar vertailussa vertaillaan eri tuotemerkkien ominaisuuksia ja hintoja, jotta käyttäjät voivat valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

Soundbarin valinta

Ennen soundbarin valitsemista on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja budjetti. Soundbarin tulisi sopia hyvin televisioon ja tarjota korkealaatuista ääntä. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota soundbarin tehoon, ääniteknologiaan ja erilaisiin ääniominaisuuksiin. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, että soundbarissa on riittävästi liitäntöjä ja että se tukee kaikkia tarvittavia ääniformaatteja.

Hinta ja laatu

Soundbarin hinta voi vaihdella merkittävästi eri tuotemerkkien välillä. Halvempi soundbar voi tarjota hyvän äänenlaadun perustarpeisiin, kun taas kalliimpi vaihtoehto voi tarjota paremman äänenlaadun ja enemmän ominaisuuksia. On tärkeää punnita hinta ja laatu sekä miettiä, mihin tarkoitukseen soundbaria tarvitaan. Joskus hieman kalliimpi vaihtoehto voi olla pitkällä aikavälillä parempi sijoitus, kun taas halvempi vaihtoehto voi olla riittävä lyhyellä aikavälillä.

Käyttökokemus

Soundbarin käyttökokemus on myös tärkeä tekijä valinnassa. On hyvä tarkistaa, että soundbarin käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja että sen asetusten säätäminen on vaivatonta. Jotkut soundbarit tarjoavat myös erilaisia ääniasetuksia ja äänitehosteita, jotka voivat parantaa käyttökokemusta entisestään. On hyvä tutustua käyttäjäarvosteluihin ja testata soundbaria itse, jos se on mahdollista, ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Optinen liitäntä tv

Optinen liitäntä TV on yleinen tapa yhdistää äänilaitteita televisioon. Optinen liitäntä käyttää valoa äänen siirtämiseen, mikä takaa paremman äänenlaadun kuin perinteiset analogiset liitännät. Tämä tekee siitä suositun vaihtoehdon esimerkiksi soundbarin tai kotiteatterijärjestelmän kytkemiseen televisioon.

Toslink-optinen kaapeli on yksi yleisimmin käytetyistä optisista liitäntäkaapeleista. Se käyttää valoa äänisignaalin siirtämiseen televisiosta äänilaitteeseen. Toslink-kaapelilla voi siirtää jopa 5.1-kanavaista ääntä, mikä takaa todellisen surround-äänen elokuvien ja pelien katselussa.

Optisen liitännän etuihin kuuluu parempi äänenlaatu verrattuna analogisiin liitäntöihin. Digitaalinen äänisignaali säilyy lähes häviöttömänä koko matkan televisiosta äänilaitteeseen, mikä takaa tarkemman ja selkeämmän äänen. Lisäksi optinen liitäntä vähentää häiriöitä ja sähköistä kohinaa, jotka voivat vaikuttaa äänenlaatuun analogisissa liitännöissä.

Kuten kaikilla tekniikoilla, myös optisella liitännällä on joitain haittoja. Ensinnäkin, optisten liitäntöjen käyttö voi vaatia lisälaitteita. Esimerkiksi televisiossa täytyy olla optinen lähtöliitäntä ja äänilaitteessa vastaava optinen sisääntulo. Lisäksi optinen kaapeli voi olla herkkä taivutukselle tai vaurioille, mikä voi aiheuttaa signaalin katkeamista tai heikentymistä.

Kaiken kaikkiaan optinen liitäntä TV:ssä tarjoaa monia etuja äänenlaadun parantamisessa. Se on kätevä tapa yhdistää äänilaitteet televisioon ja nauttia paremmasta äänestä elokuvien, musiikin ja pelien parissa. Huolellinen kaapelien ja liitäntöjen asennus takaa optimaalisen äänenlaadun ja käyttökokemuksen.

Johtopäätökset

Soundbarin liittäminen televisioon Toslink-kaapelilla ei ole enää pakollinen vaihtoehto, koska olemassa on muita korkealaatuisia teknologioita, joiden avulla voit myös hallita soundbarin äänenvoimakkuutta yhdellä kaukosäätimellä, ilman, että sinun tarvitsee kävellä kahdella kaukosäätimellä! Ainoa poikkeus on, kun meillä on soundbar ja televisio samalta valmistajalta (esimerkiksi Samsung): tässä tapauksessa jopa Toslink-optisella kaapelilla voimme ohjata äänenvoimakkuutta yhdellä kaukosäätimellä (useimmissa tapauksissa). Jos laitteet ovat eri valmistajilta, käytä HDMI ARC / e-ARC tai Bluetooth-yhteyttä.

Saat lisätietoja myös lukemalla oppaitamme Hanki paras äänenlaatu elokuvissa ja TV:ssä Ja Paranna television ääntä Soundbarilla.

Indeksi
  1. Toslinkin edut ja haitat
  2. Vertailu muihin kaapelitekniikoihin
  3. Langaton yhteys: oikea kompromissi?
  4. Soundbar vertailu
  5. Optinen liitäntä tv
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up