Luo palautuspiste Windows 10:ssä ja 11:ssä

Työkalu ja opas Windowsin palautuspisteiden hallintaan, poistamiseen ja jopa automaattiseen luomiseen

Kun Windows-tietokoneessa on virheitä tai toimintahäiriöitä (usein ilman todellista syytä), voimme korjata ne nopeasti palautuspisteen luominen säännöllisin väliajoin, joten voit aina palauttaa Windowsin päivämäärään, jossa sen tiedettiin toimivan. Valitettavasti uusimmissa Windowsin versioissa palautuspisteet ovat hieman tukossa, ja ne on aktivoitava, jotta niitä voidaan käyttää oikein.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka luoda palautuspisteitä Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä, käyttämällä Microsoft-käyttöjärjestelmissä olevia valikkoja ja asetuksia. Niille, jotka haluavat hallita palautuspisteitä paremmin, on myös tietokoneeseen asennettavia ohjelmia.

Painamme Käynnistä-valikkoa, kirjoitamme Palautuspiste tietokoneen näppäimistöllä ja paina ääntä Luo palautuspiste. Paina avautuvassa uudessa ikkunassa päälevyä (merkitty nimellä Järjestelmä tai C:), Klikkaa Määritä ja tarkistamme kohteen Ota järjestelmän suojaus käyttöön. Samalla näytöllä voimme valita, milloin varataan levytilaa palautuspisteille: suosittelemme aina jättämään vähintään 10 Gt palautuspisteille, jotta palautuspisteille jää enemmän valinnanvaraa.

varten aktivoi palautuspisteet Windows 10:ssä avaamme Tiedostonhallinta (Käynnistä-valikosta), napsauta hiiren kakkospainikkeella Tämä PCvalitse oikeasta yläkulmasta kohde Järjestelmän suojausvalitsemme tietokoneen päälevyn (jossa on merkintä Järjestelmä), paina näppäintä Määritä ja aktivoimme äänen Ota järjestelmän suojaus käyttöön. Tässä ikkunassa voit myös valita, milloin haluat varata tilaa suojaukselle palautuspisteiden kautta.

Indeksi

  Luo manuaalisia palautuspisteitä

  Aktivoinnin jälkeen järjestelmä luo automaattisesti palautuspisteitä, kun asennamme päivityksiä, kun asennamme uusia ohjelmia tai ohjaimia ja muissa "arkaluonteisissa" tilanteissa. Manuaalisen palautuspisteen luomiseksi voimme siirtyä samoihin ikkunoihin kuin edellisessä luvussa ja painaa -painiketta Luodaavataksesi palautuspisteen määritysikkunan.

  Avautuu pieni ikkuna, jossa meidän on valittava palautuspisteelle annettava nimi, jotta voimme helposti tunnistaa sen. Mukavuuden vuoksi suosittelemme, että käytät nimessä päivää, kuukautta ja vuotta, jotta voit tunnistaa sen välittömästi nollauksen yhteydessä.

  Kuinka käyttää palautuspisteitä

  Järjestelmän palauttaminen Jos tietokone ei toimi kunnolla, mutta pääsemme ainakin käsiksi työpöydälle ja käyttöjärjestelmän perustoimintoihin, voimme käyttää palautuspistettä välittömästi (ennen kuin on liian myöhäistä) avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla Entisöinti näppäimistöllä ja napsauttamalla kohdetta Entisöinti. Napsauta avautuvassa näytössä Avaa Järjestelmän palauttaminenvalitse käytettävä palautuspiste ja noudata ohjattuja ohjeita käynnistääksesi tietokoneen uudelleen ja saadaksesi sen "ajassa taaksepäin".

  Jos tietokone ei enää käynnisty tai jumiudu käynnistettäessä, pakota se käynnistymään uudelleen 3 kertaa peräkkäin, jotta Windowsin palautuskonsoli. Kun palautuskonsoli on auki, paina -painiketta Edistyneet asetuksetsitten päälle Vianmääritys -> Lisäasetukset ja napsauta kohdetta Järjestelmän palauttaminen valitaksesi käytettävän palautuspisteen.

  Windowsin palautuskonsolissa voimme myös lukea oppaitamme kuinka avata Windowsin palautuskonsoli ja miten asenna Windows 10 -palautuskonsoli uudelleen (Windows RE).

  Ohjelmat palautuspisteiden hallintaan

  Integroitujen työkalujen lisäksi voimme luoda ja hallita palautuspisteitä kolmansien osapuolien ohjelmilla, jotka on suunniteltu tarjoamaan mukava graafinen käyttöliittymä aloitteleville käyttäjille Windowsin palautustyökaluilla. Alla näytämme sinulle parhaat ohjelmat palautuspisteiden hallintaan ne voivat kuitenkin olla hieman yksinkertaisempia.

  1) Restore Point Creator sen avulla voit helposti luoda uusia palautuspisteitä ja näyttää täydellisen luettelon jo luoduista ja järjestelmässäsi olevista palautuspisteistä. On olemassa versio asennettavaksi ja kannettava versio, jotka ovat hyödyllisiä ohjelman käyttämiseen kaikissa tilanteissa. Ohjelma vaatii .NET Framework 4.0 ja se toimii myös Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

  2) Yhden napsautuksen palautuspiste se on pieni työkalu luo automaattisesti uuden palautuspisteen yksinkertaisella napsautuksella. Näin voit luoda nopeasti ja manuaalisesti järjestelmän piste, johon voit palata, jos valmistaudut suorittamaan epäilyttävän turvallisuuden asennuksia tai herkkiä muutoksia. Se tukee työpöydän kuvakkeen luomista, joten voit luoda palautuspisteitä heti kaksoisnapsauttamalla.

  3) Käynnistä Restore RX on loistava apuohjelma järjestelmän palautuspisteiden hallintaan, valitsemaan, milloin ne luodaan ja miten ne palautetaan. Tämän yksinkertaisen ohjelmiston avulla voit pyytää nollausta, kun tietokone käynnistyy uudelleen.

  Johtopäätökset

  Palautuspisteet ovat monien käyttäjien ensimmäinen työkalu Windowsin vianmääritys, koska ne on helppo luoda ja palauttaa (vaikka järjestelmä ei käynnistyisi). Ei ole vieläkään selvää, miksi Microsoft poistaa ne oletusarvoisesti käytöstä, koska se on edelleen erittäin tehokas suojajärjestelmä palauttaa Windows välittömästi ilman muita varmuuskopiointityökaluja.

  Edelleen liittyen Windowsin varmuuskopiointiin ja palautukseen, suosittelemme, että luet oppaamme aiheesta kuinka palauttaa Windows uudella asennuksella menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja Ja jos Windows 10 tai 11 ei käynnisty, kuinka tallentaa kaikki ja asentaa uudelleen.

  Jos sen sijaan haluamme käyttää palautuslevyjä, voimme lukea artikkelimme aiheesta tapoja korjata Windows 10 ja luoda palautuslevy.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up