Kuinka suojata kansiot salasanalla Macissa

Et voi salata kansioita suoraan macOS:ssä, mutta voit laittaa ne salasanalla suojattuihin säilöihin. Tämä suojaa kansioitasi ja niiden sisältämiä tiedostoja salasanalla. Voit suojata kansiot salasanalla Macissa käyttämällä Levytyökalua tai kolmannen osapuolen työkalua, kuten Encryptoa.

Tässä viestissä näytämme kuinka suojata kansiot salasanalla Macissa molemmilla tavoilla. Katsotaanpa ensin sisäänrakennettua lähestymistapaa.

Indeksi
  1. Käytä Levytyökalua kansioiden suojaamiseen salasanalla Macissa
  2. Encrypton käyttäminen
  3. Käärimistä

Käytä Levytyökalua kansioiden suojaamiseen salasanalla Macissa

Voit suojata kansion salasanalla salatun levykuvan avulla. Tämä luo uuden DMG-tiedoston ja vaatii salasanan avaamiseen sen. Lisäksi voit poistaa alkuperäisen kansion salauksen jälkeen, koska se on paketissa.

1. Avaa Levytyökalu Spotlightin kautta.

2. Kun se on auki, valitse valikkoriviltä "Tiedosto -> Uusi kuva -> Uusi kuva kansiosta…".

3. Valitse kansio, jonka haluat suojata salasanalla, ja valitse jompikumpi salausvaihtoehto avattavasta valikosta.

256-bittinen vaihtoehto on turvallisempi, mutta salaaminen ja salauksen purkaminen kestää kauemmin, vaikka molemmat muodot suojaavat tietojasi hyvin, joten 128-bittinen AES sopii tähän.

4. Anna salasana pyydettäessä. Tämä on salasana, jonka annat levykuvan lukituksen avaamiseksi. Sen tulee olla vahva eikä sama kuin Mac-salasanasi.

5. Valitse "Kuvamuoto"-valikosta "lue/kirjoita", jotta voit lisätä tiedostoja kuvaan, muuten et voi lisätä tai poistaa niitä.

6. Napsauta "Tallenna" luodaksesi salatun levykuvan. Hetken kuluttua Levytyökalu näyttää onnistumisviestin, kun se lopettaa levyvedoksen luomisen kansiostasi.

7. Ellet valitse toista tallennuspaikkaa edellisissä vaiheissa, levykuva tulee näkyviin valitsemasi kansion viereen.

Tämä DMG-tiedosto ei ole sama kuin kansiosi – se on kopio kansion sisällöstä levykuvassa. Salasana asentaa DMG:n ja purkaa sen salauksen. Alkuperäinen kansio on erillinen kokonaisuus.

Kun olet varma, että kaikki toimii, voit poistaa salaamattoman kansion.

Encrypton käyttäminen

Encrypto on kolmannen osapuolen salaustyökalu, joka on saatavana osoitteesta Mac App Storesta. Se tarjoaa paremman käyttäjäkokemuksen (UX) tiedostojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen vedä ja pudota -käyttöliittymällä.

1. Aloita asentamalla Encrypto Mac App Storesta.

2. Kun olet valmis, avaa Encrypto Spotlightilla tai Sovellukset-kansiosta.

3. Käytä Encryptoa vetämällä salattava kansio sovellusikkunaan.

4. Kirjoita salasana, jota haluat käyttää kansion suojaamiseen. Voit myös antaa valinnaisen vihjeen, jos pelkäät unohtavasi salasanan.

5. Kun olet valmis, napsauta "Salaa" luodaksesi arkistosi.

6. Kun salaus on valmis, vedä arkisto jonnekin turvalliseen paikkaan. Voit myös valita "Jaa tiedosto" ja "Tallenna nimellä..." lähettääksesi Encrypto-arkiston muualle.

7. Avaa arkisto kaksoisnapsauttamalla sitä, kirjoittamalla salasanasi ja napsauttamalla "Poista salaus" kansion lukituksen avaamiseksi.

Käärimistä

Levytyökalun menetelmä kansion salasanasuojaamiseksi Macissa toimii, mutta se on hieman kömpelö. Encrypto-sovellus on helpompi käyttää, mutta se luo patentoidun arkistomuodon, joka ei välttämättä ole tulevaisuudenkestävä. Näin ollen sinun kannattaa valita menetelmäsi tarpeidesi ja turvallisuusnäkökohtien mukaan. Jos alhainen suojaustaso riittää, voit piilottaa tiedostot ja kansiot sen sijaan.

Päinvastoin, jos haluat poistaa salasanan suojatusta PDF-dokumentista Macissa, meillä on ratkaisu myös tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up