Miksi HDR näyttää huonolta Windowsissa ja kuinka korjata se

Windowsin HDR näyttää usein uupuneelta ja epämiellyttävältä, joko pelissä tai työpöydällä. Tämän seurauksena useimmat ihmiset luultavasti kytkevät HDR:n päälle kerran, kääntävät katseensa kauhuissaan pois eivätkä koskaan kosketa ominaisuutta enää. Sen ei tarvitse olla näin! Voit tehdä joitain asioita saadaksesi kunnollisen HDR-kuvan.

Indeksi
 1. Kuinka ottaa HDR käyttöön Windowsissa
 2. Säädä SDR-sisältöä HDR-tilassa
 3. Tarkista näytön asetukset
 4. Tarkista sovelluksen sisäiset HDR-asetukset
 5. Käytä Auto HDR -sovelluksia
 6. Huono HDR-suorituskyky tietokonenäytöissä
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miten HDR hyödyttää minua, kun käytän pöytätietokoneita ja en katso elokuvia tai pelaa?
  2. Voiko ympäristön valaistus parantaa tietokoneeni HDR:ää?
  3. Toimiiko HDR Gsyncin ja muiden vastaavien tekniikoiden kanssa?

Kuinka ottaa HDR käyttöön Windowsissa

Aiemmin HDR:n kytkeminen päälle ja pois oli vähän työlästä Windowsissa. Jos Windows-kopiosi on kuitenkin ajan tasalla, voit nyt käyttää yksinkertaista pikanäppäintä vaihtaaksesi HDR:n.

Paina Win + Alt + B milloin tahansa, ja HDR kytkeytyy automaattisesti päälle tai pois päältä. Useimmissa tapauksissa näyttö vilkkuu, kun se vaihtaa tilaa, ja siinä on OSD (On-screen Display) -viesti, joka kertoo, että HDR on joko päällä tai pois päältä.

Tämä pikanäppäin ratkaisee useimmat valitukset HDR:n käytöstä Windows-tietokoneessa, koska pääongelma on SDR-sisällön huono näyttö. Siksi kukaan ei halua jättää HDR:ää päälle työskennellessään pöytäkoneillaan tai selata valikoita ja asetuksia joka kerta, kun hän käynnistää pelin.

Muista vain, että useimmissa HDR:ää käyttävissä peleissä se on kytkettävä päälle ennen ohjelmiston käynnistämistä. Tämä saattaa koskea myös muita HDR:ää käyttäviä sovelluksia. Jotkut pelit ottavat HDR:n käyttöön automaattisesti, kun ne käynnistetään, mutta nämä pelit ovat suhteellisen harvinaisia.

Hyvä tietää: HDR voi olla monimutkainen tekniikka ymmärtää, joten on hyvä idea kertoa, mitä se on ja mitä sinun pitäisi etsiä HDR-varusteista.

Säädä SDR-sisältöä HDR-tilassa

Jos SDR-sisältö näyttää haalistuneelta tai liian tummalta HDR:n ollessa päällä, voit säätää sisällön suhteellista kirkkautta vaikuttamatta HDR-sisältöön.

 1. Siirry tietokoneellasi kohtaan "Käynnistä -> Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö".
 1. Valitse näyttö, jota haluat säätää. Jos sinulla on vain yksi näyttö kytkettynä, voit ohittaa tämän vaiheen.
 1. Jos HDR ei ole jo käytössä, vaihda Käytä HDR:ää; muussa tapauksessa napsauta sanaa "HDR" jatkaaksesi.
 1. Vedä SDR-sisällön kirkkaus -kohdassa liukusäädintä esimerkkiikkunan osoittamalla tavalla, kunnes olet tyytyväinen sekä SDR- että HDR-sisältöön.
 1. Jos saat tyydyttävän ulkoasun SDR-sisällöstä HDR-tilassa, voit jättää HDR:n päälle koko ajan.

Tarkista näytön asetukset

Jos SDR-sisällön ulkoasun säätäminen HDR:n ollessa aktivoituna ei tuota kuvanlaatua haluamallasi tavalla, saatat haluta säätää näytön asetuksia Windowsin asetusten lisäksi.

Voi olla hyvä idea aloittaa palauttamalla kuva-asetukset oletusasetuksiin. Jos se ei näy näytön OSD-valikoissa, katso ohjeita sen käyttöoppaasta.

Palaa SDR/HDR-liukusäätimeen Windowsin asetuksissa ja säädä se mahdollisimman lähelle haluamaasi tasoa.

Säädä tämän jälkeen näytön kirkkautta, kontrastia ja väriasetuksia niin, että pääset koko matkan ajan.

Hyvä tietää: HDR ei ole Windows 11 -tietokoneen ainoa asia, jota voit muokata saadaksesi paremman pelikokemuksen. Katso nämä mahtavat vinkit Windows 11 -pelaajille.

Tarkista sovelluksen sisäiset HDR-asetukset

Monissa peleissä ja joissakin mediasovelluksissa on omat sisäiset HDR-kalibrointityökalunsa. Yleensä sinulla on mallikuva ja säätimet, joiden avulla voit säätää huippukirkkautta, harmaasävyjä jne.

Jos HDR-yhteensopiva peli ei näytä oikealta, avaa sen grafiikka-asetukset ja tarkista HDR-säätöasetukset ja seuraa sitten valikon ohjeita saadaksesi luojan tarkoittaman kuvan. Kun säädät pelin sisäisiä asetuksiasi, miksi et opetella optimoimaan pelejäsi?

Käytä Auto HDR -sovelluksia

Jos käytät Windows 11:tä, voit käyttää ominaisuutta, joka tunnetaan nimellä "Auto HDR". Tämä on sama ominaisuus, joka löytyy uusimmista Xbox-konsoleista. Pohjimmiltaan Windows ruiskuttaa HDR-kuvadataa pelin renderöintiputkeen tarjoten erittäin HDR:n kaltaisen kuvan, joka olisi voinut olla sitä miltä peli olisi näyttänyt, jos se olisi suunniteltu HDR:ää varten.

Oletuksena Auto HDR aktivoituu, kun otat HDR:n käyttöön. Voit kuitenkin poistaa sen manuaalisesti käytöstä samassa HDR-valikossa, jossa säätit SDR-kuvan liukusäädintä.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä hyötyäksesi Auto HDR:stä. Niin kauan kuin HDR on päällä, Windows 11 käyttää automaattisesti Auto HDR:ää sitä tukevissa peleissä. Se, mitkä pelit tukevat tätä ominaisuutta, muuttuu ajan myötä. PC Gaming Wiki ylläpitää luetteloa Automaattiset HDR-pelitmutta voit myös yksinkertaisesti aloittaa muun kuin HDR-pelin HDR:n ollessa päällä, jolloin Windows kertoo ponnahdusikkunassa, onko Auto HDR käytössä.

Älä vain oleta, että koska jotkin SDR-pelit näyttävät huonoilta HDR:n ollessa päällä, ne kaikki tekevät niin. Useimmissa tapauksissa Auto HDR näyttää melko hyvältä!

Huono HDR-suorituskyky tietokonenäytöissä

Jos olet pelannut kaikilla yllämainituilla asetuksilla ja HDR näyttää edelleen kamalalta verrattuna HDR:n poistamiseen, on todennäköistä, että näyttösi HDR-ominaisuudet eivät vain ole kovin hyvät.

Se voi olla vaikea niellä, varsinkin jos olet käyttänyt huomattavan summan muuten erinomaiseen peli- tai sisällöntuotantonäytökseen. Valitettavasti HDR-perusstandardit ovat niin löysät, että monet näytöt voivat teknisesti välttää sanomalla tukevansa HDR:ää, vaikka todellisuudessa ne eivät pysty saavuttamaan todellista HDR:ää varten tarvittavaa kontrastia ja kirkkautta.

Kun etsit näyttöä, joka näyttää hyvältä HDR:n kanssa, haluat jotain, jossa on korkea huippukirkkaus (mieluiten 1000 Nits tai parempi) ja paneelitekniikka, joka tarjoaa riittävän kontrastin. Tämä tarkoittaa taustavalotekniikkaa, jossa on useita yksittäisiä himmennysvyöhykkeitä, tai OLED-valoa, joka voi saavuttaa aidon mustan säteilevänä näyttötekniikkana.

Näytöt, jotka on sertifioitu edistyneemmille HDR-standardeille, kuten Dolby Vision tai HDR10+, ovat harkinnan arvoisia, koska näiden näyttöjen on läpäistävä validointi saadakseen kiiltävät tarrat.

Hyvä tietää: Jos nykyinen näyttösi ei ole niin hyvä, tarvitset lopullisen näytön ostooppaamme varmistaaksesi, että seuraava näytön päivitys ei jätä sinua pettymään uudelleen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten HDR hyödyttää minua, kun käytän pöytätietokoneita ja en katso elokuvia tai pelaa?

HDR on tekniikka, joka mahdollistaa laajemman värivalikoiman ja suuremman kontrastisuhteen näyttämisen, mikä tuottaa realistisempia ja todenmukaisempia kuvia. Se voi olla erityisen hyödyllinen pöytätietokoneille, kun työskennellään korkearesoluutioisten kuvien tai videoiden editoinnissa, erityisesti HDR-sisältöä luotaessa.

Voiko ympäristön valaistus parantaa tietokoneeni HDR:ää?

Ympäristön valaistus tai sen huoneen valaistus, jossa käytät tietokonettasi, voi vaikuttaa siihen, miten HDR-sisältö havaitaan näytölläsi. Yleensä on parasta käyttää tietokonettasi hyvin valaistussa huoneessa, jossa on tasainen valaistus, koska tämä voi auttaa vähentämään häikäisyä ja heijastuksia näytöllä ja helpottaa HDR-sisällön väri- ja kontrastisuhteiden täyden valikoiman näkemistä. tarjota.

Jos huoneen valaistus on kuitenkin liian kirkas tai epätasainen, se voi häivyttää näytön värit ja vaikeuttaa HDR:n kaikkien etujen näkemistä. Näissä tapauksissa voi olla hyödyllistä säätää huoneen valaistusta tai käyttää näytönsuojaa tai huppua näkyvän häikäisyn vähentämiseksi.

Toimiiko HDR Gsyncin ja muiden vastaavien tekniikoiden kanssa?

Kyllä, High Dynamic Range (HDR) -sisältöä voidaan näyttää G-Sync-näytöillä tai vastaavilla tekniikoilla. G-Sync on NVIDIA:n kehittämä tekniikka, joka auttaa synkronoimaan näytön virkistystaajuuden näytettävän sisällön kuvataajuuden kanssa, mikä vähentää näytön repeytymistä ja parantaa yleistä visuaalista kokemusta.

Jotta HDR:ää voidaan käyttää G-Syncin tai vastaavien tekniikoiden kanssa, sekä näytön että näytönohjaimen on tuettava HDR:ää ja näyttö on määritettävä hyväksymään HDR-tulo. Tämä edellyttää yleensä HDR:n käyttöönottoa näyttöasetuksissa ja joissakin tapauksissa HDR-yhteensopivan kaapelin kytkemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up