Miksi Microsoft ei tuota uusia Windows-versioita

Microsoft ilmoitti 8. toukokuuta 2015, että se sanoi jotain omituista. Se ei aio tuottaa enää Windows "versioita" Windows 10:n julkaisun jälkeen. Tämä ei tietenkään tarkoita, että Windows lakkaisi olemasta käyttöjärjestelmänä. Sen sijaan Microsoft ohjaa uuteen suuntaan pitääkseen itsensä kilpailukykyisenä. Mutta mitä tämä kaikki tarkalleen ottaen tarkoittaa? Microsoftin mukaan se tarkoittaa, että näemme Windowsia parannettavan jatkuvien päivitysten kautta. Tämä herättää tietysti monia kysymyksiä, ja olemme täällä vastaamassa niihin tuttuun tapaan.

Versio, joka lopettaa kaikki versiot

Microsoft, kuten monet muutkin käyttöjärjestelmien kehittäjät, paljastaa ohjelmistonsa iteroitujen "suurien julkaisujen" muodossa. Suunnanmuutos tästä mukavasta iteroidusta vapautusmallista sujuvampaan "inkrementaaliseen" on vähintäänkin radikaali. Sillä on kauaskantoisia seurauksia sekä hyviä että huonoja niille, jotka käyttävät Windowsia tietokoneissaan.

Microsoftin ohjelmistokehitysjohtaja Jerry Nixon on kertonut BBC:lle, että Windows "toimitetaan palveluna, joka tuo jatkuvasti uusia innovaatioita ja päivityksiä". Tämä voidaan tulkita kahdella tavalla:

  • Päivitykset jatkuvat, mutta sinun on maksettava "tilaus" saadaksesi ne tai
  • Päivitykset ovat täysin ilmaisia, ja toivomme, että koko paketti myydään lisäohjelmistoilla.

Minusta on tuskaa sanoa, että ensimmäinen vaihtoehto on todennäköisin. Office 365 käyttää jo tätä tilausmallia, jonka alin taso maksaa noin 70 dollaria vuodessa.

Miksi tämä on hyvä asia?

Kehityksen kannalta tämä on erinomainen idea. Otetaan itsemme suuren kehittäjän asemaan, joka työskentelee ohjelmistojen parissa toistuvissa julkaisuissa. Sinun on aina suunniteltava etukäteen, jotta pysyt mukana kilpailussa. Joskus otat riskin työskennellä projektin parissa kaksi tai kolme vuotta, ja sillä välin kilpailijasi keksii jotain kunnioitusta herättävää, joka rikkoo kaiken tekemäsi työn. Siitä aiheutuu paljon menetettyjä tuloja ja paljon tuskaa projektiin osallistuneille.

Jatkuva päivitys vie sinut kilpailijoidesi edelle. Jokainen kokoushuoneesta tuleva loistava idea toteutetaan viikkojen tai kuukausien kuluessa lisätyn ominaisuuden koosta ja laajuudesta riippuen. Joka tapauksessa sinun ei tarvitse odottaa vuosia, jotta voit pakata kaiken "seuraavan suuren version" lopulliseen koontiversioon.

Missä kaikki voi mennä pieleen

Nyt kun ymmärrät, miksi kehittäjä saattaa hämmentyä mahdollisuudesta lisätä ominaisuuksia ja innovaatioita reaaliajassa, ymmärrämme, miksi tämä julkaisumalli voi mennä pahasti pieleen kuluttajan kannalta. Microsoftin kaltaiset yritykset eivät päässeet nykyiseen asemaansa antamalla tuottamiaan ilmaiseksi. Tämä tuskin tulee muuttumaan tulevaisuudessa, koska talous pyörii muistamiemme edelleen rahalla. Ideat ovat mahtavia, mutta niiden on tuotettava vaurautta osakkeenomistajille ja heidän läheisilleen. Todennäköisessä skenaariossa, jossa he veloittavat vuosimaksun Windowsin jatkuvista päivityksistä, asiakkaat saattavat tuntea olevansa loukattu, koska he joutuvat maksamaan sellaisen käytön käytöstä, jonka pitäisi olla 100-prosenttisesti heidän omaansa alusta alkaen.

Toinen mahdollisuus (optimistinen "ylämyynti" -skenaario) jättää meidät tilanteeseen, jossa joudumme tottumaan käyttämään käyttöjärjestelmää, jossa sen laajennukset (kuten Microsoft Office) maksavat meille kalliimpia, jos koskaan haluamme. asentaa ne.

Tietysti on yksi viimeinen superoptimistinen skenaario, jota emme maininneet tähän mennessä: entä jos Microsoft siirtää kehityskustannukset kuluttajan maksettavaksi, vaan siirtää ne tietokonelaitteiden valmistajille? Joka tapauksessa maksat silti hinnan siitä, mitä kulutat uuteen laitteistoon. On käytännössä väistämätöntä, että joudumme tottumaan muuttuneeseen maksuympäristöön. Kysymys kuuluu nyt: "Kuinka Microsoft päättää maksaa kehityskulunsa?"

Johtopäätös

Kehittäjät ovat myös ihmisiä, ja heillä on perheitä ruokittavanaan, vaikka perheet koostuvat yhdestä ainoasta jäsenestä. Päätelmän voimaa käyttämällä voimme tehdä valistuneen arvauksen, että jotta Microsoftin suunnitelma olisi kestävä, sen on jouduttava maksamaan jollekin. Joku saattaa olla käyttöjärjestelmän ostaja tai sen laitteiston valmistaja. Joka tapauksessa meidän on pohdittava itseämme: "Onko tämä oikea hinta Windowsin "lopullisesta" versiosta?

Haluaisimme kuulla, mitä sinun tulee ajatella. Kerro meille kommenteissa!

Indeksi
  1. Versio, joka lopettaa kaikki versiot
  2. Miksi tämä on hyvä asia?
  3. Missä kaikki voi mennä pieleen
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up