Miksi rakastan uutta Windows 10 -tehtävänäkymää

Suurimmaksi osaksi Windows-päivityksiä tulee ja menee, ja hyväksyn niiden muutokset olkapäitä kohauttamalla (tai jopa kulmakarvoja kohottamalla, jos tunnen olevani erityisen sotainen). Minulla ei ole käyttöä Paint 3D:lle, harjaan pois OneDriven jatkuvat edistysaskeleet ja olen tuskin napsauttanut Käynnistä-painiketta vasemmalla sen jälkeen, kun paljon kehuttu Käynnistä-valikko otettiin uudelleen käyttöön Windows 10:ssä.

Mutta Windowsin suuren huhtikuun päivityksen yhteydessä päivitetty uudelleen suunniteltu tehtävänäkymä on ominaisuus, joka on parantanut tuntuvasti päivittäistä työnkulkukokemustani. Se on iso juttu, ja aion saarnata teille, miksi se on niin hyvää.

Lue myös: Windows 10:n huhtikuu 2018 päivitys: uudet ominaisuudet ja niiden käyttö

Indeksi
  1. Kokonaiskuva
  2. Aikajana
  3. Ajatuksia tulevaisuuteen

Kokonaiskuva

Kiinnitä ensin muistiin pikanäppäin Win + Tab. Tämä on pikakuvake uuteen näyttöön, jossa yhdistyvät Task View, virtuaaliset työpöydät ja uusi "aikajana". (Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa Tehtävänäkymä-kuvaketta alhaalla Käynnistä-painikkeen lähellä.)

Katso alla olevaa kuvaa.

Yläosassa olevat Virtual Desktop -toiminnot saattavat olla sinulle jo tuttuja: napsauta näytön yläreunassa olevaa "+" -kuvaketta luodaksesi pysyvästi lisätyöpöydän (jonka voit sulkea "X"-kuvakkeella tai painamalla Win + Ctrl + F4). Voit myös vetää ja pudottaa avoimia ikkunoita virtuaalisten työasemien välillä haluamallasi tavalla. Missä tahansa oletkin Windowsissa, voit luoda uuden virtuaalisen työpöydän milloin tahansa painamalla Win + Ctrl + D. Toistaiseksi tuttua.

Lue myös: Hyödyllisiä vinkkejä tehtäväpalkin piilottamiseen ja mukauttamiseen Windows 10:ssä

Aikajana

Uuden tehtävänäkymän tähtiominaisuus on ilmeisesti aikajana, jonka näet vierittämällä alas tehtävänäkymän ohi. Tämä näyttää kaikki asiakirjat, mediat, kuvat ja työohjelmistot, jotka sinulla on ollut avoinna tänään, eilen tai (teoreettisesti) niin pitkälle kuin haluat.

Oikean reunan vierityspalkin avulla voit selata tiettyjä päivämääriä aikajanallasi, ja yläpuolella voit käyttää "Haku"-suurennuslasia hakeaksesi asiakirjoja aikajanallasi.

Parasta on, että kaikki täällä olevat tiedot synkronoidaan Microsoft-tiliisi, joten voit käyttää niitä kirjautumalla toiseen tietokoneeseen. Tämä on epäilemättä yksi suurimmista liikkeistä, jonka Microsoft on tehnyt tarjotakseen saumattoman tietokoneiden välisen työympäristön, ja testaukseni perusteella se toimii itse asiassa melko hyvin.

Yksi asia, jonka haluaisin kuitenkin lisättävän tähän, on mahdollisuus ladata Windows samalla tavalla kuin jätit ne ennen, esim. napsautettuja, avoimia ikkunoita varten, jotka minulla oli auki ponnahtaakseen täsmälleen samaan paikkaan uudessa, synkronoidussa tietokoneessa .

Voit ottaa synkronoinnin käyttöön eri laitteiden välillä siirtymällä kohtaan "Asetukset-sovellus -> Tietosuoja", napsauttamalla sitten "Toimintahistoria" vasemmalla olevasta ruudusta ja rastittamalla "Anna Windowsin synkronoida toimintani tästä tietokoneesta pilveen" -ruutu.

Jos et jostain syystä pidä aikajanasta, voit kytkeä sen pois päältä myös täällä - poista valinta "Anna Windowsin kerätä toimintani tältä tietokoneelta" -valintaruudusta.

Ajatuksia tulevaisuuteen

En ole ottanut Windows-ominaisuutta näin nopeasti käyttöön Windows 7:n suuren "Aero Snap" -vallankumouksen jälkeen. Se on sijoitettu työnkulkuuni kuin pelikasetti konsoliin.

Olisi hienoa, jos minulla olisi mahdollisuus laajentaa aikajanan sisältöä: esimerkiksi pelini ovat siellä niin, että niiden napsauttaminen käynnistää automaattisesti Steamin ja pelin. Ja kuten jo mainitsin, ikkunoiden avaaminen eri laitteissa täsmälleen samaan paikkaan, johon jätit ne viimeiselle laitteellesi, olisi kirsikka päälle. Se on kuitenkin loistava aloitus, ja toivotan uuden Task Viewin tervetulleeksi melko nirsoon Windows-arsenaaliani.

Oletko sinäkin saanut saman vallan, vai katsonko tässä ruusunpunaisesta ikkunasta? Kerro minulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up