Kuinka käyttää etätyöpöytää Windows 11:ssä

Emme tiedä kuinka etäohjata tietokonetta Windows 11:llä? Katsotaanpa kaikki järjestelmään integroidut työkalut.

Tietokoneiden kauko-ohjauksessa turvaudumme usein ulkoisiin ohjelmiin, kuten TeamViewer, kelvollinen ohjelmisto, jolla on kuitenkin rajoituksia tilitasolla ja joka ei salli sinun käyttää ilmaista tiliä ammattimaisessa kontekstissa. Jos haluamme ohjata tietokoneita etänä ilman ulkoisia ohjelmia, voimme luottaa Microsoftin itsensä tarjoamiin järjestelmiin, joka on kehittänyt RDP-protokollaa (etäyhteyksiä varten) useiden vuosien ajan ja tarjoaa myös etäapujärjestelmän, joka on erittäin helppo konfiguroida. ja käyttää.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää etätyöpöytää Windows 11:ssä, näyttää kuinka pika-apua käytetään (aloitteleville käyttäjille ja sopii erinomaisesti ystävien, työtovereiden tai sukulaisten tietokoneiden etähallintaan) ja lopuksi kuinka RDP Remote Desktop (ammattimainen työkalu) määritetään. Näyttämämme vaiheet ovat voimassa myös Windows 10:ssä. Käytä vain Käynnistä-valikkoa löytääksesi samat ohjelmat ja samat kohteet.

Pikaohjeen käyttäminen

Yksinkertaisin ja välittömin työkalu muiden tietokoneiden etähallintaan on Nopea apusaatavana sovelluksena Käynnistä-valikosta.

Avaamalla sovelluksen meillä on yksinkertainen ikkuna, joka on jaettu kahteen osaan: osioon Pyydä apua voimme pyytää apua asiantuntevalta ystävältä tai avustajalta syöttämällä hänen avustuskoodinsa (kenttään Avustajan koodi) ja paina -painiketta Jaa näyttöjotta voimme tarjota tarvittavat luvat tietokoneemme etähallintaan.

osiossa Tarjoa apua se on hyödyllistä, jos olemme IT-asiantuntijoita: painamalla eteenpäin Auta toista ihmistä hankimme avustajakoodimme, jotta voimme viestiä henkilölle, jolle tarjoamme apua. Heti kun henkilö, jota autamme, painaa eteenpäin Jaa näyttö Näemme etätyöpöydän ja voimme käyttää näppäimistöä ja hiirtä tietokoneesi ohjaamiseen.

Pika-avun käytölle ei ole erityisiä vaatimuksia: tietokoneiden on vain oltava yhteydessä Internetiin ja niiden käyttöjärjestelmänä on Windows 10 tai Windows 11.

Kuinka käyttää RDP-etätyöpöytää

Monissa Windows-versioissa oleva kaukosäädintyökalu on RDPTunnetaan myös Etätyöpöytä tai Etätyöpöytäyhteys. Tämä työkalu on erittäin tehokas, mutta ei kovin sopiva aloitteleville käyttäjille, jotka voivat helposti käyttää Quick Assistance -palvelua useimpiin tarpeisiin.

Jos olemme toimistossa tai meidän on ohjattava LAN-verkossamme olevia tietokoneita, mennään ensin ohjattavan tietokoneen luo, varmista, että Windows 10:n tai Windows 11:n Pro-versio on saatavilla joten siirrytään Käynnistä-valikkoon, paina asetuksetmennään valikkoon Järjestelmänapsauta valikkoa Etätyöpöytä ja aktivoimme äänen Etätyöpöytälaajentamalla myös alla olevaa valikkoa ja lisäämällä valintamerkin kohteeseen Edellytä, että laitteet käyttävät verkkotason todennusta yhteyden muodostamiseen.

Samassa ikkunassa panemme merkille porttinumero hän syntyi PC:n nimijoten saamme takaisinValvottavan tietokoneen IP-osoite ja tietokoneeseen liitetyn Microsoft-tilin tunnistetiedot.

Nyt kun meillä on kaikki tiedot, siirrytään tietokoneelle etätyöpöydälle, avaa Käynnistä-valikko ja etsi sovellus. Etätyöpöytäyhteyskirjoita IP-osoite ja portin numero sille varattuun kenttään ja anna pyydettäessä Windows-tilin tunnistetiedot päästäksesi tietokoneeseen ja ohjataksesi sitä etänä.

Vaihtoehtoisesti voimme myös käyttää sovellusta Microsoft Remote Desktopsaatavilla ilmaiseksi alkaen Microsoft Store Windows 10:lle ja Windows 11:lle.

Sovelluksen asentamisen ja avaamisen jälkeen voimme lisätä työpöydät ohjattavaksi painamalla yläosaa Lisää -> PCjoka osoittaa laitteen PC-nimen tai IP-osoitteen (kentässä PC:n nimi), painamalla + -painiketta (vieressä Käyttäjätilit) lisätäksesi etätietokoneeseen liittyvän Microsoft-tilin valitsemalla helposti näytettävän nimen (kentässä Visualisoitu nimi) ja paina lopuksi Tallentaa.

Tämän sovelluksen avulla voimme myös lisätä ohjattavia tietokoneita, sillä kaikki tietokoneet, joihin olemme kirjautuneet vähintään kerran, näkyvät etusivulla valmiina etäohjattavaksi milloin tahansa.

Etätyöpöydän vianmääritys

Jos etätyöpöytä ei toimi tai emme voi käyttää tiettyä tietokonetta, tarkistamme aina etäohjattavan tietokoneen Windows-version: vain Windows 10:n ja Windows 11:n Pro-versiot sisältävät tämän toiminnon, kun taas Home-versiolla voimme ohjata vain muita tietokoneita.

Ilmeisesti mikään ei estä meitä tekemästä niin Vaihda Windows Homesta Windows Prohonmuuttamalla tietokoneeseesi liittyvää Product Key -tunnusta.

Toinen ongelma, joka estää etätyöpöydän oikean käytön, on pääsy: ollaksemme varmuudella kirjaudumme sisään vain tietokoneille, joilla on rekisteröity Microsoft-tili, välttäen paikallisia tilejä. Kun käytämme Remote Desktop Connection -sovellusta tai Remote Desktop -sovellusta, meidän on pyydettäessä syötettävä yhden ohjattavassa tietokoneessa olevan Microsoft-tilin käyttöoikeustiedot, ei tietokoneessamme olevan Microsoft-tilin (edellyttäen, että nämä kaksi tiliä) eivät täsmää: tässä tapauksessa pääsy on automaattinen).

Toinen yleinen etätyöpöydän ongelma on Windowsin palomuuri, jossa RDP-yhteydet on otettava käyttöön lähtevät ja saapuvat yhteydet toimiakseen. Voit säätää Windowsin palomuuria avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla Windowsin palomuuriavaamme ensimmäisen hyödyllisen hakutuloksen ja napsautamme kohdetta Salli sovellukset tai ominaisuudet Windows Defenderin palomuurin kauttajatkamme Vaihda asetuksiaSelaamme luetteloa, kunnes löydämme kohteen Microsoft Remote Desktop ja varmista, että sarakkeiden alla olevat kaksi ruutua on valittu Yksityinen Ja Julkaista. Vahvista painamalla -painiketta OK ja käynnistä tietokone uudelleen.

Johtopäätökset

Windowsin etätyöpöytätoiminto on hyvä vaihtoehto kauko-ohjausohjelmille, kuten TeamViewerille, koska se toimii vain samassa LAN-verkossa (tiedot eivät mene ulkopuolelle) ja se voidaan määrittää nopeasti millä tahansa tietokoneella.

Jos tarvitsemme apua tai tarvitsemme apua, voimme ohjata tai ohjata tietokonetta etäohjauksella Internetin kautta Nopea apujoka esittelee itsensä nopeana, kevyenä ja tehokkaana TeamViewer-versiona.

Muistutamme, että etätyöpöydällä varustettuja tietokoneita on mahdollista ohjata myös tableteista ja älypuhelimista asentamallaEtätyöpöytäsovellussaatavilla Android ja varten iPhone/iPad. Kiinnostuneet voivat myös lukea artikkelimme aiheesta kaukosäädinsovellusjotta sinulla on kelvollinen vaihtoehto yllä näkyvälle sovellukselle.

Indeksi
  1. Pikaohjeen käyttäminen
  2. Kuinka käyttää RDP-etätyöpöytää
  3. Etätyöpöydän vianmääritys
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up