MS Paint ei toimi Windowsissa? Kokeile näitä korjauksia

Microsoft Paint, aikoinaan yksinkertainen grafiikkatyökalu, on nyt oma suunnittelusovellus, jota ruokkivat uudemmat ominaisuudet, kuten tekoälyllä toimiva Cocreator. Sovelluksella voi jossain vaiheessa olla vaikeuksia avautua tai toimia kunnolla. Tässä opetusohjelmassa luetellaan sekä vakio- että ei-standardikorjaukset MS Paintille, joka ei toimi Windowsissa.

1. Puhdista Windows-tietokoneesi käynnistys

Jos Microsoft Paint ei avaudu, vaikka se on käytössäsi järjestelmänvalvojana, jokin taustaohjelma saattaa häiritä sovellusta. Puhdas käynnistys, kuten tässä näkyy, ratkaisee nämä ohjelmistoristiriidat ja antaa sinulle uuden alun.

Avata Järjestelmän asetukset Windows-hausta, joka sinun on tehtävä Suorita järjestelmänvalvojana. Voit avata sen myös kirjoittamalla msconfig.exe Suorita-komentovalikkoon, jonka saat näkyviin painamalla Win + R.

Siirry kohtaan Palvelut -välilehti ja tarkista Piilota kaikki Microsoftin palvelut valikosta. Tämä täyttää kaikki muut kuin Microsoftin palvelut ikkunassa. Klikkaa Poista kaikki käytöstäjonka jälkeen Käytä ja OK.

Kärki: puhdas käynnistys on yksi ratkaisuista, joita suosittelemme yleisiin Windows-ongelmiin.

2. Tarkista viimeisimmät Windows-päivitykset

Vanhentunut MS Paint -sovellus kaatuu ja jäätyy useammin kuin ei. Se on erittäin helppo päivittää Microsoft Storesta, jotta se toimii oikein.

Toinen syy on kuitenkin se, että Microsoft saattaa tuoda esiin muutamia ajonaikaisia ​​virheitä eri sovelluksissa, kuten Paintissa, kumulatiivisen tai valinnaisen päivityksen aikana. Nämä ongelmat jatkuvat seuraavaan päivitykseen asti, joka yleensä sisältää korjauksen. Ratkaisu on säilyttää Tarkistetaan päivityksiä in Windows päivitys asetukset.

Kärki: Jos et halua odottaa seuraavaa päivitystä, on helppo poistaa uusin päivitys ja odottaa korjausta.

3. Poista Paintin SID-merkinnät

Jos MS Paint ei toimi kunnolla, sen suojaustunnisteen (SID) merkinnät voivat olla vioittuneet, ja sinun on poistettava ne. Kun asennat sovelluksen uudelleen, nämä SID-merkinnät saavat uuden alun.

Avaa Windowsin rekisterieditori käyttämällä Suorita-komentokehotteessa regedit.exe-tiedostoa (Win + R). Siirry seuraavaksi seuraavalle polulle:

Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Appx\AppxAllUserStore

Kun avaat AppxAllUserStore näppäimellä voidaan tunnistaa erilaiset SID-merkinnät etuliitteiden avulla, kuten "S-1-S". Laajenna aliavaimia etsiäksesi MS Paintiin liittyviä SID-merkintöjä.

Kun olet tunnistanut Paintin SID-merkinnän, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella Poistaa merkintä ja sulje Rekisterieditori. Poista asennus ja asenna ohjelma sitten uudelleen Ohjauspaneelista. Vioittunut SID-profiili tyhjenee itsestään.

Huomautus: ennen kuin yrität seuraavaa menetelmää, avaa Maali siitä Sovellusasetukset Windowsin haussa. Kokeile yhdistelmää nollaa, korjausja poista asennusl.

4. Poista ja asenna Paint PowerShellin avulla

Olet ehkä yrittänyt poistaa MS Paintin ja asentaa sen uudelleen, mutta epäonnistut. Skriptikielinä PowerShell voi ohittaa kaikki sovelluksesi toimintaa häiritsevät taustaohjelmat tai -prosessit, koska se on tehokkaampi kuin perinteiset asennuksen poistoprosessit. On kaksi tapaa käyttää PowerShellia MS Paintin poistamiseen tai uudelleenasentamiseen.

Tapa 1: Käytä Get-AppxPackagea

Avaa PowerShell järjestelmänvalvojatilassa ja anna seuraava komento.

Get-AppxPackage Microsoft.MSPaint | Poista-AppxPackage

Asenna paketti uudelleen tässä kuvatulla tavalla.

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.MSPaint | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Tapa 2: Käytä Get-WmiObjectia ja MyAppia

Tämä on perinteinen tapa poistaa sovelluksia PowerShellissä. Se sopii paremmin vanhemmille Windows 10:lle ja vanhemmille järjestelmille.

Kirjoita seuraava täyttääksesi PowerShell-näytön kaikki järjestelmänvalvojan tilassa olevat sovelluksesi.

Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object-Operty Name

Soita Microsoft Paint -sovelluksen nimeen, kuten PowerShell-näytössä voi ilmaista.

$MyApp = Get-WmiObject -Class Win32_Product | Missä-Object{$_.Name -eq "Mspaint"}

Kun sovellus on kutsuttu onnistuneesti, poista se alla olevalla komennolla:

Sovellus voidaan asentaa uudelleen Get-Package-cmdletillä.

Get-Package -Provider Programs -IncludeWindowsInstaller -Nimi "/Paint-sovelluksesi nimisopimus/"

Kärki: Haluatko menestyä paremmin PowerShellin kanssa? Katso tärkeimmät PowerShell-komennot päivittäistä työtäsi varten.

5. Alusta Paint uudelleen

Uudelleenasennuksen jälkeen voit joskus vain alustaa Paint-sovelluksen uudelleen PowerShellissä. Kirjoita seuraava komento PowerShelliin järjestelmänvalvojatilassa.

Get-AppxPackage *Microsoft.Paint* | Reset-AppxPackage

Näyttö päivittyy automaattisesti, kun MS Paint alustaa uudelleen, mikä varmistaa, että se avautuu ilman ongelmia.

6. Poista Microsoft Storen välimuisti

Paint Microsoft Store -sovelluksena on altis välimuistin kertymiselle. Tämä voi aiheuttaa sen, että se lakkaa toimimasta yhtäkkiä. Välimuistin tyhjentäminen ajoittain on välttämätöntä sovelluksen lukituksen purkamiseksi.

Käytä Suorita-komentoa, Win + R ja kirjoita wsrest.exe. Tämä käynnistää aluksi Microsoft Store -sovelluksen. Se myös tyhjentää automaattisesti välimuistin.

Huomautus: jos Microsoft Store ei jostain syystä toimi, se voi myös saada sen liitetyt sovellukset, kuten Paint, lakkaamaan toimimasta. Katso korjausluettelomme.

7. Poista käytöstä kaikki paikalliset ryhmäkäytännöt, jotka estävät Paintin

Jos MS Paint ei toimi tai avaudu, saat erilaisia ​​järjestelmävirheitä, kuten "Windows ei löydä tiedostoa C:\Windows\System32\Mspaint.exe" tai "Tämä toiminto on peruutettu tässä tietokoneessa voimassa olevien rajoitusten vuoksi. ”

On mahdollista, että jokin paikallinen ryhmäkäytäntö estää sinua käyttämästä sovellusta. Voit joko ottaa yhteyttä järjestelmänvalvojaan jaetussa verkossa tai, jos olet tietokoneen omistaja, avaa Paikallinen ryhmäkäytäntöeditori käyttämällä gpedit.msc-tiedostoa Suorita-komennossa.

Navigoida johonkin Paikallinen tietokonekäytäntö -> Käyttäjän asetukset -> Hallintamallit -> Järjestelmä. Kaksoisnapsauta Älä suorita tiettyjä Windows-sovelluksia.

Jos ryhmäkäytäntö on käytössä uudessa ikkunassa, napsauta Luettelo kielletyistä sovelluksista. Tämä avaa uuden ponnahdusikkunan, jossa voit tarkistaa, onko MS Paintissa järjestelmärajoituksia.

Voit kumota nämä rajoitukset muuttamalla asetukseksi Liikuntarajoitteinenja napsauta sitten Käytä jonka jälkeen OK. Sulje ohjelma.

Kärki: aiheuttavatko ryhmäkäytäntöasetukset ongelmia laitteellesi? Nollaa ne helposti varmistaaksesi, että sovellukset toimivat oikein.

8. Poista äskettäin asennetut fontit

Jos asensit uusia fontteja, ne saattavat häiritä MS Paint -sovellusta taustalla, aiheuttaa kaatumisia ja estää sen avautumisen. Tämän välttämiseksi saatat joutua poistamaan äskettäin asennetut fontit. Siirry Windowsiin asetukset käyttämällä Win + I ja sen jälkeen Personointi -> Fontit. Poista uusimmat fontit.

Pieni syy MS Paint -ongelmaan, joka ei toimi Windowsissa, on .NET-kehys, joka ei toimi kunnolla, minkä voit korjata DISM:llä ja muilla suojauskomennoilla.

Indeksi
 1. 1. Puhdista Windows-tietokoneesi käynnistys
 2. 2. Tarkista viimeisimmät Windows-päivitykset
 3. 3. Poista Paintin SID-merkinnät
 4. 4. Poista ja asenna Paint PowerShellin avulla
  1. Tapa 1: Käytä Get-AppxPackagea
  2. Tapa 2: Käytä Get-WmiObjectia ja MyAppia
 5. 5. Alusta Paint uudelleen
 6. 6. Poista Microsoft Storen välimuisti
 7. 7. Poista käytöstä kaikki paikalliset ryhmäkäytännöt, jotka estävät Paintin
 8. 8. Poista äskettäin asennetut fontit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up