Kaksi tapaa piilottaa levyosiot Windowsissa

Tietojen suojaaminen on aina ollut tärkeää, ja ennen kuin salaus on ollut massojen saatavilla, yksi tapa suojata tärkeitä tietoja on aina ollut piilottaa se näkyviltä. Vaikka tämä ei ole idioottivarma tapa suojata tietoja, se on silti luettava tapa suojata nopeasti vähemmän tärkeitä tietoja ilman monimutkaisia ​​salasanoja, salausta ja muuta. Ottaen huomioon, että asemien tai osioiden piilottaminen Windowsissa ei ole ollenkaan vaikeaa ja voi olla hyödyllistä erilaisissa skenaarioissa, kuten kun lainaat kannettavaa tietokonetta vieraalle, kun haluat piilottaa nopeasti useita kansioita osioon jne.

Ei ole väliä mikä syy on, tässä on kaksi eri tapaa piilottaa Windows-asemat tai osiot. Teknisesti emme piilota asemaa, vaan irrotamme sen. Heti kun irrotat aseman tai osion, siitä tulee näkymätön tiedostonhallinnassa.

Piilota aseman osiot komentokehotteen avulla

Aseman osion piilottaminen komentokehotteen avulla on helppoa. Paina ensin Win + R, kirjoita cmd ja paina Enter-painiketta. Kun komentokehote on avattu, kirjoita diskpart ja paina Enter-painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa Diskpart-konsolin. Kirjoita komentoluettelon asema luetellaksesi kaikki Windows-järjestelmäsi asemat.

Kun kaikki taltiot on listattu, valitse taltio, jonka haluat piilottaa käyttämällä alla olevaa komentoa. Älä unohda korvata "#number" todellisella aseman numerolla. Haluan esimerkiksi piilottaa D-asemani, joten asemani numero on 3.

Kun olet valinnut aseman, sinun on poistettava aseman kirjain, jotta voit piilottaa kohdeaseman. Voit tehdä sen käyttämällä alla olevaa komentoa. Älä unohda korvata "driveLetter" todellisella asemakirjaimella. Minun tapauksessani asemakirjain on "D".

poista kirjain asemaLetter

Kun olet suorittanut yllä olevan komennon, aseman kirjain poistetaan, ja tämän seurauksena et enää näe asemaa File Explorerissa.

Jos haluat joskus näyttää aseman tai liittää sen, käytä alla olevaa komentoa ja korvaa "driveLetter" todellisella asemakirjaimella.

määritä kirjain driveLetter

Piilota aseman osiot Levynhallintasovelluksella

Jos komentokehotteen käyttö tuntuu epämukavalta, voit käyttää sisäänrakennettua Levynhallinta-apuohjelmaa samaan tehtävään. Aloita painamalla "Win + X" ja valitsemalla vaihtoehto "Levynhallinta" vaihtoehtoluettelosta. Jos käytössäsi on Windows 7 tai Vista, voit etsiä samaa Käynnistä-valikosta.

Kun Levynhallinta-apuohjelma on avattu, napsauta hiiren kakkospainikkeella asemaa, jonka haluat piilottaa, ja valitse vaihtoehto "Muuta asemakirjainta ja polkuja".

Yllä oleva toiminto avaa "Muuta asemakirjainta ja polkuja" -ikkunan. Napsauta tässä painiketta "Poista" poistaaksesi määritetty asemakirjain.

Heti kun napsautat "Poista" -painiketta, Windows saattaa näyttää varoitusikkunan. Napsauta vain "Kyllä" -painiketta jatkaaksesi.

Siinä on kaikki tekemistä. Yllä olevalla toiminnolla olet onnistuneesti poistanut tai piilottanut aseman tai osion Windows-järjestelmässäsi. Itse asiassa Levynhallinta-apuohjelmassa näet, että asema on edelleen olemassa, mutta sille ei ole määritetty asemakirjainta. Näin ollen se ei näy File Explorerissa.

Jos haluat näyttää aseman piilotuksen tulevaisuudessa, napsauta kohdeasemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto "Muuta aseman kirjainta ja polkuja". Napsauta nyt "Lisää" -painiketta lisätäksesi aseman kirjaimen.

Yllä oleva toiminto avaa "Lisää asemakirjain tai polku" -ikkunan. Oletuksena Windows valitsee aseman kirjaimen automaattisesti. Jos haluat muuttaa sitä, valitse asemakirjain pudotusvalikosta ja napsauta "Ok" -painiketta.

Tällä toiminnolla asemakirjain määritetään uudelleen, ja osio löytyy Resurssienhallinnasta.

Siinä kaikki, ja on niin helppoa piilottaa asemat tai osiot Windowsissa. Toivottavasti se auttaa, ja kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä asemien piilottamiseen Windowsissa.

Indeksi
  1. Piilota aseman osiot komentokehotteen avulla
  2. Piilota aseman osiot Levynhallintasovelluksella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up