Sammuta OneDrive Windowsissa, jos et käytä sitä

Jos et käytä OneDrivea paljon, voit sammuttaa sen Windows-laitteellasi. Voit joko poistaa sovelluksen kokonaan tietokoneeltasi tai poistaa sen käytöstä. Toinen kahdesta lähestymistavasta antaa sinun jatkaa OneDriven käyttöä ilman ärsyttäviä ilmoituksia, "tänä päivänä" muistoja tai synkronointimuistutuksia. Tämä opas näyttää, kuinka tämä kaikki poistetaan käytöstä OneDriven asetuksista.

Poista OneDrive

Kyllä, voit turvallisesti poistaa OneDriven asennuksen, eikä se vahingoita Windows-tietokonettasi. Kun olet tehnyt niin, OneDrive ei enää näy vaihtoehtona, kun käytät "Tallenna nimellä" erityyppisten tiedostojen kanssa Resurssienhallinnassa. On olemassa useita tapoja poistaa OneDrive.

Jos asensit OneDriven viralliselta Microsoft Storeetsi OneDrive-sovellusja napsauta Poista asennus. Tämä avaa ponnahdusikkunan, jossa lukee: "sovellus ja siihen liittyvät tiedot poistetaan." Klikkaus Poista asennus uudelleen vahvistaaksesi. Sovelluksen poistaminen kestää muutaman sekunnin.

Huomautus: tavalliset asennuksen poistomenetelmät toimivat parhaiten päivitetyillä Windows 11 -laitteilla. Lue lisää, kuinka voit käsitellä OneDriven asennuksen poistamista päivittämättömistä Windows 10:stä ja vanhemmista laitteista.

2. Poista asennus Sovellukset-osiosta

Latasitpa sitten OneDriven Microsoft Storesta tai a nettiselainauki asetukset -> Sovellukset -> Asennettu sovelluksia Windows 11:ssä tai alkaa -> asetukset -> Sovellukset -> Sovellukset ja ominaisuudet Windows 10:ssä. Poista sovellus helposti kuten minkä tahansa muun ohjelman.

Kärki: uusi PowerShell? Tässä on luettelo tärkeimmistä PowerShell-komennoista aloittaaksesi.

3. PowerShell-menetelmä

Windows 10:ssä ja vanhemmissa laitteissa OneDriven asennus on kätevämpää poistaa komentorivikäyttöliittymästä. Avaa PowerShell järjestelmänvalvojatilassa ja kirjoita seuraava komento:

Tämä täyttää joukon sovelluksia Windows-laitteellesi. Tunnista OneDriven nimi ja Packagefamily-nimet tietyllä tietokoneellasi ja anna sitten seuraava komento, jota käytetään yleisesti poistamaan itsepäiset ohjelmat Windows-tietokoneeltasi.

Poista-AppxPackage [name] -Paketti[Packagefamilyname]

4. Taskkill-komennon käyttäminen

Tämä on edistynyt menetelmä, jonka avulla voit sammuttaa OneDriven, jos ohjelma on itsepäinen. Se käyttää Taskkill Microsoft -apuohjelmaa, joka auttaa lopettamaan OneDrive-ohjelman ja poistamaan sen System Root Environment -muuttujan avulla.

Ensin lopeta OneDrive-prosessi käyttämällä:

Taskkill /f /im OneDrive.exe

Poista sovelluksen asennus käyttämällä OneDriven ympäristömuuttujaa laitteessasi:

cmd -c "%SystemRoot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /uninstall"

Kärki: puuttuuko OneDrive-kuvake Windowsin tehtäväpalkista? Noudata yhtä oppaamme ratkaisuista.

Kuinka poistaa OneDrive käytöstä

Vaihtoehtona asennuksen poistamiselle voi olla kätevämpää poistaa OneDrive käytöstä, jos tarvitset sitä tulevaisuudessa. Tähän sisältyy toimintoja, kuten OneDrive-kansion piilottaminen, OneDrive-integraation poistaminen käytöstä File Explorerin kanssa ja OneDriven näkymisen estäminen Tallenna nimellä valikosta.

1. Piilota OneDrive-kansio

OneDrive-kansio näkyy tietokoneellasi, mutta voit helposti poistaa sen käytöstä piilottamalla kansion ja sen sisäiset tiedostot. Siirry OneDrive-kansioon ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi sen Ominaisuudet. Siirry kohtaan Kenraali -välilehti ja valitse Piilotettu attribuutti. Klikkaus Käytä ja OK.

Valitse ottaa muutokset käyttöön kansioon, alikansioihin ja tiedostoihin -painiketta ponnahdusikkunassa.

2. Käytä paikallista ryhmäkäytäntöeditoria

Tämä tapa poistaa sovellus käytöstä on hyödyllinen, kun OneDrive näkyy edelleen, vaikka se on poistettu tietokoneeltasi.

Avaa paikallinen ryhmäkäytäntöeditori Suorita-komennolla, Win + R ja kirjoita gpedit.msc. Siirry seuraavalle polulle: Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windowsin komponentit -> OneDrive. Kaksoisnapsauta kohtaa Estä OneDriven käyttö tiedostojen tallentamiseen politiikkaa ja ota käyttöön se.

3. Muuta OneDrive-kohdetta

Tämä on siisti säätö, joka estää OneDrive-sovellusta avautumasta missä tahansa laitteellasi. Etsi käyttämällä Windows-hakua OneDriveja napsauta Avaa tiedoston sijainti viedään tarkalleen asennetun OneDrive-sovelluksen kansion sijaintiin. Napsauta hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi sen Ominaisuudet. Siirry kohtaan Pikakuvake -välilehti ja tarkastella sitä Kohde. Muuta arvo mihin tahansa kohtaan tietokoneellasi, jota et käytä kovin usein.

Noudata näitä ohjeita poistaaksesi OneDrive-synkronoinnin käytöstä poistamalla tietokoneesi ja sovelluksen linkityksen.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella OneDrive-kuvaketta ilmaisinalueella ja avaa asetukset -> Tili. Klikkaa Poista tämän tietokoneen linkitysja napsauta sitten Poista tilin linkitys ponnahdusikkunassa. OneDrive-synkronointi pysähtyy välittömästi, mutta vanhemmat synkronoidut tiedostot jäävät tietokoneellesi. Jos et halua nähdä niitä, piilota OneDrive-kansio edellä kuvatulla tavalla.

5. Poista OneDrive-ilmoitukset, kuten muistit, käytöstä

Kirjaudu sisään OneDrive-tilillesi ja siirry yllä olevaan OneDriveen asetukset ikkuna, jota seuraa Ilmoitukset -välilehti. Poista käytöstä erilaisia ​​OneDrive-ilmoituksia, kuten Tänä päivänä muistoja.

6. Piilota OneDrive-kuvake ilmaisinalueelta

Oletko kyllästynyt näkemään OneDrive-kuvakkeen ilmaisinalueella? Se on erittäin helppo poistaa. Mene asetukset -> Personointi -> Tehtäväpalkki -> Muut ilmaisinalueen kuvakkeet. Poista Microsoft OneDriven painike käytöstä, jos se oli käytössä. Tämä lopettaa pysyvästi kaikki tulevat OneDrive-ilmoitukset aloitusnäytöltäsi.

Onko meillä ratkaisuja, jos sinulla on OneDrive-synkronointiongelmia laitteellasi? OneDriven lisäksi voit käyttää myös SharePointia asiakirjojen ja suurten tiedostojen tallentamiseen, sillä sillä on omat etunsa ja haittansa.

Indeksi
 1. Poista OneDrive
  1. 1. Poista OneDrive Windows-hausta
  2. 2. Poista asennus Sovellukset-osiosta
  3. 3. PowerShell-menetelmä
  4. 4. Taskkill-komennon käyttäminen
 2. Kuinka poistaa OneDrive käytöstä
  1. 1. Piilota OneDrive-kansio
  2. 2. Käytä paikallista ryhmäkäytäntöeditoria
  3. 3. Muuta OneDrive-kohdetta
  4. 4. Irrota tietokoneesi yhteys
  5. 5. Poista OneDrive-ilmoitukset, kuten muistit, käytöstä
  6. 6. Piilota OneDrive-kuvake ilmaisinalueelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up