Korjaa Windows 10 ja 11 muistiongelmat

File Explorer tai jokin muu ohjelma vie yhtäkkiä liikaa muistia? Katsotaan yhdessä, miten se ratkaistaan.

Ärsyttävimpien tapahtumien joukossa, joita Windowsia käytettäessä voi tapahtua, löytyy myös "muistivuotoja", joiden uhreja ovat sekä järjestelmäsovellukset että asennetut ohjelmat. Tämä muistivuoto tapahtuu, kun käytössä oleva sovellus ei ole palauttanut resursseja järjestelmään käytön lopussa aiheuttaen liiallista resurssien käyttöä: vuoto tapahtuu sekä silloin, kun muisti jää tarpeettomasti varattuiksi että kun yksilön RAM-muistin kulutus kasvaa pysähtymättä (vähenemisen sijaan).

Nämä virheet ovat ärsyttäviä käynnistää, mutta voivat vaarantaa koko päivän työn, varsinkin jos meillä ei ole paljon muistia tarjota viallisille ohjelmille. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata Windows 10- ja 11-muistiongelmia seuraamalla yksinkertaisia ​​toimenpiteitä tukkeutuneen RAM-muistin vapauttamisen helpottamiseksi tai ongelmia aiheuttavan sovelluksen sulkemiseksi.

Käynnistä explorer.exe-prosessi uudelleen

Monissa tapauksissa se on prosessi, joka näyttää muistiongelmia Windowsissa explorer.exejoka hallitsee Windowsin graafisen käyttöliittymän ja sovelluksen toimintaa Tiedostonhallinta.

Painamme tämän tärkeän prosessin oikean toiminnan palauttamiseksi CTRL+ALT+DELavaamme valikon Toiminnan hallintajatkamme Lisätietoja (jos olemassa) ja tunnista prosessi tutkimusmatkailija välilehdellä Prosessit.

Kun olemme tunnistaneet oikean prosessin, napsautamme sitä hiiren kakkospainikkeella ja painamme eteenpäin Lopeta tehtävä sulkeaksesi koko Windowsin käyttöliittymän ja hallintajärjestelmän ikkunat. Nyt meillä on täysin musta näyttö, ilman alempaa palkkia: älä panikoi, sillä kaikki on normaalia! Aloita prosessi uudelleen painamalla vasemmassa yläkulmassa Tiedosto (ikkunassa Toiminnan hallinta), paina Suorita uusi tehtävä ja kirjoita explorer.exe käynnistääksesi käyttöliittymän uudelleen.

Käynnistä File Explorer erillisenä prosessina

Toinen tehokas tapa ratkaista Windowsin muistiongelmia on File Explorerin käynnistäminen erillisenä prosessina graafisesta käyttöliittymästä, jotta voidaan minimoida hallintajärjestelmässä avattujen suurten tiedostojen vaikutus ja estää niitä hidastamasta tietokonetta.

Ota tämä muutos käyttöön avaamalla sovellus Tiedostonhallinta paina PC:llämme kolmea pistettä yläreunassa ja napsauta kohdetta Vaihtoehdotsiirrytään välilehteen Visualisointi ja poista valintamerkki merkinnästä Suorita kansioikkunat erillisessä prosessissa.

Kun olet ottanut tämän muutoksen käyttöön, paina alareunasta OK ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Poista automaattisesti käynnistyvät sovellukset

Jos muistiongelman aiheuttaa kolmannen osapuolen sovellus, joka käynnistyy yhdessä käyttöjärjestelmän kanssa, on parasta poistaa viallinen sovellus automaattisesta käynnistyksestä käyttämällä Windows 10:n ja Windows 11:n tarjoamia erityistoimintoja.

Windows 11:ssä voimme poistaa automaattisesti käynnistyvät sovellukset ohjaamalla meidät polulle Asetukset -> Sovellukset -> Käynnistys ja deaktivoimalla kytkimen niiden sovellusten vieressä, joita emme enää halua käynnistää järjestelmän kanssa tai joilla on suuri vaikutus järjestelmän suorituskykyyn.

Windows 10:ssä voit poistaa käynnistyssovelluksia painamalla näppäimistön CTRL+ALT+DEL ja avaamalla valikon. Toiminnan hallintavie meidät välilehteen alkaanapsauta hiiren kakkospainikkeella poistettavia sovelluksia ja paina lopuksi Poista käytöstä. Tämä temppu toimii myös Windows 11:ssä ja sitä voidaan käyttää varmuuskopiointimenetelmänä yllä esitetylle menetelmälle.

Käynnistä Windows uudelleen diagnostiikkatilassa

Emme pysty tunnistamaan prosessia, joka aiheuttaa muistiongelmia Windows 10:ssä ja 11:ssä? Tässä vaikeassa tilanteessa se on sen arvoista käynnistä Windows diagnostiikkatilassamikä deaktivoi kaikki toissijaiset prosessit ja palvelut ja käynnistää Windowsin vain toiminnan kannalta välttämättömillä elementeillä.

Aktivoidaksesi tämän erikoistilan paina WIN+R näppäimistöllä ja kirjoita msconfig avautuvassa ikkunassa; kun saavumme uuteen ikkunaan, valitsemme Diagnostinen käynnistyspaina alareunassa OK ja käynnistä tietokone uudelleen.

Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä Windows toimii supistetussa tilassa ilman kolmannen osapuolen palveluita ja sovelluksia: jos emme huomaa muistivuotoja, on parasta analysoida automaattisesti käynnistyvät sovellukset ja poista uusimmat järjestelmään asennetut sovelluksetkäytä tarvittaessa Järjestelmän palauttaminen ratkaisemaan perusongelman.

Kun muutokset on tehty, avaamme jälleen msconfigasetamme Normaali käynnistyspaina OK ja käynnistä Windows uudelleen ratkaistaksesi muistiongelmia Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Päivitä Windows

Jos mikään aiemmista neuvoista ei ole toiminut tai ongelma koskee sovellusta tai järjestelmäprosessia, voimme yrittää ratkaista sen päivittämällä Windowsin uusimpaan versioon.

Päivitä Windows 11 -käyttöjärjestelmään napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemalla valikko asetuksetavaamme valikon Windows päivitys ja jatkamme Tarkista päivitykset tai vaihtoehtoisesti päällä lataa ja asenna tai Käynnistä uudelleen nyt (jos päivitykset ovat jo saatavilla).

Windows 10:ssä voimme suorittaa päivitykset ohjaamalla meidät polulle Asetukset -> Päivitys ja suojaus ja painamalla ylös Tarkista päivitykset. Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka pakottaa Windows-päivitys ja asentaa uusin versio.

Johtopäätökset

Muistivuodon synnyttävä sovellus tulisi poistaa järjestelmästä välittömästi (tai korkeintaan päivittää), mutta asiat monimutkaistuvat, jos järjestelmäprosessit aiheuttavat ongelmia. Noudattamalla yllä olevia ehdotuksia pystymme siihen Korjaa useimmat sovellusten ja Windows-prosessien aiheuttamat muistiongelmatsekä pystyä pysäyttämään automaattisesti käynnistyvien sovellusten aiheuttamat muistivuodot.

Edelleen RAM-muistista ja muistiin liittyvistä ongelmista voimme lukea oppaamme kuinka tietää, kuinka paljon RAM-muistia tietokoneellasi on käytettävissä ja miten tietää Kuinka paljon RAM-muistia tarvitset Windows 11:lle ja 10:lle.

Indeksi
  1. Käynnistä explorer.exe-prosessi uudelleen
  2. Käynnistä File Explorer erillisenä prosessina
  3. Poista automaattisesti käynnistyvät sovellukset
  4. Käynnistä Windows uudelleen diagnostiikkatilassa
  5. Päivitä Windows
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up