Ohjelmien yhteensopivuuden korjaus Windows 10:ssä ja 11:ssä

Poista käytöstä Windowsin viesti "ohjelmaa ei ehkä ole asennettu oikein" ja yhteensopivuusongelmat

Windows-ohjelmat voivat aiheuttaa ongelmia asennuksen jälkeen, varsinkin jos niitä ei ole päivitetty pitkään aikaan. Vanhemmat ohjelmat (vaikka vielä täysin toimivia) voivat näyttää virheitä asennusta käynnistettäessä, virheitä asennuksen lopussa tai virheitä, jotka eivät käynnisty oikein napsauttamalla ohjelman kuvaketta.

Vaikka Windows 11 ja Windows 10 ovat yhteensopivia useiden ohjelmien kanssa, näytämme sinulle seuraavassa oppaassa kuinka korjata ohjelmien yhteensopivuusongelmiakäyttämällä yhteensopivuustyökalua (sisältyy Windows 10:een ja Windows 11:een) tai virtuaalikoneita.

Yhteensopivuuden vianmäärityksen käyttäminen

 

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme nopeasti ratkaista minkä tahansa ohjelman yhteensopivuusongelman napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella ongelmallisen ohjelman kuvaketta tai asennusohjelmaa, joka ei käynnisty, ja painamalla kohdetta Omaisuus ja lopuksi napsauttamalla välilehteä Yhteensopivuus.
Kun avaat tämän välilehden, meillä on käytettävissä kaksi työkalua ongelman ratkaisemiseen: automaattinen yhteensopivuustyökalu ja manuaalinen yhteensopivuustyökalu.
Ensimmäinen voidaan käynnistää yksinkertaisesti painamalla yläpainiketta Suorita yhteensopivuuden vianmääritysjoka määrittää automaattisesti parhaat asetukset ohjelman tai asennusohjelman käynnistämiseksi.

Jos automaattinen työkalu ei ratkaise ongelmaa, siirrytään välilehteen Yhteensopivuus kuten yllä näkyy ja rastita kohde Suorita ohjelma yhteensopivuustilassavarmista, että valitset sen avattavasta valikosta Windows 7.
Kun olet aktivoinut tämän kohteen, paina -painiketta Okei ja yritä uudelleen käynnistää ongelmallinen ohjelma tai asennusohjelma.

Eikö ohjelma edelleenkään käynnisty? Se on luultavasti hyvin vanha ja vaatii lisäasetuksia; jatkaaksesi mene aina Yhteensopivuus-välilehdelle ja aktivoi vähän aikaa sitten nähtyjen asetusten lisäksi valintamerkki Poista koko näytön optimoinnit käytöstä ja valitse emuloitavaksi käyttöjärjestelmäksi Windows Vista.

Kuinka käyttää virtuaalikoneen

 

Windowsin sisältämä yhteensopivuusjärjestelmä voi olla hyödyllinen joissakin vanhoissa ohjelmissa, mutta toisille se ei koskaan toimi, ellemme emuloi koko käyttöjärjestelmää, jolle se on suunniteltu virtuaalikoneen avulla. Paras ohjelma virtuaalikoneiden hallintaan on VirtualBoxladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.

Ennen kuin jatkamme, meidän on ladattava Windows 7:n ISO, joka on käyttöjärjestelmä, jolla on paras yhteensopivuus kaikkien Windows-versioiden joukossa. Koska tämän käyttöjärjestelmän tuki on ollut poissa vuosia, voimme ladata ISO:n turvallisesti työkalun avulla Windows ISO Downloadersaatavilla virallinen sivusto.
Ladattu tämä kannettava työkalu, aloitetaan se, valitse kohde Windows 7 (elokuu 2018)valitse ladattava versio (parhaan yhteensopivuuden saavuttamiseksi suosittelemme Windows 7 Ultimate 32-bittinen), valitse englannin kieli ja paina -painiketta Latauksetjotta lataus aloitetaan oletusselaimellamme.

Latauksen lopussa käynnistämme VirtualBoxin, paina yläpainiketta Uusilisäämme virtuaalikoneen nimeksi Windows 7, valitsemme Windows 7 (32-bittinen) arkkitehtuuriksi ja vahvistamme seuraavat vaiheet jättäen perusasetukset.

Nyt kun virtuaalikone on valmis, valitse se vasemmalla olevasta luettelosta ja paina ylös alkaa ja käyttämällä ehdotettua ohjattua toimintoa valitsemme Windows 7 ISO -otoksen koneen käynnistyslevykkeeksi, jotta voimme asentaa Windows 7:n käyttövalmiin virtuaalikoneeseen.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme Virtuaaliset PC:t ja järjestelmän emulointi: Linux, Windows ja Mac samassa tietokoneessa ja täydellinen VirtualBoxin opas.

Johtopäätökset

 

Kaikki suositut ohjelmat ovat yhteensopivia Windows 10:n ja Windows 11:n kanssa, mutta vielä nytkin verkossa on ilmaisia ​​vanhentuneita ohjelmia, joita voidaan käyttää näissä järjestelmissä; nämä ohjelmat voivat silti toimia Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä, mutta jos kohtaamme ongelmia asennuksessa tai käynnistyksessä, on parempi kokeilla jotakin yllä mainituista menetelmistä kaikkien yhteensopivuusongelmien ratkaisemiseksi ja käynnistää mikä tahansa ohjelma tietokoneellamme.

Älä unohda, että usein ohjelman yhteensopimattomuus johtuu oikean .NET-kehyksen tai muiden välttämättömien ohjelmien puutteesta, kuten myös oppaissamme näkyy. Microsoft .NET Framework, korjaa asennus- ja asennuksen poistovirheet Ja PC:llä tarvittavat ohjelmat minkä tahansa pelin pelaamiseen.

Indeksi
  1. Yhteensopivuuden vianmäärityksen käyttäminen
  2. Kuinka käyttää virtuaalikoneen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up