Roskakorin lisääminen USB- ja ulkoisiin asemiin

Tiedoston tai kansion poistaminen vahingossa flash-asemalta tai ulkoiselta kiintolevyltä on jotain, jota haluat välttää, koska ulkoisen levyn palauttaminen on hankalaa. Voit kuitenkin lisätä Roskakori-kansion mihin tahansa flash-asemaan, ulkoiseen kiintolevyyn tai jopa SD-kortille, jonka liität Windows-tietokoneeseen! Sinun tarvitsee määrittää tämä vain kerran, jotta se toimii joka kerta.

Hyvä tietää: saattaa olla hyvä idea opetella salaamaan USB-asemasi Windowsissa, jotta tietosi pysyvät turvassa.

Lisää roskakori ulkoisille levyille

Kuuluisa roskakori on Windows-tietokoneesi poistettujen tiedostojen kohde. Kun vahingossa poistat tiedoston tietokoneeltasi, se siirtyy tähän järjestelmäkansioon, jotta voit tarvittaessa palauttaa sen myöhemmin. Kuten käy ilmi, voit myös lisätä roskakorin ulkoiselle kiintolevyllesi tai flash-asemallesi rekisteritempun avulla.

Huomautus: kuten aina, ennen rekisterin säätämistä luo rekisterin varmuuskopio varmistaaksesi, että olet suojattu, jos jokin menee pieleen.

 1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Win + R.
 2. Kirjoita regedit ja paina sitten Enter päästäksesi rekisterieditoriin.
 1. Siirry manuaalisesti seuraavaan polkuun tai kopioi ja liitä se yläreunan polkupalkkiin: "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer".
 1. Jos et näe Explorer-avainta (kansiota), napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa "Käytännöt" ja napsauta sitten "Avain -> Uusi". Nimeä uusi avain uudelleen "Explorer".
 1. Napsauta mitä tahansa tyhjää tilaa oikealla ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo".
 1. Kun olet lisännyt arvon, valitse se ja paina F2 nimetäksesi sen uudelleen "RecycleBinDrives".
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "RecycleBinDrives" -arvoa ja valitse "Muokkaa".
 1. Kirjoita uudessa ikkunassa Arvotiedot-kenttään "ffffffff", valitse heksadesimaalikanta ja tallenna napsauttamalla "OK".
 2. Käynnistä laitteesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen jokainen flash-asemalta poistamasi tiedosto tai kansio lähetetään tietokoneesi oletusroskakoriin, ja tämä koskee automaattisesti kaikkia liitettyjä siirrettäviä levyjä. Ajattele sitä Roskakori-toiminnon laajentamisena mihin tahansa liittämääsi ulkoiseen asemaan.
 3. Tässä esimerkissä flash-asemamme sisältää 1,26 Gt:n kansion.
 1. Kansion poistamisen jälkeen tila oli edelleen käytössä.
 1. Kun katsot roskakoria, näet, että poistettu kansio on edelleen siellä. Voit palauttaa minkä tahansa poistetun tiedoston napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Palauta". Periaatteessa voit poistaa tiedostoja ulkoisesta laitteesta ja palauttaa ne tietokoneellesi.

Kärki: opi puhdistamaan Windowsin rekisteri ja parantamaan tietokoneesi suorituskykyä.

Roskakorin hallinta ja poistaminen käytöstä ulkoisessa asemassa

Voit säätää joitain asetuksia saadaksesi paremman käyttökokemuksen. Muokkaa ensin jokaisen flash-aseman roskakorin tilarajoitusta. Tee tämä, kun liität ulkoisen laitteen. Vaihtoehtoisesti voit luottaa Windowsin automaattisiin asetuksiin, jotka asettavat rajoituksen levytilan perusteella.

 1. Siirry työpöydälle, napsauta Roskakori-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet".
 1. Valitse ulkoinen asema. Voit asettaa tilarajoituksen, joka rajoittaa poistettujen tiedostojen tallentamiseen käytettävän levytilan määrää, ja voit myös valita, vahvistetaanko ennen poistamista.
 1. Näytä roskakorin järjestelmäkansio flash-aseman sisällä palaamalla flash-asemaan File Explorerissa, napsauttamalla yläreunassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja sitten "Asetukset".
 1. Siirry "Näytä"-välilehteen, poista valinta "Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot" -asetus ja napsauta sitten "OK".
 1. Roskakori-kansio tulee nyt näkyviin. Muista, että tämä vaihtoehto antaa sinun nähdä järjestelmäkansiot kaikkialla (jotka eroavat tavallisesta piilokansiosta), joten saatat joutua poistamaan sen käytöstä, kunnes sitä tarvitaan.
 2. On syytä huomata, että roskakorin avaaminen flash-aseman hakemistosta ohjaa sinut pääroskakoriin, ei vain flash-aseman poistettuihin tiedostoihin.
 1. Lopuksi, jos sinun on poistettava flash-aseman roskakori käytöstä, sinun on palattava rekisterieditoriin ja poistettava aiemmin tekemämme "RecycleBinDrive"-arvo. Älä unohda palauttaa poistetut tiedostot ennen sitä.
 1. Muista, että kun poistat kansion tai tiedoston ja poistat flash-aseman laitteesta, kansio katoaa roskakorista. Se tulee kuitenkin uudelleen näkyviin, kun yhdistät sen uudelleen laitteeseen tai muuhun tietokoneeseen, jonka rekisteriä on muokattu.

Tiedoksi: pitääkö luoda käynnistettävä flash-asema? Luo sellainen helposti Rufuksen avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin palauttaa poistetut tiedostot?

Jos poistit tiedoston painamalla Del-painiketta, voit palauttaa sen nopeasti roskakorista. Jos olet kuitenkin poistanut sen pysyvästi, voit käyttää Windowsin tiedostojen palautusohjelmistoa. Huomaa, että pysyvästi poistettujen tiedostojen palauttaminen SSD-levyltä voi olla huomattavasti monimutkaisempaa.

Kuinka voin poistaa tiedostoja pysyvästi Windowsissa?

Voit valita tiedoston ja poistaa minkä tahansa tiedoston tai kansion pysyvästi painamalla Shift + Del. Teknisesti tarkasteltuna tiedosto on kuitenkin edelleen olemassa, ja kuka tahansa voi palauttaa sen käyttämällä tiettyjä ohjelmistoja tai työkaluja. Varmistaaksesi, että poistamasi tiedosto pyyhitään puhtaaksi, voit käyttää ilmaisia ​​työkaluja, kuten Pysyvä poistaminen jotka poistavat tiedoston ja tekevät mahdottomaksi (ainakin yksittäisten henkilöiden) palautuksen kirjoittamalla sen passien päälle jälkien poistamiseksi.

Kuinka voin näyttää roskakorin työpöydällä?

Jos roskakori ei näy työpöydällä, käynnistä Asetukset-sovellus painamalla Win + I, siirry kohtaan "Personointi → Teemat → Työpöydän kuvakeasetukset" ja valitse "Roskakori" -vaihtoehto.

Voinko poistaa roskakorikansion kokonaan?

Ei. Voit kuitenkin napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita "Ominaisuudet -> Älä siirrä tiedostoja roskakoriin, poista tiedostot välittömästi." Tämä poistaa roskakoritoiminnon käytöstä ja tekee poistoprosessista pysyvän. Lisäksi voit piilottaa sen työpöydältä Desktop Icons -asetusten kautta.

Indeksi
 1. Lisää roskakori ulkoisille levyille
 2. Roskakorin hallinta ja poistaminen käytöstä ulkoisessa asemassa
 3. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka voin palauttaa poistetut tiedostot?
  2. Kuinka voin poistaa tiedostoja pysyvästi Windowsissa?
  3. Kuinka voin näyttää roskakorin työpöydällä?
  4. Voinko poistaa roskakorikansion kokonaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up