Tehtävänhallinta on poistettu käytöstä järjestelmänvalvojan toimesta Windowsissa? 5 tapaa korjata se

Ajoittain saatat tarvita Task Manageria esimerkiksi lopettamaan järjestelmän resursseja syövyttävän tehtävän tai pysäyttämään prosessin, jonka et halua käynnissä olevan taustalla. Mutta jos tämän työkalun avaaminen tuottaa viestin, jonka mukaan "Järjestelmänvalvoja on poistanut Tehtävienhallinnan käytöstä", se voi olla hämmentävää. Voi olla, että järjestelmänvalvoja on todella poistanut sen käytöstä. Jos ei, se voi olla viruksen aiheuttamaa. Tämä opas näyttää useita tapoja korjata ongelma.

Hyvä tietää: Onko tehtävänhallinta avattava nopeasti Windowsissa? Näytämme kuinka se sytytetään.

1. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan

Ennen kuin säädät Windows-tietokonettasi, suosittelemme ottamaan yhteyttä verkonvalvojaan, jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tai tiedät käyttäjänimeä ja salasanaa. Kysy, miksi he ovat poistaneet Tehtävienhallinnan käytöstä ja voivatko he ottaa sen uudelleen käyttöön.

Jos järjestelmänvalvoja ei vastaa tai ei muista Task Managerin poistamista käytöstä, kokeile alla olevia ratkaisuja.

2. Tarkista tietokoneesi virusten varalta

Jos järjestelmänvalvoja ei poistanut Task Manageria käytöstä, on melko todennäköistä, että virus teki muutoksen. Tämän teorian vahvistamiseksi virustarkistus on paikallaan.

Suorita tämä helposti käyttämällä Microsoft Defenderiä komentokehotteesta ja suorittamalla täydellinen tarkistus. Voit myös käyttää kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmaa tarkistuksen suorittamiseen, mutta muista, että Microsoft Defender on pätevä virustorjunta, joka poistaa viruksia tietokoneista hyvin, joten toisen virustorjunnan asentaminen ei ole todellakaan välttämätöntä.

Kun olet varma, että tietokoneessasi ei ole viruksia, tarkista, eikö virheilmoitus tule enää näkyviin, kun yrität käyttää Task Manageria.

Kärki: jos haluat silti asentaa kolmannen osapuolen virustentorjunnan, tutustu parhaisiin saatavilla oleviin ilmaisiin vaihtoehtoihin.

3. Ota Tehtävienhallinta käyttöön komentokehotteen avulla

Saatat saada "Järjestelmänvalvojasi on poistanut Tehtävienhallinnan käytöstä" -viestin, koska Tehtävienhallinta on poistettu käytöstä. Yksi helpoimmista tavoista ottaa Tehtävienhallinta käyttöön on komentokehote, mutta sinun on käynnistettävä se järjestelmänvalvojana.

 1. Voit tehdä tämän painamalla Win + S avataksesi Windows-haun ja kirjoittamalla hakukenttään cmd.
 2. Napsauta "Suorita järjestelmänvalvojana" hakutulosten oikeanpuoleisessa ruudussa.
 1. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet, napsauta "Kyllä", kun UAC-kehote tulee näkyviin, jotta komentokehote voi tehdä muutoksia tietokoneeseesi. Jos sinulla ei ole niitä, mutta tiedät järjestelmänvalvojan käyttäjätunnuksen ja salasanan, sinun on annettava ne ennen kuin voit jatkaa.
 2. Kopioi ja liitä komentokehotteeseen alla oleva komento ja paina Enter:
REG lisää HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f
 1. Jos kaikki menee hyvin, se sanoo: "Toiminto suoritettu onnistuneesti."
 1. Tarkista, voitko nyt käyttää Tehtävienhallintaa.

Hyvä tietää: saattaa olla hyödyllistä jonain päivänä tietää kuinka nollata ryhmäkäytäntöasetukset Windowsissa.

4. Ota Tehtävienhallinta käyttöön paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin avulla

Toinen tapa ottaa Task Manager käyttöön on paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin kautta.

 1. Käynnistä se painamalla Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan.
 2. Kirjoita tekstiruutuun gpedit.msc ja napsauta sitten "OK".
 1. Napsauta "Kyllä" UAC-varoituksesta käynnistääksesi paikallinen ryhmäkäytäntöeditori, tai anna järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana, jos sitä pyydetään.
 1. Siirry paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin vasemmassa ruudussa kohtaan "Käyttäjän määritykset -> Hallintamallit -> Järjestelmä -> Ctrl+Alt+Del-asetukset".
 1. Kaksoisnapsauta oikealla puolella olevaa "Remove Task Manager" -käytäntöä muokataksesi sitä.
 2. Ota Tehtävienhallinta käyttöön määrittämällä käytännöksi joko "Ei käytössä" tai "Ei määritetty" ja ota muutokset käyttöön napsauttamalla "OK".
 1. Sulje paikallinen ryhmäkäytäntöeditori ja käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista sitten, voitko käyttää Task Manageria.

Tiedoksi: tutustu näihin rekisterihakkereihin, jotka optimoivat käyttökokemuksesi.

5. Ota Task Manager käyttöön rekisterieditorin avulla

Viimeinen tapa korjata "Järjestelmänvalvoja on poistanut Tehtävienhallinnan käytöstä" -sanoman on käyttää Rekisterieditoria Task Managerin ottamiseksi käyttöön. Ennen kuin jatkat, varmista, että osaat varmuuskopioida ja palauttaa Windowsin rekisterin. Tämä on hyödyllistä, jos rikot vahingossa jotain rekisterissä.

 1. Käynnistä Rekisterieditori painamalla Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan.
 2. Kirjoita regedit tekstikenttään ja napsauta sitten "OK".
 1. Kuten aiemmin, paina "Kyllä" UAC-varoituksesta tai anna järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.
 2. Siirry rekisterieditorissa kohtaan HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Policies.
 1. Laajenna "Policies"-näppäintä ja katso, löydätkö "Järjestelmä"-näppäimen. Jos sitä ei ole, napsauta hiiren kakkospainikkeella "Käytännöt" vasemmassa ruudussa ja valitse "Uusi -> Avain".
 1. Nimeä äskettäin luodulle avaimelle "Järjestelmä". Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella kyseistä näppäintä ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo".
 1. Nimeä juuri luotu DWORD-arvo "DisableTaskMgr" ja avaa se muokkausta varten kaksoisnapsauttamalla sitä.
 1. Varmista, että arvotietojen tekstikentässä on "0" 1:n sijaan. Napsauta "OK" ottaaksesi muutokset käyttöön.
 1. Sinun pitäisi pystyä avaamaan Task Manager - tietokonetta ei tarvitse käynnistää uudelleen.

Kärki: rekisterin eheyttäminen voi parantaa kiintolevyaseman (HDD) vasteaikaa sovellus- ja tiedostopyyntöihin. Opi aloittamaan.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi en voi tehdä muutoksia Tehtävienhallinnassa?

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, et voi tehdä tiettyjä muutoksia Task Managerissa, kuten pysäyttää prosessia. Saat luultavasti viestin, jossa lukee: "Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet suorittaaksesi tämän tehtävän. Sulje Tehtävienhallinta, suorita se järjestelmänvalvojana ja yritä uudelleen."

Jos haluat suorittaa Task Managerin järjestelmänvalvojana, aloita painamalla Win + S avataksesi Windows-haun ja kirjoittamalla hakukenttään Task Manager. Napsauta sitten "Suorita järjestelmänvalvojana" oikeanpuoleisessa ruudussa, kun Task Manager näkyy hakutuloksissa.

Mitä Task Manager -vaihtoehtoja on?

Olitpa vain kyllästynyt Windowsin oletustehtävänhallintaan tai etsimässä jotain tehokkaampaa ja kestävämpää, voit kokeilla useita muita kolmannen osapuolen tehtävänhallintaohjelmia, kuten esim. Process Explorer ja System Explorer.

Kuinka vaihdat järjestelmänvalvojan Windowsissa?

Jos sinun on vaihdettava järjestelmänvalvojaa Windowsissa tai myönnettävä järjestelmänvalvojan oikeudet tilille, helpoin tapa tehdä se on Asetukset. Siirry kohtaan Tilit -> Muut käyttäjät -> [Targeted account] -> Muuta tilin tyyppiä." Laajenna sitten avattava "Tilin tyyppi" -valikko, valitse "Järjestelmänvalvoja" ja napsauta "OK". Muut menetelmät järjestelmänvalvojan vaihtamiseen Windowsissa käyvät Ohjauspaneelin kautta tai käyttävät Powershelliä.

Indeksi
 1. 1. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan
 2. 2. Tarkista tietokoneesi virusten varalta
 3. 3. Ota Tehtävienhallinta käyttöön komentokehotteen avulla
 4. 4. Ota Tehtävienhallinta käyttöön paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin avulla
 5. 5. Ota Task Manager käyttöön rekisterieditorin avulla
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi en voi tehdä muutoksia Tehtävienhallinnassa?
  2. Mitä Task Manager -vaihtoehtoja on?
  3. Kuinka vaihdat järjestelmänvalvojan Windowsissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up