Opas Android Auton käyttöönottoon autossa

Android Auton määrittäminen yhdistämään puhelin autostereoon ja käyttämään sovelluksia, navigaattoria ja musiikkia jopa äänikomennoilla

Android Auto on tärkein integroitu järjestelmä nykyaikaisissa moderneissa autoissa, joissa on tabletin kokoinen kosketusnäyttö ja infotainment -järjestelmä, joka voidaan yhdistää Internetiin erillisellä SIM -kortilla tai älypuhelimen Internet -yhteyden avulla.

Android Auto on yksi nykyaikaisten autojen suosituimmista infotainment -järjestelmistä lähinnä siksi, että verrattuna Apple CarPlayyn (jonka muistamme toimivan vain iPhonen kanssa) se on yhteensopiva kaikkien Android -puhelimien kanssa, joten Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO ja muut.

Koska monet käyttäjät eivät ole koskaan käyttäneet tätä infotainment -järjestelmää aikaisemmin, seuraavassa oppaassa löydämme kaikki Android Auton ominaisuudet yhdessä ja näemme myös, miten se määritetään nopeasti, jotta voit käyttää matkasovelluksia (navigointilaite, Spotify tai muu suoratoisto) sovellusten musiikki) suoraan auton kojelaudasta.

LUE MYÖS -> Mitkä sovellukset saavat meidät kuuntelemaan ilmaista musiikkia

Indeksi
  1. Android Auto -yhteensopivuus
  2. Android Auton vaatimukset
  3. Android Auto -käyttöliittymä
  4. Kuinka yhdistää Android Auto
  5. Android Auto Internet -yhteys
  6. Lisää Android Auto kaikkiin koneisiin
  7. Puhelimen navigaattori auton näyttöön
  8. Android auto sovellukset
  9. Puhelimen yhdistäminen autoon usb

Android Auto -yhteensopivuus

Virallisella verkkosivustolla Android Auto voit löytää kaikki automerkit, jotka tukevat tätä infotainment -järjestelmää; erottuvat tällä hetkellä Alfa Romeo-, Opel-, Volkswagen-, Smart-, Seat-, Skoda-, Renault-, Peugeot-, Mercedes-, Kia-, Fiat-, Ford- ja Citroen -valmistajina, mutta monet muut valmistajat ovat taanneet tuen tälle innovatiiviselle järjestelmälle.

Teslan poissaolo on syytä huomata, suurin sähköautojen valmistaja: näiden autojen maine on erittäin "älykäs", mutta valmistajan nimenomaisen valinnan vuoksi Android Auto tai Apple CarPlay eivät ole käytettävissä, joten meidän on luotettava vain Tesla (edelleen yksi maailman parhaista).

Android Auton vaatimukset

Android Autoa tukevat autot vaativat a mikä tahansa Android -älypuhelin, kytketty autoon USB -kaapelilla tai Bluetooth -yhteyden kautta.

Puhelimen yhdistäminen autoon on ollut saatavilla jo vuosia, mutta kaikki järjestelmät eivät tue Android Autoa: vaikka autossa olisi USB -portti tai Bluetooth -yhteys, meidän on varmistettava, että Android Auto -tuki on läsnä infotainment -järjestelmän asetuksissa, selaamalla keskusnäytön valikkokohteita.

Android Auto -käyttöliittymä

Android Auto tarjoaa yksinkertaisen ja helppokäyttöisen infotainment-käyttöliittymän, kuten iso optimoitu puhelin.
Tämän käyttöliittymän avulla voit soittaa puheluita, lukea viestejä ja vastata niihin, aloittaa musiikin suoratoiston ja käyttää sitten Google Maps tai Waze -satelliittinavigaattori, jossa on mahdollisuus mukauttaa sovelluksen kuvakkeita, jotka näytetään auton näytöllä.

Kuinka yhdistää Android Auto

Jotta voimme määrittää Android Auton, meidän on ensin ladattava sovellus puhelimeemme Android Auto, joka mahdollistaa yhteyden puhelimen ja auton infotainment -järjestelmän välillä. Tämä sovellus on yhteensopiva Android 5.0: n ja sitä uudempien versioiden kanssa, joten jopa erittäin vanhoja puhelimia voidaan käyttää auton infotainmentissa.

Android Auto -sovellus määritetään automaattisesti ja vaatii vain muutaman vaiheen, jotta pääset heti alkuun: kun sovellus on asennettu, avaa Android Auto -vaihtoehto auton näytössä, noudata näytöllä suositeltuja ohjeita ja muodosta todellinen yhteys valitsemalla USB -kaapelin kautta tapahtuva yhteys (perinteinen tapa) tai yhteys Bluetoothin kautta (yksinkertaisempi ja kätevämpi). Valitettavasti kaikki puhelimet eivät tue langatonta yhteyttä, joten pakotat sinut aina käyttämään USB -kaapelia, jotta sinulla olisi Android Auto: tämä rajoitus voidaan voittaa ostamalla puhelin, jossa on Android 11 tai uudempi.

Android Auto -asetusvalikosta on mahdollista päättää, miten järjestelmän on toimittava, sekä silloin, kun sitä käytetään autoradion kanssa että jos sitä käytetään yksin ilman yhteyttä. Pääset asetuksiin sinun on koskettava näppäintä, jossa on kolme viivaa vasemmassa yläkulmassa. Asetuksissa on tärkeää, että Google Assistantin äänikomentojen käyttö on aktivoitu (josta tulee komento soittaa järjestelmään), automaattisen vastauksen asetukset ja sitten sovelluksen automaattinen käynnistys, kun puhelin on yhdistetty autoon.

Asetuksissa on myös mahdollisuus hallita yhdistettyjä autoja ja aloittaa automaattinen määritys, kun puhelin on auton sisällä (joten kytke vain auton sytytysvirta päälle, jotta yhteys muodostuu välittömästi).

Puhelimissa, joissa on Android 12, Android Auto -sovellusta ei enää tarvita yhdistämiseen, koska sen toiminnot integroidaan järjestelmään Google Assistantin kautta: yhteyden muodostamiseksi meidän on vain käynnistettävä Android Auto autossa ja painettava kohdetta Android Auto puhelimen näytöille, näkyy asetuksissa. Kun olet noudattanut näytön ohjeita, käynnistä vain komento "Hei Google, käynnistä Android Auto", jotta käyttöliittymä aktivoituu heti auton näytössä.

Android Auto Internet -yhteys

Android Auto -järjestelmä se käyttää puhelimesi Internet -yhteyttä kaikkiin toimintoihinsa: meillä on itse asiassa matkapuhelinverkon ilmaisin oikeassa yläkulmassa (yhdessä puhelimen akun ilmaisimen kanssa), ja siksi voimme hyödyntää LTE- tai 5G -yhteydet saada karttoja, kuunnella musiikkia tai käyttää muita Android Auto -yhteensopivia sovelluksia.

Tämän järjestelmän avulla voimme hyötyä yhdistetystä autosta ilman, että joudumme maksamaan lisävalmistajan toimittamista SIM -korteista tai liitäntäjärjestelmistä (usein kalliiden tilausten mukana).

Lisää Android Auto kaikkiin koneisiin

Vanhemmat autot eivät tietenkään voi hyötyä Android Autosta, mutta mitään ei menetetä: autollamme voimme aina vaihda alkuperäinen autostereo kanssa Sony XAV-AX3005DB, joka sisältää Android Auto- ja Apple CarPlay -tuen.
Sähköasentajan avulla voimme korvata vanhan autoradion ja integroida Android Auto kaikkiin autoihin, jopa ne, joilla on muutama vuosi harteillaan. Toiminnot ovat samat kuin integroitujen tieto- ja viihdejärjestelmien tarjoamat toiminnot, ja voit yhdistää Android -puhelimesi USB -kaapelin tai Bluetoothin kautta.

Jos emme halua käyttää niin paljon, voimme aina tyytyä yksinkertaiseen auton bluetooth -sovitin ja ostaa a puhelimen pidike, joten voit sijoittaa puhelimesi kojelaudan lähelle ja käyttää navigointisovelluksia tai äänen suoratoistosovelluksia ajotilassa.

Puhelimen navigaattori auton näyttöön

Puhelimen navigaattori auton näyttöön

Yksi kätevä tapa käyttää navigointisovellusta autossa on kytkeä puhelin auton näyttöön. Tämä mahdollistaa selkeän ja helppokäyttöisen navigaattorin käytön suoraan auton mittaristossa. Auton näyttöön liitettävä puhelin toimii navigaattorina, ja sen avulla voi helposti löytää reitit määränpäähän.

Puhelimen navigaattorin käyttö auton näytöllä voi helpottaa ajamista, sillä se tarjoaa selkeät ja suuret ohjeet, jotka näkyvät helposti kuljettajan näkökentässä. Näin kuljettajan ei tarvitse kääntää katsettaan pois tiestä, vaan hän voi seurata reittiä suoraan auton mittaristosta.

Jotta puhelimen navigaattori saadaan näkymään auton näytöllä, tarvitaan yleensä erillinen sovituskaapeli tai langaton yhteys. Tämä yhteys mahdollistaa puhelimen näytön peilaamisen auton mittaristoon, joten navigointi onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Puhelimen navigaattorin käyttö auton näytöllä on erittäin kätevää, mutta ennen kuin aloitat sen käytön, on tärkeää varmistaa, että puhelin on kytketty auton järjestelmään oikein. Tarkista, että puhelimesi on yhteensopiva auton näytön kanssa ja että kaikki tarvittavat liitännät on tehty asianmukaisesti. Näin varmistat, että puhelimen navigaattori toimii moitteettomasti autossa.

Android auto sovellukset

Android Auto sovellukset ovat olennainen osa älypuhelimien integrointia ajoneuvoihin. Näitä sovelluksia käytetään yleisesti Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimissa, kun ne on liitetty auton infotainment-järjestelmään. Android Auto tarjoaa kuljettajille mahdollisuuden käyttää puhelimen sovelluksia turvallisesti ajon aikana.

Yksi tärkeimmistä Android Auto sovelluksista on Google Maps. Tämä sovellus tarjoaa reaaliaikaisen navigoinnin, liikennetiedot ja pääsyn paikallisiin hakutuloksiin. Kuljettajat voivat saada reittiohjeita puhelimen näytölle, ääniohjattuna tai auton infotainment-järjestelmän kautta. Google Mapsin avulla voi välttää ruuhkia ja löytää nopeimman reitin määränpäähän.

Toinen tärkeä Android Auto sovellus on Spotify. Tämä suosittu musiikin suoratoistopalvelu tarjoaa kuljettajille pääsyn valtavaan musiikkikirjastoon. Käyttäjät voivat selata eri kappaleita, soittolistoja ja artisteja suoraan auton infotainment-järjestelmän näytöltä. Spotifyn avulla kuljettajat voivat luoda tunnelman matkalle valitsemalla suosikkikappaleitaan.

Kolmas merkittävä Android Auto sovellus on WhatsApp. Tämä pikaviestisovellus mahdollistaa kuljettajille viestien lähettämisen ja vastaanottamisen ilman, että heidän tarvitsee vilkuilla puhelintaan. WhatsAppin avulla kuljettajat voivat pysyä yhteydessä perheeseen, ystäviin ja työtovereihin turvallisesti ajon aikana. Sovellus tukee myös ääniviestejä, joten kuljettajat voivat kuunnella viestit ilman näppäimistön käyttöä.

Vielä yksi hyödyllinen Android Auto sovellus on Podcasts. Tämä sovellus tarjoaa kuljettajille pääsyn laajaan valikoimaan podcasteja eri aiheista. Kuljettajat voivat etsiä ja toistaa suosikkiohjelmiaan suoraan auton infotainment-järjestelmän näytöltä. Podcastit tarjoavat viihdyttävää sisältöä pitkille matkoille tai ruuhkassa odottamiseen.

Puhelimen yhdistäminen autoon usb

Puhelimen yhdistäminen autoon USB:lla on yksi tapa saada Android Auto toimimaan autossasi. Ensinnäkin, varmista, että autossasi on USB-liitäntä, johon voit kytkeä puhelimesi. Tämän jälkeen tarvitset USB-kaapelin, jolla voit yhdistää puhelimen ja auton. Kaapelin tulee olla USB-C- tai Micro-USB-tyyppinen riippuen puhelimesi mallista. Liitä USB-kaapelin toinen pää auton USB-liitäntään ja toinen pää puhelimeesi.

Kun olet liittänyt puhelimen auton USB-liitäntään, auton näytössä pitäisi näkyä ilmoitus puhelimen yhdistämisestä. Voit valita tämän ilmoituksen ja avata Android Auto -sovelluksen puhelimestasi. Android Auto käynnistyy auton näytöllä, ja voit käyttää erilaisia sovelluksia ja toimintoja suoraan auton hallintalaitteiden kautta.

On tärkeää huomata, että puhelimesi tulee tukea Android Autoa ja sen tulee olla yhteensopiva auton järjestelmän kanssa. Tarkista puhelimesi valmistajan verkkosivuilta, että puhelin on yhteensopiva Android Auton kanssa. Lisäksi varmista, että puhelimesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon, jotta saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen Android Autosta.

Jos puhelimesi ja autosi ovat yhteensopivia Android Auton kanssa ja olet yhdistänyt ne USB:llä, mutta Android Auto ei silti käynnisty auton näytöllä, voit kokeilla muutamia vianmääritysvaiheita. Ensinnäkin, varmista, että Android Auto -sovellus on asennettu puhelimeesi ja että se on päivitetty uusimpaan versioon. Tarkista myös autosi käyttöohjeista, että olet liittänyt puhelimen oikeaan USB-liitäntään. Jos ongelma jatkuu, voit kokeilla käynnistää auton uudelleen ja yrittää uudelleen puhelimen yhdistämistä.

Päätelmät

Android Auton avulla voimme saada puhtaan ja selkeän käyttöliittymän auton infotainment -järjestelmään, jossa on päivämäärä ja kellonaika, neljä painiketta alhaalla ja mikrofonikuvake (aina alareunassa). Pyöreää painiketta käytetään poistumaan sovelluksesta ja palaamaan laitteen radiojärjestelmään. Nuolinäppäin avaa navigaattorin (joka voi olla Google Maps), luurin näppäintä käytetään puheluun, kuulokkeiden näppäintä musiikkisovelluksen käynnistämiseen (joka voi olla Spotify tai Google Music tai muita).

Android Auto -toiminnot voidaan edelleen aktivoida äänellä Google Assistantin avulla suoraan auton mikrofonista sanomalla ensin "Hei Google"ja lausuminen mene kotiin tai vastaava avaamaan navigointilaite, soita Marcolle tai Lähetä viesti henkilölle soittaaksesi tai lähettääksesi viestejä.

Kun yhdistät autostereoon, voit silti käyttää älypuhelinta kaikissa muissa toiminnoissaan välttämättä irrottamatta ja sulkematta Android Autoa, koska puhelimen toimintoja ei tukahduteta tai vaihdeta (voimme aina avata näytön lukituksen ja käyttää puhelinta tavalliseen tapaan).

Android -autolla voimme käyttää monia sovelluksia, jotka on optimoitu autokäyttöön, mutta yritämme häiritä itseämme mahdollisimman vähän ja keskittyä tiehen: käytämme sovelluksia vain ajoneuvon ollessa paikallaan tai ennen lähtöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up