Opas Android Auton käyttöönottoon autossa

Android Auton määrittäminen yhdistämään puhelin autostereoon ja käyttämään sovelluksia, navigaattoria ja musiikkia jopa äänikomennoilla

Android Auto on tärkein integroitu järjestelmä nykyaikaisissa moderneissa autoissa, joissa on tabletin kokoinen kosketusnäyttö ja infotainment -järjestelmä, joka voidaan yhdistää Internetiin erillisellä SIM -kortilla tai älypuhelimen Internet -yhteyden avulla.

Android Auto on yksi nykyaikaisten autojen suosituimmista infotainment -järjestelmistä lähinnä siksi, että verrattuna Apple CarPlayyn (jonka muistamme toimivan vain iPhonen kanssa) se on yhteensopiva kaikkien Android -puhelimien kanssa, joten Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO ja muut.

Koska monet käyttäjät eivät ole koskaan käyttäneet tätä infotainment -järjestelmää aikaisemmin, seuraavassa oppaassa löydämme kaikki Android Auton ominaisuudet yhdessä ja näemme myös, miten se määritetään nopeasti, jotta voit käyttää matkasovelluksia (navigointilaite, Spotify tai muu suoratoisto) sovellusten musiikki) suoraan auton kojelaudasta.

LUE MYÖS -> Mitkä sovellukset saavat meidät kuuntelemaan ilmaista musiikkia

Indeksi

  Android Auto -yhteensopivuus

  Virallisella verkkosivustolla Android Auto voit löytää kaikki automerkit, jotka tukevat tätä infotainment -järjestelmää; erottuvat tällä hetkellä Alfa Romeo-, Opel-, Volkswagen-, Smart-, Seat-, Skoda-, Renault-, Peugeot-, Mercedes-, Kia-, Fiat-, Ford- ja Citroen -valmistajina, mutta monet muut valmistajat ovat taanneet tuen tälle innovatiiviselle järjestelmälle.

  Teslan poissaolo on syytä huomata, suurin sähköautojen valmistaja: näiden autojen maine on erittäin "älykäs", mutta valmistajan nimenomaisen valinnan vuoksi Android Auto tai Apple CarPlay eivät ole käytettävissä, joten meidän on luotettava vain Tesla (edelleen yksi maailman parhaista).

  Android Auton vaatimukset

  Android Autoa tukevat autot vaativat a mikä tahansa Android -älypuhelin, kytketty autoon USB -kaapelilla tai Bluetooth -yhteyden kautta.

  Puhelimen yhdistäminen autoon on ollut saatavilla jo vuosia, mutta kaikki järjestelmät eivät tue Android Autoa: vaikka autossa olisi USB -portti tai Bluetooth -yhteys, meidän on varmistettava, että Android Auto -tuki on läsnä infotainment -järjestelmän asetuksissa, selaamalla keskusnäytön valikkokohteita.

  Android Auto -käyttöliittymä

  Android Auto tarjoaa yksinkertaisen ja helppokäyttöisen infotainment-käyttöliittymän, kuten iso optimoitu puhelin.
  Tämän käyttöliittymän avulla voit soittaa puheluita, lukea viestejä ja vastata niihin, aloittaa musiikin suoratoiston ja käyttää sitten Google Maps tai Waze -satelliittinavigaattori, jossa on mahdollisuus mukauttaa sovelluksen kuvakkeita, jotka näytetään auton näytöllä.

  Kuinka yhdistää Android Auto

  Jotta voimme määrittää Android Auton, meidän on ensin ladattava sovellus puhelimeemme Android Auto, joka mahdollistaa yhteyden puhelimen ja auton infotainment -järjestelmän välillä. Tämä sovellus on yhteensopiva Android 5.0: n ja sitä uudempien versioiden kanssa, joten jopa erittäin vanhoja puhelimia voidaan käyttää auton infotainmentissa.

  Android Auto -sovellus määritetään automaattisesti ja vaatii vain muutaman vaiheen, jotta pääset heti alkuun: kun sovellus on asennettu, avaa Android Auto -vaihtoehto auton näytössä, noudata näytöllä suositeltuja ohjeita ja muodosta todellinen yhteys valitsemalla USB -kaapelin kautta tapahtuva yhteys (perinteinen tapa) tai yhteys Bluetoothin kautta (yksinkertaisempi ja kätevämpi). Valitettavasti kaikki puhelimet eivät tue langatonta yhteyttä, joten pakotat sinut aina käyttämään USB -kaapelia, jotta sinulla olisi Android Auto: tämä rajoitus voidaan voittaa ostamalla puhelin, jossa on Android 11 tai uudempi.

  Android Auto -asetusvalikosta on mahdollista päättää, miten järjestelmän on toimittava, sekä silloin, kun sitä käytetään autoradion kanssa että jos sitä käytetään yksin ilman yhteyttä. Pääset asetuksiin sinun on koskettava näppäintä, jossa on kolme viivaa vasemmassa yläkulmassa. Asetuksissa on tärkeää, että Google Assistantin äänikomentojen käyttö on aktivoitu (josta tulee komento soittaa järjestelmään), automaattisen vastauksen asetukset ja sitten sovelluksen automaattinen käynnistys, kun puhelin on yhdistetty autoon.

  Asetuksissa on myös mahdollisuus hallita yhdistettyjä autoja ja aloittaa automaattinen määritys, kun puhelin on auton sisällä (joten kytke vain auton sytytysvirta päälle, jotta yhteys muodostuu välittömästi).

  Puhelimissa, joissa on Android 12, Android Auto -sovellusta ei enää tarvita yhdistämiseen, koska sen toiminnot integroidaan järjestelmään Google Assistantin kautta: yhteyden muodostamiseksi meidän on vain käynnistettävä Android Auto autossa ja painettava kohdetta Android Auto puhelimen näytöille, näkyy asetuksissa. Kun olet noudattanut näytön ohjeita, käynnistä vain komento "Hei Google, käynnistä Android Auto", jotta käyttöliittymä aktivoituu heti auton näytössä.

  Android Auto Internet -yhteys

  Android Auto -järjestelmä se käyttää puhelimesi Internet -yhteyttä kaikkiin toimintoihinsa: meillä on itse asiassa matkapuhelinverkon ilmaisin oikeassa yläkulmassa (yhdessä puhelimen akun ilmaisimen kanssa), ja siksi voimme hyödyntää LTE- tai 5G -yhteydet saada karttoja, kuunnella musiikkia tai käyttää muita Android Auto -yhteensopivia sovelluksia.

  Tämän järjestelmän avulla voimme hyötyä yhdistetystä autosta ilman, että joudumme maksamaan lisävalmistajan toimittamista SIM -korteista tai liitäntäjärjestelmistä (usein kalliiden tilausten mukana).

  Lisää Android Auto kaikkiin koneisiin

  Vanhemmat autot eivät tietenkään voi hyötyä Android Autosta, mutta mitään ei menetetä: autollamme voimme aina vaihda alkuperäinen autostereo kanssa Sony XAV-AX3005DB, joka sisältää Android Auto- ja Apple CarPlay -tuen.
  Sähköasentajan avulla voimme korvata vanhan autoradion ja integroida Android Auto kaikkiin autoihin, jopa ne, joilla on muutama vuosi harteillaan. Toiminnot ovat samat kuin integroitujen tieto- ja viihdejärjestelmien tarjoamat toiminnot, ja voit yhdistää Android -puhelimesi USB -kaapelin tai Bluetoothin kautta.

  Jos emme halua käyttää niin paljon, voimme aina tyytyä yksinkertaiseen auton bluetooth -sovitin ja ostaa a puhelimen pidike, joten voit sijoittaa puhelimesi kojelaudan lähelle ja käyttää navigointisovelluksia tai äänen suoratoistosovelluksia ajotilassa.

  Päätelmät

  Android Auton avulla voimme saada puhtaan ja selkeän käyttöliittymän auton infotainment -järjestelmään, jossa on päivämäärä ja kellonaika, neljä painiketta alhaalla ja mikrofonikuvake (aina alareunassa). Pyöreää painiketta käytetään poistumaan sovelluksesta ja palaamaan laitteen radiojärjestelmään. Nuolinäppäin avaa navigaattorin (joka voi olla Google Maps), luurin näppäintä käytetään puheluun, kuulokkeiden näppäintä musiikkisovelluksen käynnistämiseen (joka voi olla Spotify tai Google Music tai muita).

  Android Auto -toiminnot voidaan edelleen aktivoida äänellä Google Assistantin avulla suoraan auton mikrofonista sanomalla ensin "Hei Google"ja lausuminen mene kotiin tai vastaava avaamaan navigointilaite, soita Marcolle tai Lähetä viesti henkilölle soittaaksesi tai lähettääksesi viestejä.

  Kun yhdistät autostereoon, voit silti käyttää älypuhelinta kaikissa muissa toiminnoissaan välttämättä irrottamatta ja sulkematta Android Autoa, koska puhelimen toimintoja ei tukahduteta tai vaihdeta (voimme aina avata näytön lukituksen ja käyttää puhelinta tavalliseen tapaan).

  Android -autolla voimme käyttää monia sovelluksia, jotka on optimoitu autokäyttöön, mutta yritämme häiritä itseämme mahdollisimman vähän ja keskittyä tiehen: käytämme sovelluksia vain ajoneuvon ollessa paikallaan tai ennen lähtöä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up